شناسایی۱۵۰۰منطقه جرمخیز در کشور خبری بود که چندی پیش از رضا مسعودیفر، قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مطرح شده بود؛ مناطقی که درگیر با خرید و فروش موادمخدر و همچنین تولید موادمخدر صنعتی هستند. این مناطق پس از شناسایی در دستور کار معاونت پیشگیری قرار گرفتند تا اقدامات لازم انجام شود.
براساس توضیحات ارائه شده از سوی مسعودیفر گزارشها حاکی از این است که در برخی از مناطق حاشیهای شهرها که مورد رصد و توجه نیست، این اتفاقات رخ میدهد. برخی از مکانها در این مناطق جرمخیز پس از شناسایی، پلمب شدند و همچنین دستگیریهایی در این مناطق اتفاق افتاده است:« بیشترین محلات آلوده شناسایی شده مربوط به استانهای آذربایجان غربی، البرز، اصفهان، خراسان جنوبی، فارس، مرکزی و کرمانشاه است.»
مسعودیفر در گفتوگو با ایلنا به مسائلی همچون دلایل شکلگیری اعتراضات احتمالی در آینده، ازدواج دختران در سنین کم و پیشنویس طرحی برای به رسمیت شناختن کارآگاهان خصوصی پرداخت. قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اعتراضات اصفهان که بهدلیل خشک شدن زایندهرود شکل گرفته بود، توضیح داد:«مشکلات مربوط به آب طبیعتا یک پیشینه طولانی دارد و اتفاقاتی در طول سالهای مختلف شکل گرفته و نهایتا به این وضعیتی که هماکنون داریم، تبدیل شده است.»
«آب» محرک اعتراضات
او در بخشی از گفتوگو به توضیح « بیشترین اعتراضاتی که احتمال دارد در کشور رخ دهد»پرداخت. براساس گفته او« آب یکی از موضوعاتی است که ما را با مشکل مواجه خواهد کرد. تغییر اقلیم و کاهش بارندگیها، ما را با مشکلاتی در این زمینه مواجه کرده است. همچنین بخش شرب، کشاورزی و صنعت به آب نیاز دارند؛ بنابراین یکی از موضوعاتی که احتمالا در آینده با اعتراضاتی از سوی مردم درخصوص آن مواجه باشیم، ممکن است موضوع آب باشد.» مرکز آمار در بهار سالجاری با انتشار آماری، خبر از ازدواج 9هزار و 753دختر ۱۰ تا ۱۴ ساله داد و این تعداد ازدواج در قیاس با آمارهای فصلی 2 سال اخیر، بالاترین آمار فصلی ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله است. انتشار چنین آماری موجب نگرانی از افزایش ازدواجهای اجباری دختران در سن پایین شده؛ اتفاقی که مسعودیفر برای پیشگیری از آن بر آموزههای درست اجتماعی و فرهنگی تکیه میکند:« ما باید در این زمینه اطلاعرسانی کنیم تا خانوادهها بدانند که چنین ازدواجهایی چه صدماتی از لحاظ روحی، روانی، جسمی و احتماعی برای دختر ایجاد خواهد کرد.»
طرحی برای کارآگاهان خصوصی
یکی از موضوعاتی که در معاونت پیشگیری از وقوع جرم مطرح شده، بحث کارآگاهان خصوصی است. براساس گفته مسعودیفر پیشنویس طرحی در رابطه با این موضوع تدوین شده و در معاونت حقوقی قوه قضاییه در حال بررسی است:«ما درخصوص راهاندازی کارآگاهان خصوصی هم از مردم نظرسنجی گرفتیم و عموما موافق بودند. همچنین بررسیهایی در این زمینه، خودمان انجام دادهایم. بهنظر میآید این موضوع نیاز کشور ما نیز بوده و بهصورت غیرقانونی این اتفاق در حال رخ دادن است. هماکنون نیز مواردی با عناوین پیجویی، کارآگاه خصوصی و مشاورههای پلیسی در فضای مجازی تبلیغ میشود و عدهای از این موضوع سوءاستفاده میکنند و بعضا هم وارد حریم خصوصی افراد میشوند؛ لذا ما بر این مبنا گفتیم چنین سازمان و نهادی شاید در کشور ما نیز لازم باشد.» این مقام قوه قضاییه توضیح داد که با راهاندازی کارآگاهان خصوصی هم میتوان از تجربه کسانی که در حوزه تحقیق و کشف جرم کار کردهاند در دوران بازنشستگی استفاده کرد و همچنین مانع از سوءاستفاده افراد سودجو شد:« همچنین میتوانیم برخی از پروندهها را برای حل شدن به آنها ارجاع دهیم و یک کار پیشگیری با راهاندازی آن صورت میگیرد و میتوانیم با راهاندازی کارآگاهان خصوصی، با ارجاع موضوعات به این افراد از تشکیل پرونده در مراجع قانونی جلوگیری کنیم. پیشنویس این طرح نیز تدوین شده و در معاونت حقوقی قوه در حال بررسی و پیگیری است. درصورتی که به این جمعبندی برسند لازم است در این خصوص لایحهای تنظیم و اقدامات لازم انجام شود.»
دو شنبه 25 بهمن 1400
کد مطلب :
153858
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/zpMEZ
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved