البرز دنبال گوش شنوا
البرز با داشتن 3 انجمن سینمایی و 10 هزار عضو فعال تریبونی برای معرفی فعالیتهای خود ندارد
الهام یوسفی | البرز - خبرنگار:
انجمن سینمایی مستند و تجربـــی و انجمن سینمای جوان از جمله انجمنهای سینمایی در استان البرز هستند که با هدف آموزش و حمایت از علاقهمندان حوزه فیلم و سینما تشکیل شدهاند. این انجمنها دورههای فیلمسازی، نقد و بررسی آثار، بازیگری، تهیهکنندگی و دیگر شاخههای مرتبط با سینما را با دعوت از اساتید برگزار میکنند و با شناسایی استعدادها و حمایت از آنها، علاقهمندان را برای رسیدن به موفقیت در این حوزه یاری میکنند. اما این دو انجمن برای دستیابی به اهداف مشکلاتی زیادی پیش رو دارند. نبود حمایت از آنها و نداشتن تریبونی برای مطرح کردن این مشکلات از جمله دغدغههای آنهاست.
ضرورت تعامل رسانهها با هنرمندان
مدیر انجمن سینمایی مستند و تجربه استان البرز میگوید: انجمن سینمای مستند تجربی البرز سال ۹۲ با طرح من ارائه شد و با تشکیل هیات موسس در نهایت ثبت شد و با مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد. این انجمن از همان ابتدا عضوگیری کرد و تاکنون 400 عضو فعال عرصه سینما مستند و تجربی دارد که به صورت حرفهای کار و امرار معاش میکنند.
«مصطفی عبادی» میافزاید: هدف از راهاندازی این انجمن سر و سامان بخشیدن به فیلمسازان جوانی است که تازه وارد این عرصه شدهاند و نیازمند حمایتهای مالی و معنوی هستند. مستندسازی در کشور و استان موضوع جدی و مهمی است. ما نیز درصدد برآمدیم تا در آموزش، تولید و حمایت برنامههای مستند و تجربی حرفهایتر عمل کنیم.
وی ادامه میدهد: البرز به دلیل نزدیکی با پایتخت با مشکلات بسیاری روبهرو است. این به خاطر آن است که تمام امکانات در تهران خلاصه شده و حمایتها در آنجا صورت میگیرد و معمولا به شهرستانها رسیدگی نمیشود. حتی اگر در شهرستانها بودجه و شرایط خوب هم باشد، باز هنرمندان سعی میکنند به تهران بروند. ما در انجمن تلاش کردیم این عدم اعتماد را به دست آوریم و انگیزهای برای علاقهمندان ایجاد کنیم.
عبادی میگوید: 5 سال از عمر انجمن گذشته است و ما توانستهایم فعالیتهای خوبی انجام دهیم. از جمله کارهای ما در انجمن اشتغالزایی است. اینکه آنها را به پروژههای در حال اجرا معرفی کنیم و مورد حمایت قرار دهیم تا بتوانند درآمدزایی کنند. حمایت در ساخت و تولید فیلمهای مستند و تجربی از دیگر فعالیتهای این انجمن است.
وی با اشاره به فعالیتهای انجمن مستند و تجربی میافزاید: دیگر فعالیتهای ما شامل آموزش و برگزاری ورکشاپهای آموزشی، دورههای تخصصی و حمایت از تولیدات مستند است. ما تاکنون از طرف هیچ ارگان و سازمانی حمایت نشدهایم و همواره دچار بیمهری مسئولان هستیم.
عبادی ادامه میدهد: اگر به فیلمسازی جوانان اعتماد نشود، بازتاب خوبی نخواهد داشت. البرز با داشتن 3 انجمن سینمایی 10 هزار عضو فعال دارد، اما هیچ تریبونی برای معرفی فعالیتهای خود ندارد. باید یک تعامل بین اصحاب رسانه و هنرمندان بهوجود بیاید، زیرا این اتفاق بسیار برای توسعه فرهنگی شهرمان مفید خواهد بود. در چنین شرایطی است که ما بهتر میتوانیم خودمان را معرفی کنیم.
مدیر انجمن مستند و تجربی میگوید: دورههای جدید کلاسهای آموزشی کارگردانی، انیمیشن، فیلمنامهنویسی، تصویربرداری، تدوین، تهیهکنندگی و دیگر شاخههای سینمایی تابستان امسال همزمان با پایان مدارس و دانشگاهها برگزار
خواهد شد.
گردهمایی فیلمسازان البرز از 22 تا 25 اردیبهشت
رئیس انجمن سینمای جوان درباره مشکلات و چالشهای انجمنهای سینمایی میگوید: بسیاری از هنرمندان زیر نظر انجمنها فعالیت میکنند. بنابراین ضرورت دارد یک مکان و فضای مناسب که در شان فعالان این عرصه است وجود داشته باشد. خیلی از مکانها اجارهای هستند و ارگانهای دولتی به دلیل آنکه زیر ساخت خوبی ندارند مکانهای مناسبی هم ندارند و در اختیارمان قرار نمیدهند. اگر این مسئله رفع شود، اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
«محمدحسین عابدی» میافزاید: مسئله دیگر حمایت از تولیدات هنری چه به لحاظ مادی و چه معنوی است که این حمایتها در البرز کمرنگ است. اگر به هنرمندان و چهرههای شاخص اهمیت داده نشود، در آینده شاهد افزایش کوچ هنرمندان میشویم. حیف است که البرز خودش را از داشتن چهرههای مطرح و هنرمندانش بیبهره کند.
وی درباره فیلم کوتاه و آسیبهایش که موضوع دوازدهمین دوره نشستهای انجمن است، میگوید: در این باره حرفها بسیار است. فیلم کوتاه در کشورهای دیگر به گونه مستقل تولید میشود و بودجه ویژهای برایش در نظر گرفته میشود. اما در ایران هنوز جایگاه خودش را پیدا نکرده و تنها در جشنوارهها به نمایش درمیآید و در تلویزیون به صورت جدی معرفی نمیشود. همین موضوع یکی از مهمترین آسیبهایی است که هنرمندان را بیانگیزه میکند، در صورتی که ما فیلمسازان فیلم کوتاه خوبی داریم.
عابدی ادامه میدهد: هزینه متوسط بودجه فیلم کوتاه بین 40 تا 50 میلیون تومان است. این رقم توجیه اقتصادی ندارد و اگر بتوانیم فیلمهای کوتاه را در کنار فیلمهای بلند نمایش دهیم، اتفاق خوبی خواهد افتاد.
این مدیر میگوید: دوازدهمین دورههای گردهمایی فیلمسازان البرز 22 تا 25 اردیبهشت در سالن سیروس صابر برگزار میشود. در این برنامه تولیدات یکساله فیلمسازان کوتاه و فیلمهای کوتاه یک سال اخیر نمایش داده میشود. همچنین از فیلمسازان برگزیده تقدیر به عمل میآید.