• پنج شنبه 13 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 23 شوال 1445
  • 2024 May 02
سه شنبه 18 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 15303
+
-

وزیر ارشاد: دیگر شاهد سرک‌کشیدن‌ها در نمایشگاه کتاب نیستیم

کتاب
وزیر ارشاد: دیگر شاهد سرک‌کشیدن‌ها در نمایشگاه کتاب نیستیم


« دیگر شاهد سرک کشیدن افراد غیراز مجموعه فرهنگ در نمایشگاه نیستیم و این موضوع به‌طور کامل حل شده است.»

سیدعباس صالحی درباره کتاب‌هایی که مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند اما به ناشران آن گفته شده است آنها را نفروشند، اظهار کرد: «فضای نمایشگاه کتاب در مالکیت وزارت ارشاد و اصحاب صنف است. قبل از این شاهد سرک کشیدن‌ کسانی که خارج از این مجموعه بودند، بودیم اما این موضوع به‌طور کامل حل شده است و مجموعه‌های بیرونی در امور نمایشگاه دخالت نمی‌کنند و دیگر شاهد سرک کشیدن‌ها در محیط نمایشگاه نیستیم.»

 به گزارش ایسنا، وزیر ارشاد دیروز در حاشیه بازدید از سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین درباره خرید کتاب‌های خارجی براساس ارز رسمی گفت: «تصمیم دولت برای خرید کتاب‌های خارجی با توجه به نوسان ارز این بود که این کتاب‌ها براساس ارز رسمی که ۴۲۰۰ تومان است، خریداری شود. کمیته ارزی تشکیل شد که به این موضوع رسیدگی شود و خرید بخش‌های خارجی براساس قیمت رسمی اعلام شده باشد. از بعدازظهر دوشنبه این اتفاق خواهد افتاد و با ناشران لاتین و عربی قرارداد بستیم که کتاب‌هایشان را براساس ارز رسمی خریداری کنیم.»

صالحی درباره ناشرانی که فقط اقدام به نمایش کتاب‌های خود کرده‌اند و فروش کتابی ندارند، گفت:« این پدیده تازه و قابل توجهی است و این موضوع کمک می‌کند بخش نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تقویت شود که از این نظر قابل توجه است. تاکنون این موضوع در دوره‌های مختلف نمایشگاه سابقه نداشته و باید شورای سیاستگذاری نمایشگاه به این مسئله توجه کند و یک نگاه حمایتی به آنها داشته باشد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مکان نمایشگاه با توجه به تغییرات مکانی که رخ می‌دهد، گفت:« این سؤال به‌صورت جدی مطرح است و ما به‌طور طبیعی می‌خواهیم شرایط بهتری را برای ناشران و مراجعه‌کنندگان داشته باشیم. یقینا مقرون به صرفه نیست که نمایشگاهی فقط برای کتاب داشته باشیم. ما فقط چند گزینه برای برگزاری نمایشگاه داریم؛ یکی مصلای امام خمینی (ره) و دیگری شهر آفتاب و باید ببینیم کدام‌یک از این 2مکان برای ناشران و مخاطبان راحت‌تر است.»

او اعلام کرد: «ممکن است که این 2مکان نمره۲۰ نگیرند اما هر کدام که نمره مقبول‌تری داشته باشند نمایشگاه در آنجا برگزار خواهد شد. من در بازدیدهای غیررسمی که داشتم جسته و گریخته این مسئله را سؤال می‌کردم. ما امسال شرایط مصلی را مورد توجه قرار داده و سپس به آن نمره می‌دهیم تا ببینیم سال آینده نمایشگاه در کجا برگزار شود.»

صالحی درباره توییتی که راجع به قرار گرفتن کاغذ در لیست کالای اساسی داشت و از آن به‌عنوان خبر خوش برای ناشران عنوان کرده بود، توضیح داد:

« من واکنش‌های مختلفی را درباره این موضوع دیدم. زمانی که نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان اعلام شد، 2نظر متقابل درباره آن وجود داشت. یکی اینکه همه کالاها با یک نرخ خریداری شوند، یعنی تک‌نرخی داشته باشیم. از طرف دیگر موضوعی مطرح شد که کالاهای اساسی با قیمت کمتری خریداری شوند، یعنی بین خرید کالای اساسی و غیراساسی تفکیک قائل شدیم؛ کالای غیراساسی با ۴۲۰۰ تومان و کالاهای اساسی با نرخ ۳۸۰۰ تومان که دولت مابه‌التفاوت آن را تأمین می‌کرد. قرار بر این شد که بین کالاهای اساسی و غیراساسی تفکیک قائل شویم.»
او با بیان اینکه کاغذ در میان کالاهای اساسی و در کنار غذا و دارو قرار گرفت، اعلام کرد: «کاغذ به‌خاطر اعتبار فرهنگی که داشت مورد توجه بود. از این جهت قرار گرفتن کاغذ در میان کالاهای اساسی را خبر خوش تلقی می‌کنم که کاغذ مانند غذا و دارو مهم شده است.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره واسپاری امور به صنف نیز گفت: «این موضوع رویکردی دولتی داشته است و ارشاد نیز به آن نیاز داشت تا نهادهای مدنی و صنوف تصدی امور را داشته باشند و دولت فقط نقش سیاستگذاری و حمایتی داشته باشد. فرهنگ نیز از این قاعده مستثنی نبود. ما سعی کردیم تا این مسیر واگذاری‌ها تقویت شود و مسلما مشکلاتی در این مسیر طولانی وجود دارد و ما سعی کردیم صنوف را همراهی کنیم. در سال گذشته در ارتباط با نمایشگاه، شورای برنامه‌ریزی شکل گرفت اما با توجه به نامشخص بودن وضعیت دولت تصمیم‌گیری راجع به نمایشگاه به تأخیر افتاد. ما می‌توانیم بگوییم زمانی را از دست داده‌ایم که زمان خوبی برای برنامه‌ریزی مناسب برای نمایشگاه بود.»

این خبر را به اشتراک بگذارید