سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه ادعای سونامی سرطان در ایران غلط است میگوید: سالانه از ۱۰۰ هزار ایرانی ۱۴۳ مورد سرطان جدید بروز میکند و در هر سال ۱۱۲ هزار مورد جدید سرطان داریم.
این درحالی است که میانگین بروز سرطان در دنیا ۱۸۲ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. بنابراین آمار بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است.
به گزارش وبدا، ایرج حریرچی در نشست خبری روز گذشته افزود: با مقایسه آمار روشن میشود که ادعای سونامی سرطان در ایران کاملا غلط است. باید توجه کرد که متوسط بروز نرخ سرطان در کشور ۱۴۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.
این در حالی است که در کشور ترکیه ۲۰۵ نفر در ۱۰۰ هزار نفر، در اروپا ۲۶۸ نفر در ۱۰۰ هزار و در آمریکا ۳۱۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. باید توجه کرد که در سال ۲۰۱۵، ۱۷میلیون و ۵۰۰ هزار مورد سرطان در دنیا بروز کرده و منجر به 8 میلیون و ۷۰۰ هزار مورد مرگ شده است.
وی با بیان اینکه میزان بروز و شیوع سرطان در تمام کشورها در حال افزایش است، ادامه داد: مهمترین علت این موضوع افزایش جمعیت، افزایش سن متوسط در کشورها، افزایش درصد و تعداد کهنسالان، افزایش عوامل خطر مرتبط با شهرنشینی و سبک زندگی و افزایش طول عمر افراد مبتلا به سرطان است.
حریرچی با بیان اینکه در سال ۹۵ در کل کشور ۳۶۹هزار مرگ گزارش شده است، گفت: از این تعداد، ۵۴هزار و ۸۰۰ مورد بهدلیل سرطان بوده است که ۱۴.۹ درصد را شامل میشود. البته درست است که به دلایل گفته شده میزان بروز و مرگ ناشی از سرطان طی ۲۵ سال گذشته در کشور افزایش یافته است، اما طبق گزارشهای جهانی میزان نرخ استاندارد شده سنی مرگ ناشی از سرطان در سال ۱۹۹۰، ۱۰۴ مورد در ۱۰۰ هزار نفر بوده است.
این در حالی است که این میزان در سال ۲۰۱۵ به ۹۷ مورد در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است. به این ترتیب در کشور با کاهش مرگومیر در نرخ استاندارد شده سنی مواجه بودهایم که نشاندهنده موفقیتهای برنامه نظام سلامت است.
حریرچی درباره رأی دیوان عدالت درباره کاهش ۲۵ درصدی تعرفههای بیهوشی، گفت: تعدادی از دوستان رشته بیهوشی، شکایتی را به دیوان عدالت اداری ارائه دادند که قضات دیوان با درصد بالای آرا این شکایت را رد کردند.
بالاخره تعرفه ابزار سیاستگذاری است و وزارت بهداشت، دولت و شورایعالی بیمه با توجه به سیاستگذاریهایشان مشخص میکنند که چه اقداماتی با چه قیمتی انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره وضعیت شیوع تب کریمه کنگو، گفت: درباره این بیماری جای نگرانی زیادی وجود ندارد؛ چرا که موارد ابتلای آن در مقاطع مختلف در حد انگشتان یک تا دو دست هم نیست.
اما مردم باید بدانند که اگر گوشتی را از مراکز شناخته شده و معتبر خریداری میکنند، جای نگرانی نیست. اگر لاشه گوسفند در سردخانه نگهداری شود حتی درصورتی که آلوده باشد، آلودگیاش قابل انتقال نیست و از بین میرود.
بنابراین اگر کسی گوشت تازه ذبح شده را مصرف نکند و با لاشه جدید یا خون تازه تماس نداشته باشد، مشکلی برایش پیش نمیآید.
البته ذبح گوسفند در داخل منزل، خیابان یا جاده و مصرف آن با عنوان گوشت تازه میتواند مشکل ایجاد کند، تمام مواردی که درباره بروز تب کریمه کنگو دیدهایم، ناشی از همین ذبحهای غیربهداشتی بوده است.
سه شنبه 11 اردیبهشت 1397
کد مطلب :
14458
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/zXE8
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved