تشویق به تماشای تئاتر، ماحصل جشنواره فجر
برج آزادی میزبان نمایش «یک ماه، هزار آسمان» میشود
شکوفه ابدی- روزنامه نگار
«یک ماه، هزار آسمان» نمایشی به نویسندگی و کارگردانی «حمید ابراهیمی» است که در بخش غیررقابتی آثار صحنهای چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارد. ابراهیمی درباره این اثر نمایشی که به موضوع شهدای مدافع حرم میپردازد، میگوید: «قرار بود سال گذشته این نمایش را اجرا کنم، اما متأسفانه بهدلیل عدمهمراهی، این اتفاق نیفتاد. هرچند که امسال هم حمایتی صورت نگرفت، اما چون همیشه نسبت به این موضوع عِرق داشتم، با کمک بازیگران کار و همراهی و از خود گذشتگیشان، نمایش را به جشنواره رساندیم.»
وی که قرار است در طول جشنواره این نمایش را در برج آزادی اجرا کند، درباره داستان نمایش توضیح میدهد:« داستان، قصه یک نامه از «حاج مجتبی» شهید مدافع حرم است که بهدست همسر او میرسد. این نامه در ظاهر امر یک نامه عاشقانه است، اما این خانم ستارهشناس است و پس از مدتها کار روی این نامه متوجه میشود که همسرش در نامهای عاشقانه، کدهایی قرار داده که محل دفنِ جمعی از مدافعان حرم را نشان میدهد که بهدست داعش به شهادت رسیدهاند. حاج مجتبی نامه را عاشقانه نوشته که کدها لو نرود اما به کمک همین نشانهها، پیکر او و همرزمان شهیدش پیدا میشود.»
وی همچنین یادآور میشود:« علاوه بر این خط اصلی قصه، داستان «حسنعلی هدایت» پدر این خانم را هم میبینیم که مرام و مسلکی خلاف همسر دخترش دارد و میخواهد نماینده مجلس شود. همسر شهید و دختر حسنعلی هدایت، معتقد است که مبارزه فقط در خارج از مرزها نیست، باید داخل کشور هم با بدهیها، مشکلات، اختلاس و با آدمهایی که به کشور ضربه میزنند مبارزه کرد. بنابراین خودش هم مبارزهای را آغاز میکند و با برملا کردن ماجراهایی بالاخره موفق میشود و نمیگذارد پدرش رأی بیاورد.»
ابراهیمی با ابراز گلایه از مدیران و مسئولان که از چنین آثاری حمایت نمیکنند، تصریح میکند:
« باید این جنس کارها را حمایت کنند تا یکسری واقعیتها گفته شود. به هر حال تاریخ ما پر از ماجراهایی است که خیلیها دربارهشان چیزی نمیدانند. وقتی ما داریم با دست خالی این مسئولیت را انجام میدهیم، انتظار داریم مسئولان هم ما را حمایت کنند. با اینکه بارها حضرت آقا فرمودهاند این جنس آثار هنری باید در جامعه رونق پیدا کند، اما متأسفانه انگار گوش شنوایی نیست.»
این بازیگر با بیان اینکه «امیدوارم دستاندرکاران هنری ما روزی به این نتیجه برسند که این جنس کارها تماشاگر خودش را دارد و اتفاقا تعدادشان خیلی هم زیاد است.» اضافه میکند: «در 2 شبی که این نمایش اجرا رفت، مادران و خواهران شهیدی را در سالن دیدم که به پهنای صورت اشک میریختند و دلتنگ شهدای خود بودند. شور و شوقی که درونشان بود، واقعا برای من عجیب و قابل ستایش بود.در این2 سال کرونایی، فرهنگ و هنر بیشترین آسیب را دید؛ چه در سینما و چه در عرصه تئاتر، بیشترین آسیبها را فعالان هنری متحمل شدهاند و تئاتر بسیاری از مخاطبانش را از دست داد؛ مخاطبانی که با سالها تلاش به سالن و تماشای تئاتر عادت کرده بودند اما متأسفانه کرونا باعث شد این عادتها از بین برود و بخش عظیمی از مخاطبان را از دست بدهیم.» ابراهیمی به جشنواره تئاتر فجر و فضایی که ایجاد کرده، اشاره میکند:«دوستان تئاتری ما حتی شده بهعنوان مهمان وارد این فضا بشوند و از نزدیک کارها را ببینند و شوق و ذوقی بینشان دوباره شکل بگیرد، مردم و مخاطبانی که علاقهمند به هنر تئاتر هستند هم میتوانند از این فرصت استفاده کنند و دوباره تعدادی تئاتر ببینند. من فکر میکنم بیشترین تأثیری که جشنواره دارد، تشویق به دیدن تئاتر است؛ تشویق مردم عادی، هنرمندان، دانشجویان و هر کسی که دل در گرو این هنر دارد و میتواند در این 10روز، کارهای نو و گلچینی از آثاری را که در یک سال روی صحنه بودند ببیند.»