• پنج شنبه 4 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 23 رجب 1446
  • 2025 Jan 23
سه شنبه 4 آبان 1400
کد مطلب : 143788
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gJoQr
+
-

مسیر گمشده در مجلس

طی روزهای اخیر نمایندگان مجلس طرح‌هایی را به‌منظور اصلاح بخشی از قوانین مصوب ایثارگران ارائه می‌دهند که در واقع طرح‌های جامعی برای حل مشکل جامعه ایثارگری نیست بلکه حل مشکل بخش محدودی از ایثارگران بوده و نمی‌تواند تأثیر قابل توجهی بر حل مشکلات عمومی ایثارگران باشد. اگر مجلس این اهتمام را دارد که معضلات جامعه ایثارگری را حل کند باید پا را فراتر از طرح‌های جزئی گذاشته و به گره‌گشایی‌های عمده‌ای بپردازد که ایثارگران را آزار می‌دهد. طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۸ قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی از مصادیق همین موارد است، این در حالی است که هیأت عمومی دیوان عدالت اداری این قانون را به رسمیت نمی‌شناسد و بخشی از مواد آن را به استناد ماده ۷۶ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران فسخ و ملغی‌الاثر کرده است.حال نمایندگان به‌دنبال اصلاح ماده‌ای از آن هستند که اگر اصلاح هم ‌شود مؤثر در بهبود وضعیت عموم ایثارگران نیست. آنان در توجیه الحاق این تبصره به ماده ۱۸ قانون تسهیلات استخدامی واجتماعی جانبازان آورده‌اند:
اجرای این ماده برای کسانی که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد هستند به‌سادگی محقق شده است ولی برای ایثارگرانی که دارای مدرک تحصیلی دکتری هستند این ماده به‌درستی اعمال نشده است، به‌گونه‌ای که یک فرد ایثارگر با مدرک کارشناسی ارشد اگر مدرک دکتری تخصصی نیز بگیرد از نظر دریافت مزایای شغلی تفاوتی با حالت قبل ندارد و یک فرد ایثارگر با مدرک دکتری تخصصی با یک فرد غیرایثارگر دارای همان مدرک از نظر حقوق و مزایا و امتیازات شغلی برابر می‌شود که این موضوع با ماده ۱۸ قانون مذکور تناقض و مغایرت دارد. استدلال مسئولین مربوطه در دستگاه‌های اجرایی برای چنین وضعیتی این است که در نظام تحصیلات تکمیلی کشور آخرین مقطع تحصیلی دکتری است و فراتر از آن مدرک تحصیلی دیگری برای پرداخت مزایا وجود ندارد. از آنجا که این مسئله با روح کلی قانون مذکور مبنی بر ایجاد انگیزه لحاظ کردن امتیاز ایثارگری برای این افراد مغایرت دارد و موجب نارضایتی آنان شده است لذا ضرورت دارد درخصوص اعمال این امتیاز برای ایثارگرانی که موفق به اخذ مدرک دکتری تخصصی می‌شوند امتیازی معادل تفاوت امتیاز میان مدرک دیپلم و کارشناسی اعمال شود.
برای این منظور بیش از ۶۰نماینده این طرح را امضا کرده و تبصره‌ای به شرح زیر به‌عنوان تبصره ۲ برای الحاق به ماده ۱۸ قانون تسهیلات ارائه داده‌اند: جانبازان با مدرک دکتری تخصصی از نظر احتساب امتیازات شغلی و سایر امتیازات مقرر در قوانین، به نسبت تفاوت امتیاز دو مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی (دیپلم با کارشناسی) از امتیازات بالاتر بهره‌مند می‌شوند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید