• پنج شنبه 30 مرداد 1404
  • الْخَمِيس 26 صفر 1447
  • 2025 Aug 21
شنبه 9 بهمن 1400
کد مطلب : 152273
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VO6xB
+
-

افغان‌ها در صدر فهرست متقاضیان پناهندگی در اروپا

اروپا
افغان‌ها در صدر فهرست متقاضیان پناهندگی در اروپا

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که افغان‌ها با 13هزار درخواست طی ماه نوامبر 2021، کماکان در صدر فهرست متقاضیان پناهندگی در اروپا قرار دارند.
به گزارش یورونیوز، شمار متقاضیان پناهندگی در نوامبر (2ماه قبل) در مجموع ۷۱ هزار و ۴۰۰ نفر بوده که در مقایسه با ماه قبل از آن، 9درصد افزایش داشته است. پیش از این، در ماه سپتامبر ۷۱ هزار و ۹۳۰ تقاضا ثبت شده بود که بالاترین آمار از سال 2015میلادی به شمار می‌رود. سال 2015 زمانی است که سیل پناهجویان از کشورهای غرب آسیا و آفریقا به سمت اروپا به راه افتادند.
به‌نظر می‌رسد دلیل افزایش افغان‌های متقاضی پناهندگی در اروپا، تسلط طالبان بر این کشور باشد. طی 5ماهی که از سقوط کابل می‌گذرد، هزاران نفر از مردم افغانستان از طریق ایران راهی ترکیه شده‌اند تا در نهایت در اروپا درخواست پناهندگی خود را به ثبت برسانند. حدود 3هزار و 200درخواست مربوط به کودکان و نوجوانان بدون همراه بوده است. این رقم نیز بالاترین آمار از سال 2015به شمار می‌رود. طبق اعلام آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا، بعد از افغان‌ها، سوری‌ها با ۱۱ هزار و ۵۰۰ درخواست در جایگاه دوم قرار دارند. سومین گروه بزرگ متقاضیان پناهندگی را اتباع عراقی تشکیل می‌دهند. در این ماه ۴۳۰۰ درخواست از سوی آنها به ثبت رسیده که ۳۰ درصد افزایش در مقایسه با ماه قبل از آن داشته است. پس از این 3 گروه، پناهجویان ونزوئلایی با ۳۳۰۰ درخواست، پاکستانی‌ها با ۲۸۰۰ و کلمبیایی‌ها با ۲۵۰۰ درخواست در رتبه‌های بعدی قرار دارند که شمارشان رو به افزایش است.
آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا معتقد است که افزایش شمار اتباع عراقی نیز با ماجرای هجوم مهاجران از مسیر بلاروس به کشورهای عضو اتحادیه اروپا مرتبط است. طی سال گذشته میلادی، باز شدن راه‌ها از سوی دولت بلاروس، برای عبور پناهجویان، کشورهای عضو اتحادیه اروپا را با بحرانی تازه روبه‌رو کرد. دولت بلاروس برای تلافی اقدامات اتحادیه اروپا علیه دولت لوکاشنکو به پناهجویان اجازه داد تا با هواپیما به پایتخت این کشور وارد شده و سپس راهی مرز با لهستان شوند که عضو اتحادیه اروپاست.

این خبر را به اشتراک بگذارید