• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 19 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 15370
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/PQRW
+
-

روحانی: نفت صرفاً مسئله ای اقتصادی نیست

گزارش خبری
روحانی: نفت صرفاً مسئله ای اقتصادی نیست

رئیس‌جمهور با اشاره به طرح‌های وزارت نفت در بهره‌مندی از توان سازندگان، شرکت‌های اکتشاف و تولید و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی گفت: وزارت نفت در به‌کارگیری توانمندی‌های داخلی مصمم است و دولت هم موظف است فضای کسب‌وکار مناسب را برای صنعت عظیم نفت فراهم کند. به گزارش شانا، حسن روحانی پس از بازدید از بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران در جمع نمایندگان شرکت‌های سازنده تجهیزات، شرکت‌های اکتشاف و تولید و دانشگاه‌های طرف قرارداد نفت و همچنین مدیران ارشد وزارت نفت تأکید کرد: نفت هیچ وقت مسئله‌ای صرفا اقتصادی نبوده است. صنعت نفت در درجه اول مسئله سیاسی بوده و بعد مسائل اقتصادی و اجتماعی را هم در برگرفته است. او عملکرد صنعت نفت را برای قدرت ملی، امنیت و دیپلماسی کشور حائز اهمیت برشمرد و با تأکید بر اینکه نمی‌خواهم بگویم به فناوری داخلی اعتماد نکنیم یا ریسک نکنیم، تأکید کرد: باید درنظر داشته باشیم در جاهایی که سرمایه کوچکی متمرکز است، پذیرفتن ریسک قابل‌قبول‌تر است؛ بنابراین استفاده از تجربیات و دانش و فناوری روز دنیا و سرانجام رسیدن به استقلال کامل راهی میانبر و درست است که اتفاقا در دستور کار وزارت نفت هم قرار دارد. وی ادامه داد: در جاهایی که تجربه داریم، خودمان کار را پیش می‌بریم، اما در جاهای حساس باید با شرکت‌های قابل‌اعتماد و قابل اتکای با‌تجربه کار را شروع کنیم که این شاید راه میانبری باشد تا سریع‌تر به نتیجه برسیم. رئیس‌جمهور گفت: دولت هرگاه کالای داخلی مطمئنی تولید شود حتی اگر 10درصد گران‌تر از محصول خارجی باشد، خریداری می‌کند. وی اظهار داشت: شرکت‌های داخلی در عرصه صنعت نفت باید در کنار شرکت‌های خارجی در مناقصه‌ها شرکت کنند و این حضور افتخاری بزرگ و غرورآفرین است. وی با بیان اینکه وزارت نفت در استفاده از توان و امکانات داخلی مصمم است، بر این موضوع تأکید کرد: اینکه برخی می‌‌گویند تحریم نعمت است و به واسطه تحریم از توانمندی‌های داخلی بیشتر استفاده می‌کنیم، نباید فقط اینگونه باشد. رابطه صمیمانه ما با شرکت‌های داخلی نعمت است باید این رابطه همیشه باشد نه اینکه بگوییم چون تحریم شدیم مجبوریم برویم در داخل کار کنیم. با تحریم یا بدون تحریم باید به سمتی برویم که توانمندی‌های داخلی کشور به‌کار گرفته شود.  او امتیازات ویژه صنعت نفت را اعتبار این صنعت برای جذب سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت: شرکت ملی نفت یا شرکت ملی گاز می‌توانند با امضا و اعتبار و متکی به‌خود نسبت به جذب سرمایه اقدام کنند و این مزیت صنعت نفت است. او افزود اگر روابط ما با همسایگان روابط خوبی نباشد و اگر روابط ما با دنیا روابط حساب شده‌ای نباشد، با پول و فناوری می‌خواهیم چه کار کنیم. رئیس‌جمهوری به همکاری مشترک با آذربایجان در خزر اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار با یک کشور همسایه می‌خواهیم در یک مخزن دریایی کار مشترک انجام دهیم و ممکن است در آینده چنین توافقی با ترکمنستان هم داشته باشیم. ما منابع مشترک زیادی داریم. او با تأکید بر اینکه باید در غرب کارون و پارس‌جنوبی تلاش‌ها با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند، اعلام کرد: امیدوارم در دولت دوازدهم پارس‌جنوبی را تکمیل کنیم و به سرانجام برسانیم و قدم بعدی رسیدن به تولید پایدار در این میدان است.



شرایط حمایت ارزی از سرمایه‌گذاری روس

علیرضا ساعدی سارخانلو، معاون سرمایه‌گذاری خارجی صندوق توسعه ملی هم در حاشیه نمایشگاه اعلام کرد: اگر شرکت‌های روس بخواهند در ایران سرمایه‌گذاری داشته باشند، می‌توانند با ایجاد یک مؤسسه مشترک با شرکت‌های ایرانی، از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند.

به گفته این عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی، مؤسسه مشترک یادشده باید ۱۰ تا ۲۰ درصد آورده اولیه داشته باشد و درباره بقیه سرمایه مورد نیاز، صندوق توسعه ملی می‌تواند تسهیلات ارائه دهد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز هم گفت: حذف آبونمان از بودجه شرکت ملی گاز، مشکلی است که توسط نمایندگان مجلس حل می‌شود و شرکت ملی گاز هرگز در ارائه خدمات مطلوب به مردم توقف نمی‌کند. حمیدرضا عراقی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر حذف بودجه هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز و راهکارهای این شرکت برای جبران آن، توضیح داد: برای ما تابلوی محدودیت می‌گذارند، ما این تابلو را می‌بینیم، اما هرگز به آن توجه نمی‌کنیم؛ بنابراین در مورد ابطال آبونمان و حذف بودجه یک هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز نیز به‌دنبال راه‌حل‌هایی برای رفع این مشکل و تداوم نگهداشت شبکه گازرسانی کشور هستیم. مدیرعامل شرکت ملی گاز، موضوع آبونمان را یک مبحث حقوقی خواند و اعلام کرد: دریافت یا ابطال آبونمان، یک استنباط حقوقی است و دیوان عدالت اداری تصمیم به قطع و ابطال آن گرفت. ما هم به تبعیت از قانون این بند را از قبوض گاز حذف کردیم، اما به‌دنبال وصل آن هستیم.

معاون شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی با اشاره به توان شرکت‌های داخلی در توسعه صنعت نفت و گاز گفت: ما اذعان داریم که به شرکت‌های بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری نیاز داریم، اما این بدان معنا نیست که غیبت این شرکت‌ها موجب توقف توسعه نفت ایران باشد. غلامرضا منوچهری در گفت‌وگو با شبکه الجزیره با بیان اینکه در صورت تحریم دوباره نیز مشکلی برای ما پیش نمی‌آید، گفت: اگر تحریم‌ها بازگردد صنعت نفت ایران متأثر می‌شود. اما ما قبلا چنین تجربه‌ای را داشته‌ایم؛ بنابراین حتی اگر تحریم‌ها بازگردد ما نه‌تنها پروژه‌های کنونی را دنبال می‌کنیم، بلکه قرارداد پروژه‌های جدید را نیز منعقد خواهیم کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید