بخشش، لازم نیست اعدامش کنید
چرا همین حالا بهترین زمان برای بازگشت طارمی به تیم ملی است؟
بهروز رسایلی
بهتازگی سرپرست تیم ملی فوتبال از بازگشت مهدی طارمی به این تیم در اردوی بهمنماه خبر داده است. تیم کشورمانماه آینده در 2 بازی خانگی باید به مصاف عراق و امارات برود و گفته میشود ستاره مغضوب دراگان اسکوچیچ بعد از غیبت در 2مسابقه برابر لبنان و سوریه، در این اردو به جمع ملیپوشان ملحق خواهد شد. پیشتر در زمان بازگشت تیم ملی از سوریه، وحید هاشمیان از اظهارنظر در مورد زمان بازگشت طارمی خودداری کرده بود. آن زمان هم نقل قولی از سرپرست تیم ملی منتشر شد مبنی بر اینکه طارمی برمیگردد، اما مجتبی خورشیدی خیلی زود آن را تکذیب کرد. با وجود این امروز آقای سرپرست از بازگشت طارمی خبر داده و عقبنشینی هم نکرده است. این یعنی ظاهرا موانع برطرف شده؛ بهویژه که مهاجم ایرانی پورتو اخیرا صفحه رسمی سرمربی تیم ملی در اینستاگرام را دنبال میکند که خودش نشانه پایان اختلافات است. به هر جهت خبر بازگشت طارمی به تیم ملی واکنشهای متفاوتی بهدنبال داشته است؛ برخی آن را به فال نیک گرفتهاند و بعضی عقیده دارند تنبیه مهدی باید ادامه مییافت. با همه این تفاسیر بهنظر میرسد زمان فعلی بهترین موقعیت برای اعلام خبر بازگشت طارمی بود و اتفاقی که رخ داده، درست و به موقع بوده است.
باید برای همیشه قید طارمی را میزدیم؟
باید از کسانی که همچنان خواهان تداوم محرومیت مهدی طارمی بودند پرسید آیا منطقی است بهخاطر یک اشتباه، بهطور کلی قید یک بازیکن را بزنیم؟ فرض بر این است که بعد از ماجرای آن توییت کذایی و خط خوردن مهدی از فهرست تیم ملی، او به اندازه کافی متنبه شده باشد. امروز که صعود تیم کشورمان به جامجهانی2022 تقریبا قطعی شده، کار آسانی است که در بازیهای تشریفاتی بعدی از مهدی استفاده نشود، اما این رویه را تا چه زمانی میتوان ادامه داد؟ آیا در مرحله نهایی جامجهانی هم نباید طارمی را به دوحه ببریم تا مجازات شود؟ آیا چنین جریمهای با خطای صورت گرفته از طرف او تناسب و همخوانی دارد؟ مسلما اینطور نیست. کسی حق ندارد فقط بهخاطر یک کار نادرست، با آینده حرفهای یک بازیکن مستعد بازی کند.
بهترین زمان برای اعلام خبر بازگشت
اگر اصل بخشش طارمی و رفع محرومیت او را قبول داشته باشیم، آنگاه به زمان مناسب برای اعلام این خبر میرسیم؛ جایی که بهنظر میرسد از قضا همین حالا بهترین موعد ممکن بود. تیم ملی بدون طارمی 2 بازی مهم و حیاتی برابر لبنان و سوریه را با پیروزی پشت سر گذاشت و بارش را برای سفر به دوحه بست. در نقطه مقابل مهدی بهخاطر آن حاشیه خودساخته در تیم باشگاهیاش دچار مشکل شد و 11بازی پشت سر هم گل نزد. همهچیز در این معادله کاملا روشن بهنظر میرسد و به نفع تیم ملی است. در نتیجه سرمربی امروز باید از موضع قدرت و اقتدار بازیکنش را به آغوش تیم ملی برگرداند و به او روحیه بدهد. در غیراین صورت مثلا اگر طارمی فقط برای مرحله نهایی جامجهانی دعوت شود، این مسئله حمل بر ضعف و نیاز تیم ملی خواهد شد.
ویرگول را در جای درست بگذار
درنهایت میرسیم به همان جمله مشهور «بخشش لازم نیست اعدامش کنید.» حیف است اگر در مورد طارمی ویرگول را بعد از کلمه «نیست» بگذاریم و حکم به طرد همیشگی او از تیم ملی کشورمان بدهیم. امروز زمانی است که باید ویرگول را بعد از کلمه «بخشش» گذاشت و آشتی و دوستی ایجاد کرد. بهنظر میرسد پیامی که باید برای مهدی صادر میشد، به گوشش رسید و امیدواریم از این به بعد اتفاق مشابهی رخ ندهد.
طارمی 20 شد
یک ردهبندی آسیایی دیگر
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا هر وقت حوصلهاش سرمیرود یک نظرسنجی میگذارد و یکی دو ایرانی را داخل نظرسنجی میگنجاند تا کاربران ایرانی به رأی دادن ترغیب شوند. در این میان گاهی هواداران ایرانی و عربستانی را با نظرسنجی به جان هم میاندازد. سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا به مناسبت پایان سال میلادی در گزارشی به رکوردداران حضور در لیست نامزدهای بهترین لژیونر هفته آسیا در طول سال 2021پرداخت که ایرانیها هم در این لیست سهم زیادی داشتند. طی 12ماه گذشته، در مجموع 35نظرسنجی، 115بازیکن از 17کشور AFC حداقل یکبار در لیست هفتگی حضور داشتند که درخشش فوتبالیستهای آسیایی - زن و مرد - در همه جا از بزرگترین لیگهای اروپا گرفته تا مسابقات در آفریقا و آمریکای شمالی در آن به چشم میخورد. در میان افرادی که بیشترین تعداد حضور در فهرست بهترینها را داشتند نام 4لژیونر ایرانی هم دیده میشود. علی قلیزاده هافبک طراح شارلروا بلژیک و تیم ملی کشورمان با 8بار نامزد شدن در طول سال 2021بهعنوان بهترین لژیونر هفته آسیا در رده نهم بهترین لژیونرهای سال قاره کهن ایستاد. سردار آزمون ستاره تیم ملی کشورمان و عضو باشگاه زنیت با 9بار نامزد شدن در رده هشتم، اللهیار صیادمنش مهاجم زوریا اوکراین با 11بار نامزد شدن در رده چهارم و مهدی طارمی ستاره پورتو با 20بار نامزد شدن برای کسب جایزه بهترین لژیونر هفته بهعنوان بهترین لژیونر سال قاره کهن انتخاب شد.