• پنج شنبه 20 دی 1403
  • الْخَمِيس 9 رجب 1446
  • 2025 Jan 09
پنج شنبه 27 آبان 1400
کد مطلب : 145803
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/lY1X1
+
-

۱۶ مشکل اساسی محله‌های منطقه ۱۶ به روایت ساکنان

...برسد به دست شهردار تهران

...برسد به دست شهردار تهران

رضانیکنام

  مدیریت شهری در دوره جدید می‌خواهد بداند حل چه مشکلاتی و چه موضوعاتی برای مردم شهر اهمیت بیشتری دارد و چرا؟ در فرصتی که فراهم شد یک‌تریبون آزاد در اختیار شهروندان و جمعی از معتمدان و شورایاران منطقه ۱۶ گذاشتیم تا بی‌واسطه با مدیران شهری حرف بزنند و خواسته‌ها و مشکلاتشان را بیان کنند. مشکلاتی که شاید سال‌هاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اما تاکنون اقدام جدی برای رفع آن نشده است و آنها امیدوارند در دوره جدید مدیریت شهری بخشی از این دردسرها کاسته شود.

چرا «قو» تغییر کاربری نمی‌دهد؟
«محمدعلی حسن‌زاده» از افراد بومی شهرک بعثت می‌گوید: «یادم است زمانی که کارخانه روغن‌نباتی قو فعالیت داشت ساکنان از انتشار دود و بوی نامطبوع در فضای محله خیلی شاکی بودند. چون به دلیل آلایندگی این کارخانه سلامتشان به خطر می‌افتاد. تا اینکه پیگیری و تلاش شورایاری، شهرداری و شورای اسلامی شهر نتیجه داد و با حکم قضایی فعالیت کارخانه روغن‌نباتی قو برای همیشه متوقف شد. مسئله کنونی، تغییر کاربری این کارخانه برای فراهم کردن امکانات مورد نیاز مردم از جمله اجتماعی و فرهنگی، ورزشی، تفریحی و کارآفرینی است.»


هوای اینجا خیلی برقی است!
«همسایگی با دکل‌های برق فشار قوی از آن ماجراهایی است که تا با چشم خودتان نبینید باورتان نمی‌شود.» سامان محمدی از شهروندان فعال محله علی‌آباد جنوبی با بیان این مطلب می‌گوید: «وقتی از زیر کابل برق این دکل‌ها رد می‌شوید به خوبی جریان الکتریسیته را بالای سرتان احساس می‌کنید و ترس به دلتان می‌افتد که مبادا برق شما را بگیرد. مردم محله علی‌آباد جنوبی و بخش‌هایی از محله بعثت سال‌هاست با این مشکل مواجه هستند و از مسئولان می‌خواهند که خیلی زود تکلیف این دکل‌های برق را روشن کنند.»


بلاتکلیفی گودنشین‌ها در ‌هاله‌ای از ابهام
«مهرنوش آذری» از بانوان فعال محله باغ آذری از دغدغه هم‌محلی‌هایش می‌گوید: «مشکلات گود باغ آذری کنونی متأثر از دوران رونق کوره‌های آجرپزی در تهران قدیم است. وقتی کوره‌پزخانه‌های تهران یکی یکی تعطیل شدند، شهروندانی در گود باغ آذری خانه‌سازی کردند که اغلب از اقشار ضعیف و کم درآمد بودند و متأسفانه آن موقع توجهی به آینده نداشتند. اکنون پس از گذشت چند دهه و با توجه به فرسودگی خانه‌ها به دردسر بزرگی افتاده‌اند. چون طبق قانون شهرداری و شرایط زمین گود از جمله سستی خاک و... نمی‌توانند خانه‌شان را تخریب کنند و از نو بسازند. کاش شهرداری برای این مشکل راه‌حلی پیدا کند.»

غبار فراموشی بر چهره «شیرین» و «توسکا»
«رحیم نیک‌نفس» از ساکنان محله جوادیه با بیان اینکه موسپید کرده‌های محله جوادیه خوب یادشان است که در قدیم در اینجا ۲ سینما به نام‌های شیرین و توسکا وجود داشت که پاتوق اهل فیلم بود می‌گوید: «۳۰ سالی است که این سینماها به ساختمان‌های بدون استفاده تبدیل شده و هیچ‌کسی سراغشان را نمی‌گیرد. شهروندان از مسئولان شهرداری تهران می‌خواهند که تکلیف این سینماهای خاموش را روشن کنند و نگذارند این‌گونه بناها که ارزش اقتصادی و فرهنگی دارند از بین بروند.»



سلب آسایش به سبک وانتی‌های سیار
«علی چیتگری» از جوانان فعال محله جوادیه می‌گوید: «تردد و توقف وانتی‌های میوه‌فروش درخیابان ۲۰ متری جوادیه از آن مشکلاتی است که راهکار اصولی و درمان قطعی می‌خواهد. در طول این سال‌ها بارها برای رفع سدمعبر وانتی‌ها و فروشندگان غیرمجاز در این خیابان اقدام شده اما پس از مدتی وضعیت این خیابان به روال سابق برگشته است. اگر عصرها به اینجا بیایید می‌بینید که وانتی‌های سیار و بارفروشان چگونه آسایش و آرامش ساکنان را بر هم می‌زنند. کاش محله ما رنگ آرامش به خود بگیرد.»
 

سدمعبر دستفروشان در بازار دوم نازی‌آباد
سدمعبر اصناف و دستفروشان یکی از مشکلات مهم‌محله نازی‌آباد در محدوده بازار دوم محسوب می‌شود. «داود ابوصابری» از ساکنان محله نازی‌آباد در این‌باره می‌گوید: «متأسفانه مغازه‌داران وسایل و لوازمشان را در پیاده‌رو می‌گذارند یا مقابل مغازه خود را با اجاره‌های میلیونی به دستفروشان اجاره می‌دهند. این موضوع باعث سدمعبر و شلوغی خیابان اکبر مشهدی شده است؛ تا حدی که خریداران مجبورند از بازار خارج شوند و از خیابان حرکت کنند که این عامل موجب ایجاد ترافیک می‌شود و از طرفی گلایه رانندگان را هم دربردارد.»

تعداد کم اتوبوس‌های خط بهمن_سهیل
«سیدامیر فاطمی» از معتمدان محله نازی‌آباد درباره مهم‌ترین مشکل مردم می‌گوید: «روزانه افراد زیادی در منطقه ما از اتوبوس استفاده می‌کنند. متأسفانه یکی از مشکلات خط اتوبوسرانی بهمن‌ـ سهیل این است که نسبت به خطوط دیگر تعداد اتوبوس‌هایش کم است و به همین دلیل اتوبوس‌ها دیر به ایستگاه‌ها می‌رسند که باعث می‌شود مسافران مدت زمان زیادی را در ایستگاه منتظر بمانند. علاوه بر این از دیگر مشکلاتی که با سرد شدن هوا در این اتوبوس‌ها بیشتر رخ می‌نماید مجهز نبودن اتوبوس‌های این خط به سیستم گرمایشی است که موجب نارضایتی شهروندان می‌شود.»
 

زنگ بیدارباش معتادان در خیابان شهیدطباطبایی
«محمد مقصودی» از معتمدان محله یاخچی‌آباد عنوان می‌کند که مدتی است معتادان در حال استعمال موادمخدر در مکان‌های خلوتی مانند خیابان شهید طباطبایی در محله یاخچی‌آباد منطقه دیده می‌شوند. این ناهنجاری صدای اهالی را در آورده است. آنها مجبورند به اقتضای شغل یا نزدیکی منزلشان به این محدوده روزانه از اینجا عبور کنند. اهالی بارها این وضعیت را به نیروی انتظامی گزارش داده‌اند و با حضور مأموران پلیس شاهد دستگیری گروهی از این معتادان بوده‌اند، اما معتقدند که بعد از این برخورد هنوز معتادان در این محدوده حضور دارند و روز به روز بر تعداد آنها اضافه می‌شود.

گرمابه‌ها فرصت طلایی برای‌آبادی محله
«محمد آزادی» دبیر شورایاری محله جوادیه از کمبود امکانات فرهنگی در محله جوادیه حرف می‌زند و می‌گوید: «در محله جوادیه همیشه تعیین تکلیف گرمابه‌هایی که دیگر کارآیی ندارند و بیهوده زمین و فضای محله را اشغال کرده‌اند مطرح بوده اما تاکنون‌کاری در این زمینه صورت نگرفته است. در محله جوادیه تعدادی گرمابه غیرفعال در خیابان‌های ۱۰ متری اول، شهید آقایی، سر پل جوادیه، انتهای بازارچه جوادیه و خیابان شهید معصومی وجود دارد که در مجموع مساحتشان حدود ۳ هزار‌مترمربع است. این گرمابه‌ها فرصت طلایی برای عمران و‌‌‌ آبادانی بیشتر محله جوادیه است. با توجه به کمبود امکانات ورزشی، فرهنگی و اجتماعی در محله جوادیه، صدور هرگونه مجوز ساخت‌وساز و تغییر کاربری گرمابه‌ها باید براساس نیاز و خواسته اهالی باشد.»

زورگیری در تاریکی
«۳ سال است که در حال پیگیری رفع مشکل خاموشی محله هستیم.» «حسین باقری» از معتمدان محله علی‌آباد شمالی با بیان این مطلب می‌گوید: «مدتی پیش مشکل لامپ‌های سوخته و تاریکی علی‌آباد جنوبی با تلاش شورایاری‌ها حل شد. اما هنوز معابر و کوچه‌های علی‌آباد شمالی با این مشکل مواجه است. مثلاً خیابان شهید شهروز قربانی، ورودی محله علی‌آباد شمالی، خیابان شهید همدانی و کوچه‌های روبه‌روی ایستگاه مترو خزانه از معابر خاموش این محله است که باعث ایجاد مشکلاتی از جمله دزدی، زورگیری و... شده است.»


بوستان پرآسیب بوستان اندیشه
«عباسعلی کامرانیان» از معتمدان شهرک بعثت می‌گوید: «در زمینه وضعیت نابسامان بوستان اندیشه که پاتوق معتادان و خلافکاران شده احساس نگرانی می‌کنم. متأسفانه حضور افراد غیرموجه وکارتن‌خواب در این بوستان افزایش یافته و نیروی انتظامی به تنهایی نتوانسته از عهده پاکسازی آن برآید. با وضعیتی که در بوستان اندیشه وجود دارد اهالی در زمان استفاده از این تفرجگاه احساس ناامنی و نارضایتی می‌کنند. نباید معتادان و بی‌خانمان‌ها این‌گونه درجامعه و در اماکن عمومی رها شوند. چون می‌توانند افراد سالم دیگری را بیمار کنند. کاش چاره‌ای اساسی برای رفع آن پیدا شود.»

چگونه می‌توان «بهمن» را دور زد!
«بیرام آزادی» از معتمدان محله جوادیه که بیشتر عمرش را در این محله گذرانده می‌گوید: «میدان بهمن در بزرگراه شهید تندگویان جای شناخته شده‌ای است؛ میدانی که بین محله‌های نازی‌آباد و جوادیه قرار گرفته و به دلیل موقعیتش محل‌‌‌ تردد خیلی از رانندگان از نقاط مختلف است. اما این میدان قدیمی منطقه ۱۶ یک اشکال اساسی دارد و آن نبود دسترسی مناسب برای رانندگانی است که می‌خواهند از بزرگراه شهید تندگویان وارد بزرگراه نواب شوند. گرهی که در میدان بهمن وجود دارد به همین راحتی باز نمی‌شود؛ کاش آنهایی که مسئولیتی در این زمینه دارند برای حل این مشکل‌کاری انجام دهند.»

داستان فروشندگان مرغ و خروس در یک محله
«اگر به محدوده بوستان یادواره شهدا و معابر اطراف آن در محله خزانه بخارایی بروید توجهتان به مرغ و خروس‌هایی جلب می‌شود که داخل یا بیرون قفس گذاشته شده‌اند تا کسی از راه برسد و برای قربانی کردن و ادای نذر یا نگهداری در خانه این حیوانات خانگی را از مغازه‌دارها بخرد. «ناهید انوار» از بانوان فعال در پیگیری مشکلات محله خزانه با بیان این مشکل می‌گوید: «هرچند این افراد با این کارشان اندک سودی برای مشتریان دارند اما با این کار چهره محله را زشت کرده‌اند. به نظر من مسئولان باید این‌گونه مشاغل را به بیرون از بافت مسکونی انتقال دهند.»

آسمان دود آلود نیروگاه
«محمود بختیاری»، دبیر شورایاری محله بعثت عنوان می‌کند که نیروگاه برق بعثت یکی از مراکزی است که به جز تولید برق منطقه ۱۶ برق مورد نیاز ساکنان چند منطقه را نیز تأمین می‌کند و به همین دلیل دستگاه‌های تولید برق آن باید به‌صورت شبانه‌روزی کارکند. اما مشکلی در این زمینه وجود دارد. متأسفانه این دستگاه‌ها با سوخت مازوت کار می‌کند و به همین دلیل باعث تولید و انتشار دود سفید رنگ در بالای تأسیسات نیروگاه برق می‌شود. طوری که تصور می‌کنید آسمان دودی شده است.

 مقاوم‌سازی بناهای ریزدانه، شاید وقتی دیگر
«وحید آزادی» از ساکنان محله جوادیه می‌گوید: «مقاوم‌سازی خانه‌هایی با متراژ کوچک در بافت‌های فرسوده اهمیت فراوانی دارد. اما متأسفانه دراولویت نیست. مثلاً در بافت فرسوده محله‌های جوادیه و باغ خزانه با خانه‌های ۲۸ و ۳۰‌مترمربعی مواجه هستیم که تخریب و نوسازی آنها برای مالکان توجیه اقتصادی ندارند اما با این حال وقتی مالکان می‌خواهند برای مقاوم‌سازی اقدام کنند شهرداری به آنها اجازه نمی‌دهد.»

ترمینال جنوب را به خارج شهر ببرید
«کمال حقیقت‌جو» از ساکنان محله باغ آذری درباره طرحی حرف می‌زند که هیچ‌وقت اجرایی نشد. او می‌گوید: «ترمینال جنوب از پایانه‌های مسافربری قدیمی تهران است که روزانه بیش از هزاران مسافر از استان‌های مرکزی، اصفهان، کاشان و قم در آن رفت‌وآمد می‌کنند. مهم‌ترین مشکل این پایانه ترافیک، تجمع اراذل و اوباش و آلودگی‌های زیست‌محیطی است که آرامش و امنیت اهالی خزانه و باغ آذری را سلب کرده است. جالب اینکه موضوع انتقال ترمینال جنوب به خارج از شهر از سال‌ها قبل مطرح بوده اما نتیجه‌ای نداشته است.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید