رمان «پانصد میلیون ثروت بانو بیگم» نوشته ژول ورن را فرزانه مهری به فارسی برگردانده و بهتازگی از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.
در این رمان پرکشش و خواندنی، سارازن، پزشک فرانسوی مطلع میشود صاحب ارثیهای هنگفت از سوی شخصی به نام «بانو بیگم» شده است. او وقتی این خبر را میشنود، شروع به رویابافی میکند، تا اینکه سر و کله ورثه دیگری پیدا میشود. آقای پروفسور شولتز، آنطور که ادعا میکند نوه خواهر بزرگ مرحومه بیگم است. پروفسور شولتز که آلمانی متعصبی است، دوست ندارد این ارثیه به این راحتیها نصیب رقیب فرانسویاش شود؛ بنابراین وارد عمل میشود و... . در نهایت، ارثیه بین سارازان و شولتز تقسیم میشود. هرکدام از آنها با توجه به رؤیایی که در سر دارند برای این پول نقشههایی میکشند.
ژول ورن زمانی این اثر را به رشته تحریر درآورد که آلمان به خاک فرانسه حمله و بخشی از آن را تصرف کرده بود. انتشارات ققنوس این رمان 239صفحهای را به بهای 55هزار تومان منتشر کرده است.
شوخی با نظامیها
مجموعه داستان «شوخی با نظامیها» در برگیرنده 14داستان کوتاه، نوشته مازن معروف را منصوره احمدیجعفری به فارسی برگردانده و بهتازگی از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است.
مازن معروف، نویسنده، شاعر و روزنامهنگار مطرح لبنانی است. داستان «شوخی با نظامیها» که این مجموعه هم نام خود را از آن گرفته، ماجرای خواندنی و تأثیرگذار پسربچهای است که برادر دوقلوی ناشنوایی دارد و پدرش در خشکشویی کار میکند. پدر او مرد ترسویی است و مدام از نظامیانی که در کوچه و خیابان به قول خودشان در حال محافظت از مردم هستند کتک میخورد. پدر باید هر روز برای سربازها جوکی تعریف کند تا آنها اذیتش نکنند؛ از اینرو پسر برای آنکه پدرش ترسناک بهنظر برسد، تا سربازها نتوانند کتکش بزنند و خودش هم بتواند در مدرسه جلوی بچهها سرش را بالا بگیرد، به راههای زیادی متوسل میشود. یکی از این راهها این است که کاری کند پدرش کور شود و یک چشم مصنوعی داشته باشد، مثل بستنیفروش محل تا بقیه از او حساب ببرند. کتاب «شوخی با نظامیها» نامزد نهایی جایزه منبوکر سال ٢٠١٩ بوده و نظر بسیاری از منتقدان را بهخود جلب کرده است. این مجموعه 251صفحهای به بهای 28هزار تومان منتشر شده است.
تازههای نشر/ پانصد میلیون ثروت بانو بیگم
در همینه زمینه :