قاسم رستم پور - رئیس دبیرخانه شورایعالی اشتغال
دبیرخانه شورایعالی اشتغال، در سالی که مزین به نام «تولید؛ دانشبنیان، اشتغال آفرین» است، پس از 7 ماه فعالیت و برگزاری 2جلسه با حضور رئیسجمهور ظرفیتهای ملی برای اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب جهت اشتغال آفرینی را با همکاری همه نخبگان احصا کرد.
1. در این راستا، تدوین و ابلاغ برش استانی تعهد اشتغال دولت سیزدهم برای سال 1401برای ایجاد بیش از یکمیلیون و 200هزار شغل در سامانه ملی رصد اشتغال کشور ثبت شد تا از ابتدای سال همه امکانات کشور برای اشتغال آفرینی بسیج شود.
2. یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه مصوبه تسهیل مجوزهای کسبوکار برای اشتغال آفرینی جهت ایجاد زیرساختهای لازم برای صدور الکترونیکی مجوزها از مسیر درگاه ملی بهخصوص در حوزه مشاغل خانگی بود.
3. در سال 1401بسته اشتغال مرزی در راستای توسعه اقتصادی مناطق مرزی و ایجاد اشتغالهای پایدار در این مناطق توسط شورایعالی اشتغال و به کمک کمیته ملی این برنامه، عملیاتی خواهد شد.
4. از تدابیر مهم در حوزه اشتغال، صحت سنجی و نظارت هوشمند اقدامات دستگاههای اجرایی و استانها در اجرای قوانین و طرحهای اشتغالی دولت است که با استفاده از سامانههای ملی ناظر، رصد و سانار و بر مبنای کدملی اجرا خواهد شد.
5. تدوین و اجرای برنامه توسعه اشتغال فناوری پایه با هدفگذاری ایجاد سالانه 150هزار شغل با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از اقدامات جهت اقتصاد دانشبنیان است که در هشتاد و دومین جلسه شورایعالی اشتغال تصویب شد و در سال 1401عملیاتی میشود.
6. طراحی و اجرای اطلس الگوهای اشتغال کشور با همراهی بیش از 72دستگاه اجرایی و احصای بیش از 222الگوی اشتغالزایی از اقدامات مهم در راستای اجرایی کردن مصوبات شورایعالی اشتغال خواهد بود.
7. جهت تقسیمکار دستگاهی در اشتغال آفرینی، 44موافقتنامه و تفاهمنامه فعال همکاری مشترک با نهادها، دستگاههای اجرایی و مؤسسات مختلف بخش خصوصی و عمومی بهمنظور اجرای بخشی از برنامه ملی ایجاد و توسعه اشتغال پایدار با هدف ویژه ایجاد میانگین سالانه یکمیلیون شغل طی 4سال دولت سیزدهم منعقد شد که در سال 1401اجرایی میشود.
8. تدوین برنامه و ارائه برش استانی برای ایجاد 500هزار فرصت شغلی در سال، توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) از سال1401 برای اقشار کمدرآمد (5 دهک اول) از مصوبات و تدابیر کلیدی برای حمایت از اشتغال محرومان است.
9. شناسایی ظرفیت رستههای بهرهور و اشتغالزا در بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات و سازوکار حمایت از اشتغالزایی و برنامه اصلاح فضای کسبوکار اختصاصی 22رسته در سطح ملی، 8رسته در هر استان و 3رسته در هر ناحیه با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و تدوین شده است که در سال 1401عملیاتی میشود.
10. تدوین برنامه اجرایی با همکاری کلیه دستگاهها و نهادهای ذیربط در سند ملی مهارتآموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، تهیه دستورالعمل روزآمد کردن استانداردها و محتوای مجموعه دورههای آموزشی، طراحی و اجرای نظام مشاوره و هدایت شغلی و تحصیلی و همچنین طراحی دستورالعمل تشویقی و انگیزشی تحقق نظام صلاحیت حرفهای در کلیه مشاغل و کسبوکارها از مصوبات شورایعالی اشتغال است که میتواند نیروی کار موردنیاز برای تولید و اقتصاد دانشبنیان مورد تأکید مقام معظم رهبری را تربیت کند. همچنین شناسایی 400هزار کارآفرین با هدف شناسنامهدار کردن کارآفرینان و فراهم کردن زمینه حمایت از آنها از اقدامات مهم برای نیروی انسانی توانمند در حوزه اشتغال آفرینی است.
11. طرح شناسایی مشاغل سیار (دستفروشها) با هدف ساماندهی این مشاغل، شناسنامهدار کردن دستفروشان، کمک به برقراری حمایتهای اجتماعی و فراهم کردن بازارهای موقت و محلی برای مشاغل غیررسمی و سوق دادن مشاغل غیررسمی به اشتغال رسمی و ایجاد فضای بهینه اشتغال در کشور از تدابیر دیگر برای سال1401 است.
شنبه 20 فروردین 1401
کد مطلب :
157587
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/0RWM7
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved