سید محمد فخار
ماه رمضان برای روزهداران فرصت پرداختن به معنویات است اما تشنگی و گرسنگی گاهی مانع از این مهم میشود. در این زمان باید از پرخوری و درهمخوری و برهمخوری و خوردن غذاهای دیرهضم و سنگین و سرخکردنی پرهیز کنید. این ناپرهیزی کبد را برای هضم غذاها تحت فشار قرار میدهد. در وعده افطار و سحر، با آرامش غذا بخورید و هر لقمه را به خوبی بجوید. نوشیدن مایعات همراه غذا باعث تولید خلط لزج در معده میشود و تشنگی کاذب ایجاد میکند. افطار با آب و نوشیدنی سرد باعث ضعف معده میشود و عطش را افزایش میدهد. نکته دیگر اینکه در فاصله افطار تا سحر میوههای آبدار و تازه میل کنید که باعث تسکین حرارت و عطش روزانه میشوند. از طرفی خوابیدن بلافاصله بعد از وعده سحر باعث سوءهاضمه و ایجاد عطش و کسلی میشود. در اینباره دستکم تا طلوع خورشید بیدار بمانید.
روزهداری سالم
در همینه زمینه :