• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 12 مرداد 1401
کد مطلب : 167760
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BBKJW
+
-

گزارش شورای شهر از دخل و خرج شهرداری تهران در 3ماهه ابتدایی سال

موتور اقتصادی شهرداری قدرت گرفت

شورا
موتور اقتصادی شهرداری قدرت گرفت

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

دیروز، مباحث صحن شورای شهر تهران همگی مالی بود. از گزارش ۳ماهه درآمد و هزینه شهرداری تهران تا تصویب لایحه هزینه‌کرد شهرداری در رویداد فرهنگی عطر سیب و حسابرسی سازمان‌های آتش‌نشانی، میادین تره‌بار، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل و حریم‌بان. حبیب کاشانی، خزانه‌دار پارلمان شهری گزارشی از اعتبار (درآمد و هزینه) ۳ماهه شهرداری تهران ارائه داد و از صفر بودن بودجه غیرنقد 18منطقه گلایه کرد و گفت که شهرداران مناطق باید در این بخش پیگیری جدی داشته باشند. رفع نواقص در تحقق درآمدهای غیرنقد هم خبری بود که ابوالفضل فلاح، معاون مالی و اقتصادی شهردار تهران در شورا داد و گفت: «براساس میزان مصوب، تا شهریور 50درصد درآمد غیرنقد محقق می‌شود.» اینطور که فلاح اعلام کرده موتور اقتصادی شهرداری پس از گذر از دوران طبیعی رکود 3ماهه نخست سال، از تیرماه پرتوان شده است تا میزان بودجه پیش‌بینی‌شده به‌دست آید؛ به‌طوری‌که تا پایان شهریورماه 50درصد بودجه محقق می‌شود.
به‌گزارش همشهری، امسال 50هزار‌و‌370میلیارد‌تومان بودجه برای شهرداری پایتخت مصوب شده است که پیش‌بینی می‌شد در 3ماهه اول سال حدود 12هزار و 592میلیارد تومان محقق شود، اما به‌گفته خزانه‌دار شورا حدود 5هزار و 471میلیارد تومان محقق شده است. حبیب کاشانی با بیان اینکه تحقق 43درصدی در 3ماهه ابتدایی سال باتوجه‌ به ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، طبیعی است، گفت: «شهرداری اکنون حدود 7هزار‌و‌121میلیارد‌تومان از تحقق بودجه عقب و درآمدهای غیرنقد در 18منطقه صفر بوده است و تنها 4منطقه (12، 15، 19و 22) در این حوزه موفق عمل کرده‌اند؛ به همین دلیل کمیته عالی درآمد باید در شهرداری‌ها تشکیل شود تا در تحقق درآمدها با مشکل مواجه نشویم.» در جریان ارائه این گزارش، مهدی چمران هم گفت که بودجه باید با آنچه در جلسه شورا مصوب شده است، سنجیده و میزان پیشرفت پروژه‌های عمرانی با حضور کمیسیون‌ها بررسی و جدول این پروژه‌ها به شورا ارائه شود.

هزار و 200میلیارد تومان درآمد غیرنقد
پس از ارائه گزارش ۳ماهه درآمد و هزینه شهرداری تهران، معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران با بیان اینکه مدیریت هزینه و پرداخت متمرکز به ما کمک کرده و دیون ما کاهش‌یافته است، عنوان کرد: «تا‌کنون هزار و ۲۰۰میلیارد تومان درآمد غیرنقد محقق شده و پیش‌بینی ما این است که در ماه‌های آتی درآمدهای غیرنقد به میزان قابل‌توجهی برسند. همچنین تحقق درآمد در 4ماه ابتدایی سال به ۱۲هزار میلیارد تومان رسیده که ۲۵درصد بودجه مصوب است و اگر با همین روال پیش برویم از مبنای عمل عبور خواهیم کرد و امیدواریم در درآمدها به‌ویژه غیرنقد، به بیش از ۹۰ درصد برسیم.» ابوالفضل فلاح به رفع نواقص تحقق درآمد غیرنقد هم اشاره کرد و گفت: «یکی از نواقص درآمدهای غیرنقد این بود که باید انتخاب کارگزاری‌ها براساس فراخوان انجام می‌شد، اما سلیقه‌ای صورت می‌گرفت و همین امر سبب تأخیر کار می‌شد؛ بنابراین اقداماتی انجام و نواقص این حوزه برطرف شده و پیش‌بینی ما این است که درآمد غیرنقد براساس میزان مصوب، تا شهریور به‌میزان ۵۰‌درصد عملی شود که قطعاً انجام و عقب‌ماندگی‌ها جبران خواهد شد و افزایش قابل‌توجهی را نسبت به سال‌های قبل شاهد خواهیم بود.»

توجه به هزینه‌کرد و بودجه غیرنقد
ناصر امانی در واکنش به گزارش هزینه و درآمد ۳ماهه شهرداری تهران، با بیان اینکه شهرداری در خرداد اقدام بزرگی انجام داده و در مجموعه حدود 3هزار و 350میلیارد تومان به درآمدهای شهرداری تهران اضافه شده است، گفت: «ما در بخش هزینه‌ای با یک ناسازگاری هزینه‌ای مواجه هستیم و ثبت هزینه‌ها همیشه با واقعیت فاصله دارد و معمولاً به مدیریت هزینه‌ها توجهی نمی‌شود و از شهرداری تهران درخواست داریم که مدیریت هزینه را موردتوجه قرار دهد که منجر به افزایش درآمدها خواهد شد.»  او همچنین تأکید کرد: «اعتبار غیرنقد در دوره چهارم، ۳۰ درصد بود، اما با جو ایجاد شده در دوره پنجم علیه بودجه غیرنقدی، ما نیز تحت‌تأثیر این موضوع قرار گرفتیم و امروز عملکرد مناطق در بودجه غیرنقد صفر است؛ بنابراین ضرورت دارد شورا و شهرداری در این زمینه وارد عمل شود و این بخش موردتوجه ویژه قرار گیرد.» در ادامه مهدی بابایی هم با بیان اینکه بخش زیادی از خانه‌های خالی در مناطق شمالی شهر واقع شده‌اند، گفت: «توجه ما به درآمدهای غیرنقد معطوف نیست و توجهی به این موضوع نداریم. سرعت پیشرفت عملیات عمرانی ما در مناطق ۲۲گانه پایین است؛ چون آنطور که باید نتوانسته‌ایم درآمدها را محقق کنیم که باید حتماً در این زمینه تغییر رویه داشته باشیم.» به گزارش همشهری، بررسی لایحه برگزاری و هزینه‌کرد شهرداری تهران برای رویداد فرهنگی عطر سیب در سال 1401، دستور جلسه دیگری بود که با رقم 30میلیارد تومانی و تعیین سهم 50درصدی معاونت اجتماعی و فرهنگی و سهم 50درصدی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در هزینه‌کردها به تصویب رسید.

مکث
تصویب گزارش حسابرسی 3سازمان


گزارش حسابرسی سازمان‌های میادین میوه‌وتره‌بار، آتش‌نشانی و ساماندهی مشاغل و صنایع شهر تهران، دیروز در صحن شورا ارائه و در نهایت هر 3مورد تصویب شدند. محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه در جریان ارائه گزارش حسابرسی گفت: «آنچه درخصوص گزارش‌های حسابرسی مطرح شده براساس نگاه حزبی و سیاسی نبوده و ما اعلام کردیم گزارش‌های سال‌های 96تا 99ارائه نشده است. مردم حق داشتند که بدانند شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری در طول 4سال دوره قبل چه عملکردی داشته‌اند. قطعا تا پایان سال ۱۴۰۱ تمام گزارش‌های حسابرسی تکمیل و در صحن شورا ارائه خواهد شد.»
 

این خبر را به اشتراک بگذارید