بهروز افخمی هفته گذشته در برنامه «شهر فرنگ» شبکه خبر گفت فیلم «عروسک» ساخته اصغر یوسفینژاد بهرغم کیفیت خوبی که داشت، بهدلیل زیرنویس ریز و تندتند عوض شدنش که هیأت انتخاب نمیتوانست آن را دنبال کند، از جشنواره کنار گذاشته شد. این دلیل برای کنار گذاشتن فیلمی از جشنواره که کیفیت قابلقبولی هم داشته، اصلا منطقی بهنظر نمیرسد. روز گذشته، جلیل اکبریصحت، تهیهکننده فیلم «عروسک» به ایسنا گفت: «اینکه آقای افخمی بهعنوان یک سینماگر مقتدر و پیشکسوت، فیلم «عروسک» را حیرتانگیز توصیف کردند برای ما مایه مباهات است، اما دلایلی که در پذیرفته نشدن فیلم عنوان شده ما را نگران کرده است؛ چراکه در وهله نخست این فیلم یک سرمایه اجتماعی و معنوی و نیز برای عواملش یک سرمایه مادی است و نگرانیم که این سرمایه دچار آسیب شود.» وی در بخش دیگری از صحبتهایش افزود: «اعضای محترم هیأت انتخاب اظهاراتی را مطرح کردهاند؛ ازجمله غیراستاندارد بودن زیرنویس فیلم یا اینکه مثلا دیالوگها سریع و تند جابهجا میشد. بعضی از این مطالب باعث نگرانی است و اگرچه نمیخواهم به سن و سال اعضای محترم هیأت انتخاب اشاره کنم؛ چراکه بالاخره همه ما در آستانه ورود به سنین بالا هستیم، ولی حداقل انتظار این است که افراد حاضر در بخشهای مختلف جشنواره متناسب با هرم جمعیتی جامعه انتخاب شوند. براین اساس الان باید نگران هیأت داوران هم باشیم که ممکن است زیرنویس بعضی فیلمها را نتوانند بخوانند یا دچار مسائلی از این دست شوند. اگر واقعا مشکل این چیزهاست، بهتر است کسانی انتخاب شوند که با جریان سینمای ایران متناسب باشند و تأکید میکنم که این موضوع هیچ ارتباطی به پیری و جوانی ندارد.»
اکبری در خاتمه صحبتهایش گفت: «پس از استقبالی که از فیلم قبلی اصغر یوسفینژاد در جشنواره فجر شد، طبیعی است که ساخته دوم او کنجکاویبرانگیز باشد و جشنواره فجر باید رفتار ثابتی در برابر استعدادهایی که کشف میکند داشته باشد، اما نهتنها این رفتار را انجام نداده، بلکه باعث شده نسبت به این فیلمساز و حقوق مادی و معنوی او در سطح جامعه سینمایی هجمه صورت بگیرد. تنها چیزی که ما در سینما میدانیم این است که مسئولان سینمایی باید سینما را دوست و نسبت به آن تعهد داشته باشند. سینما مثل صنعت، معدن، کشاورزی و... نیست. سینما اصلا محصول پربازدهی نیست. سینما محصول عمر است. تعهد به سینما، تعهد به عمر نسلهاست و من احساس میکنم دوستان مسئول حواسشان نیست که ما در سینما هم عمر خود را گذاشتهایم و هم خارج از ضوابط و نظام سینمایی کاری نکردهایم.»
15دی؛ اعلام سینماهای مردمی فجر
محمدرضا فرجی، مدیر امور سینماهای جشنواره فیلم فجر، درباره چگونگی اکران فیلمهای جشنواره در سینماهای کشور گفت: امسال برای نخستینبار شیوهنامهای برای اکران فیلمها در سینماها تدوین و منتشر شد که قابلتوجه فعالان این عرصه قرار گرفت. براساس این شیوهنامه، نسبت به بررسی و رایزنی با سینماهای موردنظر اقدام شد و تا روز چهارشنبه ۱۵ دیماه اسامی سینماهای اکران فیلمهای چهلمین جشنواره فیلم فجر را بهصورت رسمی اعلام خواهیم کرد.
مدیرکل نظارت بر عرضه نمایش فیلم سازمان سینمایی گفت: به واسطه شیوهنامه سینماهای چهلمین جشنواره فیلم فجر، بسیاری از سینماداران متوجه شدند که سالنهای سینمای آنها باید چه ویژگیهای داشته باشد؛ به همین دلیل، آنها براساس معیارها، تلاش کردند تا کمبودها را مرتفع و استانداردها را رعایت کنند تا شرایط اکران آثار جشنواره و میزبانی از مخاطبان را بهدست بیاورند.
فرجی با بیان اینکه این شیوهنامه از آغاز بهکار جشنواره چهلم روی خروجی اطلاعرسانی سایت جشنواره قرار گرفت، عنوان کرد: امیدواریم با تدوین چنین شیوهنامهای، شرایط برگزاری شکل دقیقتری بگیرد و بهنظر میرسد این شیوهنامه برای جشنواره تبدیل بهکار ماندگاری شود.
درامی سیاسی در دل التهابات سال ۶۰
همزمان با انجام آخرین مراحل فنی فیلم سینمایی «ضد»، تازهترین جزئیات از قصه این فیلم منتشر شد. با انجام مراحل پایانی فنی فیلم سینمایی ضد به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی، نخستین عکس از ایفای نقش لیندا کیانی در این فیلم رونمایی شد.ضد به نویسندگی حسین ترابنژاد، یک تریلر سیاسی است که در بستر التهابات کشور در تابستان سال ۱۳۶۰ میگذرد. قصه این فیلم درباره یک عشق در دل حوادث سیاسی است که پس از سالها دوباره شعلهور میشود. مهدی نصرتی، لیلا زارع، نادر سلیمانی، لیندا کیانی، مهشید جوادی، مجید پتکی، روزبه رئوفی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی، جواد خانی و... بازیگران ضد هستند.
تا فجر / انتخاب داوران متناسب با جریان سینما
در همینه زمینه :