واکنش وزارت خارجه به حملات اخیر اسرائیل در سوریه
رژیم افسارگسیخته
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشهایی درباره حملات رژیم صهیونیستی به مواضعی در سوریه گفت: متأسفانه بیتفاوتی جامعه جهانی در قبال تجاوزات مکرر رژیم اشغالگر قدس به جمهوری عربی سوریه و نقض آشکار تمامی قوانین و مقررات بینالمللی باعث افسارگسیختهتر شدن سران این رژیم شده است.
شکی نیست که حمایتهای آشکار و پنهانی رژیم حاکم بر ایالات متحده آمریکا، نقش مهمی در افزایش جسارت و وقاحتهای این رژیم اشغالگر دارد، به طوری که نه تنها به اشغال بلندیهای جولان سوریه ادامه داده، بلکه به طور مکرر زیرساختهای دولت و ملت سوریه را مورد حملات هوایی و موشکی خود قرار میدهد. بر اساس اخبار واصله، در حمله اخیر رژیم صهیونیستی، پارکینگ وسایل نقلیه عمومی در شهرک زینبیه و نزدیکی حرم مطهر حضرت زینبسلامالله علیها هدف حمله موشکی قرار گرفت که به موجب آن به جان و مال مردم خساراتی وارد شد.
بامداد شنبه تلویزیون دولتی سوریه گزارش داد که پدافند هوایی ارتش به مقابله با حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حومه دمشق پرداخته و 3 افسر سوری نیز در این تجاوز به شهادت رسیدند. رژیم صهیونیستی مناطقی را در غرب و مرکز سوریه هدف حملات موشکی خود قرار داد و استانهای لاذقیه، طرطوس و حمص هدف حملات هوایی این رژیم قرار گرفتند. سعید خطیبزاده در واکنش به این حملات، با بیان اینکه نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر و در طول بحران سوریه، معمولاً نقش نیروی هوایی گروههای تروریستی در سوریه را ایفا کرده است، گفت: هر زمانی که ارتش سوریه و نیروهای متحد، شکستی بر این گروهها وارد می کنند، بلافاصله هواپیماهای رژیم صهیونیستی وارد عمل شده و حملات تجاوزکارانهای را به عمل میآورند. جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن این اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی، بر لزوم پاسخ مناسب و قاطع به این تجاوزات، چه در میدان و چه در مجامع بینالمللی تأکید دارد.
امید به حل میانمدت ریزگردها
هجوم ریزگردها به کشور محور دیگر پرسشهای خبرنگاران از سخنگوی وزارت امور خارجه بود. براساس گزارش ایرنا، سعید خطیبزاده درباره پیگیریهای منطقهای و بینالمللی ایران درخصوص حل این مشکل گفت: در صحنه بینالمللی، وزارت امور خارجه از سالهای گذشته، در مجمع عمومی سازمان ملل، برنامه محیط زیست ملل متحد (UNEP)، سازمان همکاریهای اسلامی و سایر نهادهای بینالمللی اقدام به طرح، تدوین و تصویب قطعنامههایی کرده که مشخصا بر مقابله با ریزگردها و ضرورت همکاریهای منطقهای به منظور مقابله با معضلات زیستمحیطی، از جمله گرد و غبار، متمرکز هستند. لذا ادبیات بینالمللی این موضوع با تلاش چندین ساله وزارت امور خارجه در سازمانهای بینالمللی با اجماع شکل گرفته است. با ایجاد همگرایی در بین کشورهای منطقه، این امیدواری وجود دارد که در میانمدت بتوان به یکسری از ترتیبات منطقهای دست یافت تا مقابله با معضلات گرد و غبار در چارچوب همکاری و مشارکت کشورهای منطقه پیش برده شود. در صحنه داخلی نیز وزارت امور خارجه در جلسات ستاد مقابله با گرد و غبار (به ریاست سازمان حفاظت محیط زیست) و سایر نهادهایی که در ارتباط با موضوع گرد و غبار هستند، به صورت فعال مشارکت میکند.