کتابخانهی جادویی!
علی مولوی
همه میدانیم که بهترین راه آشنایی با تاریخ علم و جهان، مطالعه است و باید به کتابخانه مراجعه کنیم. اما تصور کنید بهجای یک کتابخانهی معمولی، وارد یک کتابخانهی درختی جادویی شوید و هرکتابی را که باز میکنید، شما را به یک دورهی تاریخی پرت میکند! از همنشینی با دایناسورها تا ملاقات مومیاییها! تعجب نکنید، چون این دقیقاً همان اتفاقی است که برای «جَک» و «آنی» افتاده است!
«ماری پوپ آزبورن»، نویسندهی ۷۲سالهی آمریکایی است که عمدهی شهرتش بهخاطر مجموعهی «خانهی درختی جادویی» است. او نگارش داستانهای آنی و جک را از سال ۱۹۹۲ میلادی آغاز کرد و سال ۲۰۲۰، تازهترین جلدهای این مجموعه را منتشر کرد. ویژگی مهم این مجموعه، کمحجمبودن هرجلد از آن است. او در داستانی بسیار کوتاه اما پرهیجان، شما را به برههای از تاریخ جهان میبرد و در حاشیهی داستان، آندوره را برای شما بهصورت علمی ترسیم میکند. این مجموعه در جهان، هواداران بسیاری دارد و فقط تا سال ۲۰۱۷ میلادی، ۱۳۴میلیون نسخه از آن به فروش رفته است.
آزبورن بهخاطر شغل ارتشی پدرش در کودکی و نوجوانی مدام در سفر بوده است و میگوید هرگز جابهجایی برایش ناراحتکننده نبوده و برعکس، اقامت در یک محل برایش بسیار دشوار است! او حتی پس از پایان تحصیلاتش در کالج هم سفر را رها نکرده و در سفرهایش کشورهای بسیاری از جمله ایران را دیده و به همین دلیل اطلاعات بسیاری از کشورها و تاریخ جهان دارد.
نشر دیبایه (۵۵۴۳۰۵۸۹) انتشار این مجموعه را باعنوان «کتابخانهی درختی» و با ترجمهی «فریبا شریفی»، «علی شریفی»، «سرور اعظمکرملو» و «سوده فتحی» آغاز کرده و تاکنون شش جلد نخست آن را با نامهای «سفر به دوران دایناسورها»، «ملاقات با یک شوالیه»، «ملاقات با یک مومیایی»، «رویارویی با دزداندریایی»، «ملاقات با یک نینجا» و «سفر به آمازون» به بازار نشر عرضه کرده است.