آمادگی مترو و اتوبوسها برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها
از امروز با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاهها بهنظر میرسد بار ترافیکی در سطح شهر تهران افزایش یابد؛ درست مانند ماه مهر پیش از دوران شیوع کرونا و روزهای آغازین بازگشایی مراکز آموزشی. به گزارش همشهری، به همین دلیل، ناوگان حملونقل عمومی شهر تهران تمهیداتی را برای سهولت شهروندان در ترددهای شهری درنظر گرفته است. معاون حملونقل و ترافیک شهرداری با اشاره به فوریت تصمیمگیری ستاد ملی مبارزه با کرونا برای بازگشایی حضوری مدارس و مراکز آموزشی گفت: «شهرداری تهران با تزریق منابع مالی و همچنین اقداماتی که ظرفیتسازی لازم در مدهای تاکسیرانی، اتوبوسرانی و مترو را به حداکثر برساند، تمهیداتی را در راستای مدیریت ترافیک و تسهیل در جابهجایی شهروندان پیشبینی کرده است.»
قرار است از امروز سرفاصله زمانی اعزام ناوگان به حداقل زمان ممکن برسد تا ظرفیت سیستم در روزهای ابتدایی بازگشایی حضوری مراکز آموزشی به حداکثر توان ارائه سرویس شود. سیدمجتبی شفیعی به شهر گفت: «این بازگشایی تغییراتی را در حجم تقاضای سفر در مدهای مختلف حملونقل شهری تهران ایجاد خواهد کرد. برای همین تلاش شده است که تعداد ناوگان مدهای مختلف از طریق تعمیرات افزایش یابد و همچنین شیفتهای کاری رانندگان بیشتر شود.»
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران نیز درباره بازگشایی حضوری مراکز آموزشی عنوان کرد: «از ۱۴فروردینماه با حضوری شدن مدارس و دانشگاهها و بازگشت ۱۰۰درصدی کارمندان به محل کار، قطعا شاهد افزایش قابل ملاحظه مسافران مترو خواهیم بود که تمهیدات لازم برای ارائه خدمات مناسب به شهروندان در شهر زیرزمینی اندیشیده شده است.» مهدی شایستهاصل اضافه کرد: «فاصله حرکت قطارها در خطوط مترو در حد امکان کاهش خواهد یافت و در ساعات اوج مسافر، پیشبینی شده است تا قطارهای فوقالعاده اعزام شوند تا سفرهای مردم مدیریت شود.» شرکت واحد اتوبوسرانی نیز تمهیدات لازم را برای جابهجایی شهروندان انجام میدهد؛ طوریکه شهروندان برای کاهش بار ترافیکی از حملونقل عمومی استفاده کنند. معاون شهردار تهران از شهروندان درخواست کرد که در این روزها کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند و از طریق حملونقل عمومی یا روشهای غیرموتوری (پیادهروی و دوچرخهسواری) به جابهجایی بپردازند. شفیعی گفت: «البته اگر شهروندان ناچار به استفاده از خودروی شخصی هستند، توصیه میشود که از روشهای همپیمایی استفاده کنند؛ یعنی اگر افراد یک خانواده یا نزدیکان مسیر مشترکی دارند، به جای استفاده از چند دستگاه خودرو از یک خودرو استفاده کنند تا تعداد خودروهای سطح شهر تا حد ممکن کاهش یابد.»
همچنین معاون حملونقل و ترافیک شهرداری از اقدامات ایمنسازی عبور و مرور دانشآموزان در معابر شهر خبر داد. شفیعی تأکید کرد: «در کنار اقدامات مربوط به توسعه خدمات حملونقل عمومی، موضوع ایمنسازی محیط اطراف مراکز آموزشی بهویژه مدارس در دستور کار قرار گرفته است. تمامی مناطق شهرداری تهران موظف هستند که نسبت به تکمیل و بهسازی علائم و تجهیزات ایمنی اطراف مراکز آموزشی بهویژه مدارس اقدام کنند.» معاون شهردار اضافه کرد: «چنانچه مناطق ۲۲گانه، کمبود و نقصی در حوزه تجهیزات و علائم راهنمایی و رانندگی دارند باید به سرعت آن را رفع کنند.»
او درباره تغییر ساعات محدودیت طرح ترافیک، توضیح داد: «با توجه به مصوبه شورای ترافیک شهر تهران، قرار بود که ساعات طرح ترافیک پس از بازگشایی حضوری کامل مراکز آموزشی (مدارس و دانشگاهها) به حالت پیش از شرایط کرونایی برگردد؛ برهمین اساس مقرر شده است که در روزهای ابتدایی بازگشایی مراکز آموزشی وضعیت ترافیکی پایش شود و چنانچه مراکز آموزشی بهصورت کامل بازگشایی شده بودند، ساعات طرح ترافیک به همان ساعت پیش از کرونا بازگردد؛ یعنی در نیمه نخست سال ساعت طرح ترافیک از ۶:۳۰ تا ۱۹ خواهد بود.»