• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 11 دی 1400
کد مطلب : 149681
+
-

پایان افسانه بلک‌بری

از چند روز دیگر، پشتیبانی از سیستم‌عامل بلک‌بری از سوی این شرکت پایان می یابد و دوران مهمی در تلفن همراه به پایان می‌رسد

پایان افسانه بلک‌بری

ساسان شادمان منفرد- خبر‌نگار

این روزها آیفون، یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمند در بازار به‌حساب می‌آید، اما در دهه 2000میلادی، گوشی‌های بلک‌بری، یکی از جالب‌ترین دستگاه‌هایی بودند که هر فردی می‌توانست آن را تهیه کند. به گزارش وب‌سایت ورج، اگرچه تلفن‌های قدیمی بلک‌بری مدت‌هاست که از بین رفته‌اند، اما این شرکت تا به امروز از آنها پشتیبانی می‌کرده، ولی گویا حالا زمان آن فرا رسیده که این پشتیبانی، به خط آخر خود برسد.

پایان راه برای سیستم‌عامل بلک‌بری
برای پایان دادن به یک دوره رسمی، بلک‌بری روز پنجشنبه به‌صورت رسمی اعلام کرد که به پشتیبانی از گوشی‌های هوشمند کلاسیک خود که دارای سیستم‌عامل‌های بلک‌بری 1/7و نسخه‌های قبلی، بلک‌بری۱۰ و پلی‌بوک او اس 1/2(PlayBook OS 2.1)هستند، پایان می‌دهد. این شرکت به مشتریانی که هنوز از تلفن‌هایی که چنین نرم‌افزاری دارند، استفاده می‌کنند هشدار داد که دیگر خدماتی در این خصوص نخواهند داشت. بر این اساس بلک‌بری به‌صورت رسمی در وب‌سایت خود به کاربران دستگاه‌های قدیمی که از این سیستم‌عامل‌ها بهره می‌برند اعلام کرد که پس از تاریخ چهارم ژانویه ۲۰۲۲ (1۴ دی)، احتمال دارد این دستگاه‌ها عملکردهای اصلی خود مانند برقراری تماس، داده‌های تلفن همراه، پیامک و تماس‌های اضطراری را از دست بدهند. البته این تصمیم روی گوشی‌های این شرکت که دارای سیستم‌عامل اندروید هستند، تأثیری نخواهد داشت.

ورود آیفون به بازار؛ سقوط بلک‌بری
باید گفت که به‌طور حتم، آیفون در سال2007 تمام صنعت گوشی‌های هوشمند را تغییر داد، اما تقریبا همه سازندگان تلفن در آن زمان باور نداشتند که اپل بتواند چنین تأثیری بر بازار داشته باشد. هنگامی که اپل نخستین آیفون را معرفی کرد، چندین مدیر از RIM (شرکت سازنده بلک‌بری) با گوشی هوشمند اپل شوخی کردند، زیرا فکر می‌کردند که مصرف‌کنندگان هرگز گوشی هوشمندی با صفحه نمایش لمسی و صفحه کلید مجازی نمی‌خواهند. مایک لازاریدیس، مؤسس شرکت بلک‌بری در ماه نوامبر سال2007 درباره آیفون گفته بود: «سعی کنید یک کلید وب را روی صفحه لمسی آیفون اپل تایپ کنید، این یک چالش واقعی است. شما نمی‌توانید آنچه را که تایپ می‌کنید ببینید.» اما با این حال، مشتریان از داشتن یک گوشی هوشمند با نمایشگر لمسی بزرگ استقبال می‌کردند و درحالی‌که آیفون کم‌کم به یک موفقیت بزرگ جهانی تبدیل شد، ارزش بازار بلک‌بری تنها در سال‌های پس از معرفی نخستین آیفون به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر، شرکت‌هایی مانند سامسونگ به سرعت مسیر اپل را با گوشی‌های هوشمند صفحه لمسی دنبال کردند تا در بازار باقی بمانند. زمانی که بلک‌بری تصمیم گرفت با گوشی‌های هوشمند خود وارد کارزار شود، دیگر خیلی دیر شده بود. اگر شما هنوز از یک گوشی کلاسیک بلک‌بری استفاده می‌کنید، بهتر است در اسرع وقت از تمام اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

مغلوب اندروید
شرکت بلک‌بری لیمیتد در سال۱۹۸۴ توسط مایک لازاریدیس و با نام «ریسرچ این موشن» تاسیس شد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر واترلو در استان انتاریو، کانادا قرار دارد. در سال2013 نام این شرکت به بلک‌بری تغییر یافت. بلک‌بری که در گوشی‌های هوشمندش از سیستم‌عامل خود استفاده می‌کرد، از سال2015، ارائه گوشی‌های هوشمند با سیستم‌عامل اندروید را آغاز کرد. این یک عقبگرد بسیار بزرگ برای شرکتی که خود را پیشرو در زمینه تولید گوشی‌های هوشمند می‌دانست بود.

از کوین اسپیسی تا استیو جابز

سال‌های 2007و 2008وقتی از خریداران گوشی‌های بلک‌بری علت چنین انتخابی را می‌پرسیدید، بسیاری از آنها به غیرقابل شنود بودن این نوع گوشی ها اشاره می‌کردند. حتی بسیاری از مردم عادی که شنود حرف‌های روزمره‌شان سود و عائدی برای کسی نداشت هم به این خاصیت و ویژگی گوشی‌های هوشمند بلک‌بری واکنش مثبت نشان می‌دادند. صحبت این بود که روسای جمهوری آمریکا همگی از گوشی‌های بلک‌بری استفاده می‌کنند. در سریال «خانه پوشالی» با بازی «کوین اسپیسی» در نقش فرانک آندروود، این موضوع به‌صورت کاملا ملموس به چشم می آمد. او یکی از مشتریان پروپاقرص گوشی‌های بلک‌بری بود و پس از رسیدن به سِمت ریاست‌جمهوری هم از این نوع تلفن‌های هوشمند استفاده می‌کرد. البته ظاهرا دیگر چنین موضوعی ادامه ندارد و مستأجران کاخ سفید نیز صاحب گوشی های آیفون‌ با طراحی استیو جابز شده‌اند. با این حال یک زمانی، عمده تبلیغات حول گوشی‌های بلک‌بری را چنین موضوعاتی تشکیل می‌داد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید