• چهار شنبه 7 آذر 1403
  • الأرْبِعَاء 25 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 27
سه شنبه 14 دی 1400
کد مطلب : 150019
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/G6jEr
+
-

‌آش زمستانه سنندجی‌ها

خوراک ‌شناسی
‌آش زمستانه سنندجی‌ها

این ‌آش معروف و خوشمزه که بیشتر در زمستان سرو می‌شود یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی سنندج است. آشپزهای کردستانی گوشت مرغ یا بوقلمون، عدس، کشک، برنج، سینه مرغ، پیاز و ادویه را با هم مخلوط می‌کنند تا این آش خوش‌رنگ و البته مقوی آماده شود. آش سه‌نگه سیر به لطف مواداولیه با ارزش غذایی بالا، به یکی از بهترین آش‌های کردستان تبدیل شده که اغلب گردشگران در سفر به این منطقه طعم بسیار خوب آن را تجربه می‌کنند. برای پخت این ‌آش، گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز، زردچوبه و فلفل و از طرفی برنج را هم جداگانه می‌پزند و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه می‌کنند و کشک ساییده شده را درون آن می‌ریزند. بعد از 20دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز‌داغ و سیر داغ را درون ‌آش می‌ریزند و بقیه را روی ‌آش تزئین می‌کنند. کردهای کردستان در کنار سه‌نگیر، آش‌های دیگری هم دارند. دانه کولانه، بهترین غذا برای مادران تازه است که کردها زمانی که یک بچه نخستین دندانش در‌می‌آید هم آن را سرو می‌کنند. آش برویشین تورش هم با ترکیب بلغور، لپه، زردآلو، سرکه، پیاز، روغن و ادویه به‌عنوان غذای اصلی و دسر استفاده می‌شود. ‌آش عدس بلغور هم بین غذاهای محلی سنندج جایگاه ویژه‌ای دارد و از عدس، بلغور گندم، پیاز، سیب‌زمینی و ادویه تهیه می‌شود و البته به اسم‌های دیگری مانند نیسم و ساوار هم معروف است.

این خبر را به اشتراک بگذارید