دانش
گوجهفرنگی ویرایش ژنی به بازار میآید
پژوهشگران نورویچ با دستکاری ژنتیک گوجهفرنگی، محصولاتی ارائه کردهاند که میزان ویتامین D در بدن را بالا میبرند. این نخستین نمونه ویرایش ژنی گوجهفرنگی است که اجازه فروش در انگلیس را پیدا کرده است. به گزارش بیبیسی، پژوهشگران با خاموش کردن برخی از مولکولهای خاص در رمز ژنتیک گیاهان، خاصیت آن را تغییر میدهند. بهزودی قانونی به پارلمان انگلیس فرستاده میشود که اجازه کشت تجاری محصولات کشاورزی ویرایش ژنیشده را میدهد. پروفسور کتیمارتین که این پژوهش را برای مرکز «جان اینس» انجام داده است، گفت تولید این گوجهفرنگیها میتواند در مسیر بالا بردن ویتامین D بریتانیاییها مؤثر باشد: انسان روزانه به نیمساعت نور خورشید نیاز دارد تا ویتامین D بدن تامین شود. اما بسیاری از افراد این مدت را در خارج خانه نمیگذرانند.