در دل همین پایتخت شلوغ، مکانهایی وجود دارد که هم خوش آب و هواست و هم جان میدهد برای ماجراجویی. برخی نقاط واقعا بینظیر هستند و ساعتها افراد را غرق کنجکاوی و تفکر میکنند، موزه حیاتوحش هفتچنار یکی از این مکانهاست. موزهای که در آن میتوان اوقات فراغت و بهخصوص پایان یک هفته را برای بازدید از آن اختصاص داد و از حضور در یک فضای تاریخی لذت برد. نشانی موزه حیاتوحش هفتچنار را باید در منطقه 10تهران جستوجو کرد. در یکی از محلههای قدیمی تهران به نام بریانک.محله بریانک با هفت درخت چنار کهنسال مشهور است و بوستانی در دل آن وجود دارد که به همین نام است؛ «هفتچنار.» در واقع در بازدید از موزه حیاتوحش هفتچنار با یک تیر چند نشان را میتوان هدف گرفت؛ اول بازدید از فضای سبز موجود در «موزه طبیعت و حیاتوحش هفتچنار» است که از مجموعه باغهای تهران قدیم به یادگار مانده و گونههای گیاهی مختلفی که در کنار بناهای به جا مانده از دوران قاجار در آن موجود است تداعیگر تهران سرسبز و خوش آبوهوا در سالهای پیش است.
بعد از این تازه به اصل ماجرا میرسید؛ نمونههای بینظیر از بیمهرگان که بهصورت غیرزنده در موزه به نمایش درآمده است. نمونههایی از اسفنجها، نرمتنان، خارتنان، سخت پوستان و انواع حشرات. مجموعههایی از مرجانهای دریایی، خارتنان (مثل توتیا، ستاره دریایی)، سخت پوستان (بهعنوان مثال دلار سنگی، انواع خرچنگهای آب شیرین و شور، شاه میگو، خرچنگهای عنکبوتی)، حشرات (مثل انواعی از پروانههای ایران، سوسکها، ملخها، سنجاقکها و زنبورها) در این موزه به چشم میخورد.همچنین از نمونههای مهره داران غیرزنده، میتوان به انواع ماهیهای غضروفی و استخوانی اشاره کرد که این مهره داران غیرزنده شامل سفره ماهیها، بادکنک ماهیها و انواع کوسه ماهیها و مهره داران دریایی است.
علاوه بر موجودات غیرزنده نمونههای زنده و تاکسیدرمی شده از حیاتوحش در موزه هفتچنار به نمایش در آمده؛ مثلا انواع ماهیهای آب شیرین رودخانههای سراسر دنیا در آکواریوم موزه هفتچنار نگهداری میشود. این آکواریوم بهصورت غاری پر پیچ و خم طراحی شده و با پنجرههای شیشهای و زیبا تزیین شده است.ماهیهای بدون فلس، ماهیهای زنده زا، ماهیهای گوشتخوار بسیاری در این آکواریوم به چشم میخورد.در بخش دیگر این موزه خزندگان نقاط مختلف جهان که متعلق به راسته مارها و سوسمارها و لاک پشتان است به 2صورت زنده و تاکسیدرمی شده نگهداری میشود.
پرندگان موزه حیاتوحش هفتچنار شامل گروهها و خانوادههایی از پرندگان آبزی و خشکی زی است. در موزه حیاتوحش هفتچنار علاوه بر پرندگان تاکسیدرمی نمونههایی بهصورت زنده نگهداری میشود که از خانوادههای کلاغ، خانواده مرغابی، خانواده قرقاول، پرندگان شکاری و انواع گنجشک سانان هستند. تعدادی از آنها از خارج کشور و زیستگاههای مختلف جمعآوری شدهاند.جالب است بدانید اردکها، قوها، غازها، فلامینگو، لکلک، مرغابی، کبک، قرقاول و طاووس از انواع پرندگانی هستند که در مجموعه نگهداری میشوند و در همان جا زاد و ولد میکنند.از دیگر بخشهای جذاب موزه حیاتوحش هفتچنار میتوان به بخش زمینشناسی و آثار طبیعی آن اشاره کرد که سنگها و کانیهای مختلفی و با منشأ آذرین، رسوبی و دگرگونی به نمایش گذاشته شده است. همچنین فرمول شیمیایی هر سنگ، کاربرد سنگ و معادن مربوطه آن نیز درج شده ومجموعهای از فسیل بیمهرگان ادوار گوناگون نیز در این بخش به چشم میخورد.
موزه حیاتوحش هفتچنار 22سال پیش در چنین روزی یعنی در 15آذر سال1378 بهعنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است.
دو شنبه 15 آذر 1400
کد مطلب :
147346
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/kR38E
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved