اگر به آثار تاریخی و بناهای قدیمی علاقه دارید پیشنهاد میکنیم در سفر به کرمان از مجموعه بناهای گنجعلیخان دیدن کنید. حمام یکی از این مجموعه بناهاست که در سال ۱۳۴۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و اکنون بهعنوان موزه مردمشناسی فعالیت میکند. مجسمههای مومی در جاهای مختلف حمام وجود دارد که افرادی از طبقات مختلف جامعه در دوران قدیم را نشان میدهد. گنجعلیخان، از سال ۹۷۵ تا ۱۰۰۴ شمسی (همزمان با حکومت شاه عباس صفوی) حاکم شهر کرمان بود و سازههای زیادی را در این شهر بنا کرد که حمام نیز یکی از آنهاست. نقاشیها، مقرنسکاری سردر، تزئینات گچبری مربوط به دوره صفویه و قاجار این اثر تاریخی را به یکی از جاذبههای گردشگری کرمان تبدیل کرده است. نشانی اثر تاریخی در میدان گنجعلیخان، بازار بزرگ کرمان است.
ورودی حمام در بازار جنوبی واقع شده است. این حمام مجموعهای از تلفیق هنر، معماری و کاربرد مصالح گوناگون با فضایی مناسب است. معمار حمام و مجموعه استاد محمد معمار یزدی است؛ معماری که به حق اوضاع اقلیمی و اقتصادی فرهنگی زمان و محیط خود را میشناخته و در خلق آثار فوق از هنرمندانی چون علیرضا عباسی، یاوری جسته است.
تندیس جشنواره بینالمللی سلیمانیه به هنرمند زنجانی رسید
«ساسان قجر» هنرمند پانتومیمکار از استان زنجان، تندیس ویژه سالانه انجمن منتقدان تئاتر عراق را کسب کرد. انجمن منتقدان هنر تئاتر عراق به اتفاق آرای هیأتداوران، نخستین جشنواره بینالمللی پانتومیم سلیمانیه عراق، تندیس ویژه سالانه انجمن منتقدان تئاتر عراق را به هنرمند پانتومیمکار ایرانی «ساسان قجر» اهدا و از وی تجلیل کرد. نمایش پانتومیم «شکار» به طراحی و اجرا و کارگردانی هنرمند زنجانی «ساسان قجر»، موردتوجه ویژه بینندگان و هنرمندان و هیأتهایداوران بخشهای مختلف جشنواره قرار گرفت و با استقبال فراوان روبهرو شد و از این هنرمند ایرانی برای حضور در جشنوارههای مختلف و برگزاری ورکشاپ آموزشی دعوت به عمل آمد. نخستین جشنواره بینالمللی تئاتر پانتومیم از تاریخ 16تا 19آبانماه سالجاری در شهر سلیمانیه عراق توسط آکادمی هنرهای زیبایی استان دیاله، مجتمع هنرهای زیبای سلیمانیه و آکادمی شانو با حضور گروههای تئاتر پانتومیم از کشورهای اردن، لیبی، تونس، ایران، گروه تئاتر استان دیاله عراق، گروه تئاتر استان نجفاشرف، گروه تئاتر بابل عراق و همچنین گروه تئاتر از سلیمانیه عراق برگزار شد. این جایزه سالانه تنها به یک اثر برگزیده منتقدان تئاتر عراق در بخشهای مختلف تئاتر اهدا میشود.
کلماکره؛ پررمزوراز و دیدنی
درباره غاری که مدفن ششمین گنجینه بزرگ جهان بوده، داستانهای بسیار جالبی روایت شده است. غار کلماکره، در بخش مرکزی شهرستان پلدختر استان لرستان و در نزدیکی روستایی به نام طاق ملک حسین، در شرق یکی از آخرین درههای صخرهای کوه آهکی ملّه در پلدختر قرار دارد. قدمت این غار به حدود ۲۷۰۰ سال پیش بازمیگردد. برخی معتقدند که اینجا مدفن ثروت پادشاهان ساسانی بوده و یکی از مهمترین خزائن دولتهای ایران باستان مثل هخامنشیان و ساسانیان در این غار نگهداری میشده است. پیشانی غار حدود 5/1متر پایینتر از دهانه آن است و به همین دلیل این غار تا مدتهای طولانی ناشناخته بود. غار، سال۱۳۶۸ توسط یک شکارچی به نام «عزیز کلماکرهای» که در تعقیب یک بز بود کشف شد. داستان غار کلماکره از ابتدا تا انتها پر از رمزوراز است و روایتهای مختلفی درباره آن وجود دارد. یکی از روایتها درباره گنجینه غار کلماکره این است که پس از تصرف بابل و بینالنهرین توسط کورش، تمام خزائن معابد بابل از شوش به این غار منتقل شدند. روایت دیگری هم میگوید که این گنجینه در زمان حمله اسکندر به ایران به کوههای پلدختر منتقل شد و 4نگهبان برای محافظت از آن انتخاب شدند.
چهار شنبه 3 آذر 1400
کد مطلب :
146335
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/2kMlK
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved