• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 24 آذر 1400
کد مطلب : 148253
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rk3Wp
+
-

رونق کسب‌وکارهای خرد خانگی در آستانه یلدا

بازارچه‌های خوداشتغالی بانوان در 4نقطه شهر تهران برپا شده‌اند

بانوان
رونق کسب‌وکارهای خرد خانگی در آستانه یلدا

    زهرا کریمی - خبر‌نگار

 با نزدیک‌شدن به شب یلدا، معابری از تهران میزبان بازارچه‌های خوداشتغالی بانوان شدند. طی 2سالی که کرونا شیوع پیدا کرده جای بازارچه‌های مختلف با موضوعات متنوع در شهر خالی بوده است، اما با واکسینه‌شدن بیش از 70درصد مردم، دوباره فرصتی فراهم شده تا بازارچه‌های مربوط به زنان کارآفرین یا سرپرست خانوار در پایتخت برپا شوند؛ اقدامی که امسال در 4نقطه پرتردد شهر و در آستانه شب یلدا، حال و هوای خاصی به محدوده‌های اطراف‌شان داده‌ است. البته که این بازارچه‌ها محلی هستند تا چرخ اقتصاد تعدادی از خانواده‌های آسیب‌دیده، کمی هم که شده به حرکت درآید؛ خانواده‌هایی که زنان سرپرستی‌شان را عهده‌دار هستند و با کسب مهارت‌های مختلف، کسب‌وکارهای خرد خانگی دارند. جالب اینجاست که در بین آنها برخی از کارآفرینان موفق نیز دیده می‌شوند.
به هرترتیب چند روزی است که بازارچه‌های خوداشتغالی برپا شده‌اند و از میان آنها نخستین بازارچه‌ها در 4نقطه از شهر با عنوان «یلدا بازار» از 22آذر شروع به‌کار کرده‌اند. مشاور شهردار و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران درباره هدف از برپایی بازارچه‌های خوداشتغالی «یلدا بازار» به همشهری گفت: «این بازارچه‌ها با بیش از 210کسب‌وکار در قالب 130غرفه با ارائه محصولاتی نظیر صنایع‌دستی، گلیم و جاجیم، سفال، چرم، کالای خواب، حجاب و عفاف، عروسک، زیورآلات و موادغذایی راه‌اندازی شد. هدف از برپایی آنها درراستای حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا و توانمندسازی زنان کارآفرین شهر تهران است.» مریم اردبیلی با بیان اینکه در 2سال گذشته آسیب عمده‌ای به مشاغل خرد و کسب‌وکارهای نوپا به‌دلیل شرایط و محدودیت‌های کرونایی وارد شده، افزود: «به همین جهت اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با همکاری شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر اقدام به راه‌اندازی بازارچه‌های خوداشتغالی «یلدا بازار» کرده است و همچنین برای حمایت هر چه بیشتر از بانوان سرپرست خانوار برگزاری بازارچه‌ها در آینده تداوم خواهد یافت.»‌
برپایی بازارچه‌ها در مکان‌های تاریخی
یکی از بازارچه‌ها در ایستگاه متروی شهرری با 25غرفه مستقر است که از همان ساعات اولیه صبح با تردد مسافران کسب‌وکار بانوان آغاز می‌شود. دیروز دومین روز از برگزاری نمایشگاه بود؛ با این حال حضور قابل توجه شهروندان و مشتریان جالب به نظر می‌رسید. یکی از بانوان که غرفه فروش عروسک داشت، گفت: «روز اول مسافران با تعجب به فعالیت ما نگاه می‌کردند و برخی هم خوشحال بودند که دوباره این غرفه‌ها برپا شده و می‌توانند اجناس مورد نیازشان را با قیمت‌های پایین تهیه کنند.» فاطمه نادری، یکی دیگر از بانوانی   که حضورش در این بازارچه تجربه دوم اوست می‌گوید: «مهارت صنایع‌دستی را یاد گرفتم و اکنون با آن کسب درآمد دارم. همچنین می‌توانم در خانه به سایر اموراتم برسم و با توجه به حمایتی که امور بانوان شهرداری از ما کرده‌ تا حدودی رونقی به کسب‌وکارهایمان داده است.» زکیه صفریان، ظروف سفالی را روی میز می‌چیند و با ابراز خرسندی از برپایی بازارچه پس از 2سال، می‌گوید: «طی این 2سالی که هیچ بازارچه‌ای برگزار نشده به سختی به‌صورت اینترنتی محصولاتم را فروختم و وقتی به بهانه مناسبت شب یلدا خبر برپایی بازارچه را اطلاع دادند، فرصت کمی داشتم تا بتوانم محصولات جدید تولید کنم. انتظاری که از مسئولان و حامیان دارم این است که مکان این بازارچه‌ها را به خانه‌های تاریخی و کاخ‌موزه‌ها تغییر بدهند؛ چون بیشتر محصولات بانوان صنایع‌دستی است و در فضاهای باز خطرات بسیاری میز فروش و محصولات را تهدید می‌کند.»

اطلاعات بازارچه‌های خوداشتغالی
 بازارچه‌ها از ۲۲ آذرماه تا ۲دی‌ماه از ساعت 11تا 20در 4نقطه میدان ونک، بلوار اشرفی‌اصفهانی جنب تیراژه، پایانه خاوران و متروی شهرری برپا هستند.   نشانی‌ها:
 یلدا بازار منطقه ۲۰: شهرری، خیابان کمیل، میدان شهید شاملو، خیابان فرمانداری، محوطه حیاط متروی شهرری.
 25غرفه با 50کسب‌وکار.
 یلدا بازار منطقه 15: سه‌راه افسریه، ابتدای خیابان خاوران، پایانه خاوران، ضلع جنوب‌غربی پایانه.
۲۵ غرفه با ۲۵کسب‌وکار.
 یلدا بازار منطقه ۳: ضلع شمالی میدان ونک، ابتدای پیاده‌راه غربی خیابان ولیعصر (عج).
30غرفه با 30کسب‌وکار.
 یلدا بازار منطقه 5: بلوار اشرفی‌اصفهانی، جنب تیراژه.
۵۰ غرفه با ۱۰۶ کسب‌وکار.

این خبر را به اشتراک بگذارید