• جمعه 30 آذر 1403
  • الْجُمْعَة 18 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 20
دو شنبه 12 مهر 1400
کد مطلب : 142233
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z6QoE
+
-

آغاز صید میگو در هرمزگان

با شروع فصل صید میگو در این استان، به همه روسای دادگستری و دادستان‌های شهرها و بنادر استان دستور داده شده که با صید ترال برخورد کنند

گزارش2
آغاز صید میگو در هرمزگان

ستاره حجتی- خبرنگار

فصل صید میگو از دریا، در هرمزگان از ۱۰مهر شروع شد. رئیس‌کل دادگستری هرمزگان همزمان با این اتفاق از مقابله با صید ترال در آب‌های این استان خبر می‌دهد و به همشهری می‌گوید: برای مقابله با صید ترال به همه روسای دادگستری و دادستان‌های شهرها و بنادر استان دستور داده شد تا براساس قانون، شناور‌ها و تجهیزاتی که در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد به نفع
دولت ضبط شود.
علی صالحی با بیان اینکه صید ترال موجب تخریب محیط‌زیست دریا می‌شود و باید با آن به‌شدت برخورد کرد، می‌افزاید: دریا موهبت الهی است که امروز در اختیار ما قرار دارد و باید از آن به‌عنوان امانتی برای آیندگان مراقبت کرد.

فعالیت یک صیدگاه در هرمزگان
صید میگو مانند سال‌های گذشته از نیمه مهر در این استان آغاز می‌شد و بنابر اعلام معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان، امسال این فصل در صیدگاه‌ هرمزگان با تصویب کمیته مدیریت صید میگو شیلات هرمزگان از دهم مهر تعیین شده است.
ابراهیم عالی‌زاده با اعلام این خبر و بیان اینکه امسال به جای 2صیدگاه، یک صیدگاه در هرمزگان برقرار است، به همشهری می‌گوید: سال گذشته 2صیدگاه از سیریک تا جزیره هرمز و از هرمز تا تولای قشم برقرار بود، اما امسال فقط یک صیدگاه از سیریک تا تولای قشم برقرار است که صید در این صیدگاه از تاریخ 10مهر آغاز شده. تعیین فصل صید میگو نیز به‌عنوان یک امر تخصصی با مشارکت مراجع علمی، تخصصی و پیشکسوتان و صاحب‌نظران صید و صیادی انجام می‌شود.
او همچنین با تأکید بر صید و صیادی اصولی و پایدار و توجه ویژه به مقررات صیادی و استفاده از ادوات صید مجاز اضافه می‌کند: همکاری بیش از پیش جامعه صیادی، نقش مهمی در حفظ منابع آبزیان برای نسل آینده و صید پایدار خواهد داشت. استفاده از تورهای صید نامرئی یا همان (منوفیلامنت) در فصل صید میگو مانند تمامی فصول صید، ممنوع است؛ زیرا این نوع تور صدمه‌های جبران‌ناپذیری به منابع آبزی و حتی اکوسیستم آبزیان وارد می‌کنند. با توجه به گزارش‌های ارزیابی صورت گرفته از سوی پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان، امید است شاهد صید خوبی در فصل صید میگوی امسال باشیم.

هرمزگان، قطب صیادی کشور
عالی‌زاده با بیان اینکه هرمزگان با توجه طول نوار ساحلی، تنوع گونه‌ای، تنوع روش‌های صید، ۴۰درصد صید آب‌های جنوب، حدود 4500شناور مجاز و ۳۲هزار صیاد به‌عنوان قطب صید و صیادی در کشور محسوب می‌شود، ادامه می‌دهد: صید بیش از میزان موجب آسیب دیدن ذخایر شده است و بازسازی ذخیره با دشواری انجام می‌شود. براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، انتظار داریم بیش از ۱۵۰فروند لنج صیادی میگوگیر با بیش از 2هزار نفر صیاد در فصل صید میگوی امسال مشارکت داشته باشند.
او درباره صید میگو در فصل صید گذشته و تاریخ پایان صید امسال نیز می‌گوید: سال گذشته 1500تن میگو برداشت شد. آمار صید به شکل روزانه در اختیار این مرکز قرار می‌گیرد و با توجه به ضرورت حفظ ذخایر میگو در دریا و میزان صیدهای روزانه این مرکز اعلام می‌کند که چه زمانی باید صیادی تعطیل شود. بنابراین از قبل عدد معینی نداده ایم و میزان صید است که تاریخ پایان فصل را معین می‌کند.
عالی‌زاده همچنین می‌گوید: عرضه میگوی صید شده در استان هم همزمان با صید به کارخانه‌های فرآوری انجام می‌شود.
هرمزگان یکی از مراکز مهم تولید میگوی پرورشی کشور است. براساس آمار منتشر شده از سوی شرکت شیلات هرمزگان، سال گذشته ۲۳هزار و ۸۰۰ تن میگوی پرورشی از 5700هکتار سطح زیرکشت هرمزگان برداشت شد. همچنین ۸۰درصد میگوی پرورشی استان به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، اروپایی، روسیه و چین صادر می‌شود.
بیشتر استخرهای پرورش میگو نیز در شهرستان‌های بندرلنگه، بندرعباس، قشم، سیریک، میناب و جاسک واقع است. میگوی پرورشی هرمزگان از گونه وانامی است که بدون
آنتی‌بیوتیک، سرعت رشد بالا، مقاوم در برابر بیماری‌ها و دارا بودن استانداردهای غذایی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است.
هرمزگان در چند سال اخیر، رتبه نخست تولید میگوی پرورشی کشور را به‌خود اختصاص داده است و با وجود صید و پرورش قابل توجه میگو در این استان و جایگاه ویژه هرمزگان درآبزی‌پروری کشور، صیدهای ترال و غیرمجاز همواره خطر جدی برای دریا در دوره برداشت میگوست.

این خبر را به اشتراک بگذارید