• یکشنبه 23 شهریور 1404
  • الأحَد 21 ربیع الاول 1447
  • 2025 Sep 14
یکشنبه 23 شهریور 1404
کد مطلب : 262955
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wmmGR
+
-

ماجرای بستنی‌فروشی در کاروانسرای گنجعلی‌خان

میراث فرهنگی
ماجرای بستنی‌فروشی در کاروانسرای گنجعلی‌خان

راحله عبدالحسینی؛ روزنامه‌نگار

چند روزی است ماجرای بلایی که یک بستنی‌فروشی بر سر کاروانسرای گنجعلی‌خان کرمان آورده، بحث داغ حوزه میراث فرهنگی شده‌است. یک فعال میراث فرهنگی خبر داده که این بستنی‌فروشی روزانه بیش از 200لیتر آب وارد مخازن زیرزمینی فاضلاب می‌کند. در نتیجه مخازن کاملا پر شده‌اند و بیش از یک متر از سطح آب بالا آمده و به زیربنای کاروانسرا نیز نفوذ پیدا کرده است. در واقع این مغازه بستنی و فالوده‌فروشی باعث شده شرایط حفاظتی این کاروانسرای ثبت جهانی‌شده در معرض خطر قرار بگیرد.
معاون میراث فرهنگی کرمان به همشهری می‌گوید: «بعد از مطرح‌شدن این بحث از کاروانسرا بازدید کردیم و هیچ نشانه‌ای از آسیب ندیدیم. نکته مهم این است که این بستنی‌فروشی 2سال پیش هم که کاروانسرا ثبت جهانی شد مشغول فعالیت بود و اگر آسیب‌رسان بود حتما از سوی ارزیابان یونسکو رصد می‌شد.» 
فرناز فرهی‌مقدم در توضیح بیشتر می‌گوید: «بیشتر ظروف مورد استفاده این بستنی‌فروشی یک‌بار مصرف است و شست‌وشوی ظروف موردی نیست که درباره مصرف زیاد آب بتوان روی آن تأکید کرد. از سوی دیگر تخلیه چاه هم مرتب انجام می‌شود.» 
مدیر پایگاه میراث جهانی گنجعلی‌خان کرمان هم درباره ادعای آسیب رسیدن به بنای کاروانسرا از سوی یک مغازه ‌بستنی‌فروشی به همشهری می‌گوید: «اگر ادعا شده که بر اثر مصرف زیاد آب است، پس باید نم یا رطوبتی دیده شده‌ باشد که موردی در بازدیدهای اخیر مشاهده نشده ‌است.»
علی جمیل کرمانی با اشاره به اینکه در کاروانسرا 44غرفه صنایع‌دستی دایر است، ادامه می‌دهد: «هنرمندان در این غرفه‌ها مشغول فعالیت هستند. همه اقدامات با نظارت کامل بر حفظ این اثر جهانی در حال انجام است.» 
او یادآور می‌شود: «بازدیدهای دوره‌ای از این اثر ثبت جهانی‌شده انجام می‌شود و تا‌کنون هیچ موردی از آسیب دیده نشده‌است.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید