حکم دبیری عباس عراقچی در شورای راهبردی روابط خارجی، واکنشهای متعددی بهدنبال داشته است؛ جمعی حضور او را در این جمع راهبردی اقدامی مثبت دانسته و جمعی دیگر نسبت به این تصمیم نقدهایی را مطرح کردهاند.
اگرچه موافقان انتصاب عراقچی در شورای راهبردی روابط خارجی حضور او را به واسطه تجربیات مستمر و متوالیاش در عرصه سیاست خارجی به فال نیک میگیرند، اما مخالفان، این انتصاب را استمرار رویه عملکردی دولت دوازدهم در سیاست خارجی میدانند و به آن نقد جدی دارند. نقدها و حمایتهایی که طی 48ساعت گذشته در شبکههای اجتماعی و عمدتا از سوی فعالان سیاسی مطرح شده است. موج این واکنشها چنان بود که سبب شد کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به میدان بیاید و توضیحاتی در اینباره ارائه کند؛ خرازی اعلام کرد که یکی از سیاستهای حکیمانه مقام معظم رهبری استفاده از نیروهای قابلی است که در پی تغییر دولتها با افراد جدید جایگزین میشوند.
به گزارش ایسنا او در توضیحاتی درباره این انتصاب افزود: این سیاست همواره مدنظر معظم له بوده است و بدینترتیب از نیروهایی که حاصل سالها سرمایهگذاری و تجربه هستند در مناصب، مجامع و شوراهای مختلف استفاده شده است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: ترکیب شورای راهبردی روابط خارجی نیز از نیروهایی است که در گذشته مسئولیتهای بالایی داشتهاند و پس از اتمام دوره مسئولیت به عضویت شورا در آمدهاند.
وی تصریح کرد: نظر مقام معظم رهبری در مورد جناب آقای عراقچی نیز این بوده است که از ایشان در شورا استفاده شود؛ بنابراین برای دبیری شورا درنظر گرفته شدند و اکثر اعضای شورا نیز با شناختی که از تواناییهای ایشان دارند و با اطلاع از نظر مقام معظم رهبری از این گزینش استقبال کردند. اگر چه مراسم رأیگیری رسمی صورت نگرفت.رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: به هر صورت، امیدوارم ایشان بتوانند به نحو احسن از عهده وظایفی که بر عهده دبیر شوراست برآیند و اعتماد موجود را همچنان حفظ کنند.
سید عباس عراقچی معاونت سیاسی وزارت خارجه را در دولت دوازدهم بر عهده داشت و در ماههای پایانی حضورش در وزارت خارجه، ریاست هیأت مذاکرهکننده کشورمان در نشستهای احیای برجام در وین را برعهده گرفت. سفیری ایران در فنلاند و ژاپن و معاونت حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه از دیگر تجارب مدیریتی او در عرصه سیاست خارجه است. او اواخر شهریورماه گذشته پس از 3دهه فعالیت در عرصه سیاست خارجی از وزارت امور خارجه خداحافظی کرد.
شورای راهبردی روابط خارجی چیست؟
شورای راهبردی روابط خارجی 15سال پیش یعنی در سال۱۳۸۵ به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد. اعضا و رئیس این شورا از سوی رهبر معظم انقلاب منصوب میشوند. طی 15سال گذشته با حکم مقام معظم رهبری، ریاست این شورا بر عهده کمال خرازی است. آنطور که در سایت اطلاعرسانی این شورا آمده، مسئولیت شورا «تهیه راهبردها و سیاستها و راهکارهایی است که جمهوری اسلامی را در سیاست خارجی به نتایج مطلوب برساند» و «ایجاد هماهنگی بیشتر در کلیه فعالیتها در عرصه روابط خارجی» است. دور اول این شورا با 5عضو در سال 85شروع شد و تا خردادماه 93ادامه یافت، دوره دوم این شورا از خردادماه 93شروع شد و همچنان ادامه دارد. سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و ابراهیم شیبانی، سفیر پیشین ایران در اتریش، محمدحسین طارمی و سیدمهدی مصطفوی اهری، سرپرست سابق معاونت بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و سردار احمد وحیدی، وزیر سابق دفاع، اعضای فعلی شورا هستند که همگی از سوی مقام معظم رهبری منصوب شدهاند.
در این شورا تدوین راهبردها در قالب کمیسیونهای چهارگانه صورت میگیرد. کمیسیون سیاسی به ریاست سعید جلیلی، کمیسیون اقتصادی به ریاست ابراهیم شیبانی، کمیسیون دفاعی-امنیتی به ریاست احمد وحیدی و کمیسیون علمی-فرهنگی به ریاست مهدی مصطفوی است. دبیرخانه شورا عهدهدار تکمیل چرخه کارشناسی و تهیه پیشنویس مصوبات شورا و نیز پشتیبانی علمی، پژوهشی و خدماتی مناسب از شورا و کمیسیونهای آن است. ریاست دبیرخانه هم از 48ساعت گذشته با حکم خرازی بر عهده سیدعباس عراقچی است.
دو شنبه 12 مهر 1400
کد مطلب :
142255
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/wp4lm
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved