• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 28 تیر 1400
کد مطلب : 136279
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2kpX1
+
-

قمار بزرگ جانسون در «روز آزادی»

دولت انگلیس با وجود نگرانی‌ها درباره شیوع دوباره ویروس کرونا، سخت‌ترین قرنطینه جهان را امروز لغو می‌کند

قمار بزرگ جانسون در «روز آزادی»

جواد نصرتی- روزنامه‌نگار

دولت انگلیس سرانجام امروز، با وجود افزایش نگران‌کننده تعداد مبتلایان به کرونا و نفود ویروس به درون کابینه‌اش، محدودیت‌های سراسری را لغو می‌کند و آزادی را به شهروندان این کشور بازمی‌گرداند. به‌گزارش بی‌بی‌سی، بوریس جانسون به پشتوانه برنامه موفق واکسیناسیون سراسری در انگلیس، طبق برنامه «روز آزادی» را به مردم کشورش هدیه می‌دهد. پیش از این قرار بود روز آزادی حدود یک‌ماه پیش برقرار شود اما نگرانی‌ها درباره انتشار مجدد ویروس، آن را یک‌ماه عقب انداخت.
همانطور که جانسون سال گذشته وعده داده بود، بیشتر جامعه انگلیس هر دو دوز واکسن خود را دریافت کرده‌‌اند. واکسیناسیون گسترده، بعد از مرگ 128هزار انگلیسی، کابوس مرگ به‌خاطر کرونا را از جامعه این کشور دور کرده اما تعداد مبتلایان جدید، به طرز نگران‌کننده‌ای در حال اوج‌گیری است و همین بسیاری را نگران کرده که برنامه دولت برای اعلام روز آزادی، به یک فاجعه تبدیل شود.
جانسون در حالی طبق برنامه پیش می‌رود که دیروز مجبور شد به‌خاطر فشار منتقدان اعلام کند خودش را قرنطینه می‌کند. او این تصمیم را بعد از آن گرفت که تست کرونای ساجد جاوید، وزیر بهداشت کابینه‌اش مثبت شد. جانسون و یک عضو ارشد کابینه با وجود در تماس بودن با جاوید گفته بودند که خودشان را قرنطینه نمی‌کنند اما احزاب مخالف به‌شدت از آنها انتقاد کردند و گفتند که جانسون نباید استانداردهای دوگانه در قبال قانون داشته باشد و قانون برای همه است. جانسون و دیگر عضو ارشد کابینه هم دیروز اعلام کردند خودشان را قرنطینه می‌کنند.
اما این انتقادها، در مقابل سناریوهای وحشتناکی که بازگشایی‌ها می‌تواند رقم بزند یک شوخی به‌شمار می‌رود. از امروز، محدودیت‌ها به‌طور کامل لغو می‌شوند و دیگر پوشیدن ماسک هم از لحاظ قانونی اجباری نخواهد بود. محدودیت نفرات در تجمعات برداشته می‌شود و فاصله‌گذاری اجتماعی تنها محدود به فرودگاه‌ها و به افرادی می‌شود که تست آنها مثبت شده است، مکان‌هایی مانند کلاب‌های شبانه و استادیوم‌ها هم می‌توانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند.
این نخستین بار نیست که جانسون چنین تصمیمی می‌گیرد؛ او حدود 8‌ماه قبل هم به‌خاطر وعده‌ای که درباره آزادی فعالیت‌های اجتماعی در کریسمس داده بود محدودیت‌ها را برداشت اما بلافاصله مجبور شد با شرمندگی تمام، دوباره قرنطینه سراسری را اعمال کند. حالا هم نشانه‌های نگران‌کننده‌‌ای دیده می‌شود؛ به گزارش بی‌بی‌سی، جمعه و شنبه آمار مبتلایان جدید برای 2روز متوالی به بالای 50هزار رسید. آخرین بار، در ‌ماه ژانویه، یعنی کمی بعد از آنکه جانسون قرنطینه را به‌خاطر کریسمس لغو کرده بود، این آمار نگران‌کننده در انگلیس ثبت شده بود.
یک تفاوت بزرگ اما این است که این بار، به تمامی بزرگسالان انگلیسی دست‌کم یک دوز واکسن زده شده است؛ دولت در آستانه روز آزادی گفته است که 88درصد بزرگسالان انگلیسی یک دوز و 68درصد آنها هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. 12درصدی که دست‌کم یک دوز دریافت نکرده‌اند آنهایی هستند که خودشان در سامانه دریافت واکسن ثبت نام نکرده‌اند و دولت از آنها خواسته سریعا برای دریافت واکسن اقدام کنند.
از زمان شروع واکسیناسیون در‌ ماه دسامبر (انتهای پاییز گذشته) بیش از 46میلیون نفر در انگلیس واکسن زده‌اند. جانسون در میانه زمستان وعده داده بود که تا انتهای جولای (12روز دیگر) تمامی بزرگسالان در انگلیس دست‌کم یک دوز واکسن را دریافت کنند. جاوید وزیر بهداشت انگلیس هم ‌ماه گذشته گفته بود که دولت می‌خواهد دو‌سوم بزرگسالان تا 19جولای (امروز) دوز دوم واکسن خود را هم زده باشند.
با همه اینها، ممکن است شرایط دوباره طوری شود که جانسون برای بار دوم مجبور شود با شرمساری تمام قرنطینه سراسری اعمال کند؛ دانشمندان در این میان به‌خصوص درباره لغو اجبار قانونی ماسک زدن هشدار داده‌اند و به مردم توصیه کرده‌اند که برای جلوگیری از سرعت انتشار ویروس، همچنان ماسک بزنند. به گزارش گاردین، آنها گفته‌اند که اگر مردم به ماسک زدن در فضاهای بسته ادامه ندهند ممکن است دولت مجبور شود در فصل سرد سال دوباره قرنطینه سراسری اعمال کند. ماسک زدن خطر انتقال ویروس را 50درصد کاهش می‌دهد.
دانشمندان در کالج سلطنتی لندن هم هشدار داده‌اند که اگر انتشار ویروس افزایش یابد، انگلیس شاهد موج سوم همه‌گیری کرونا خواهد بود و با وجود واکسیناسیون سراسری، آمار بستری و مرگ مردم به‌شدت افزایش خواهد یافت.

تظاهرات ضدواکسن در فرانسه
اعمال قوانین سختگیرانه برای مقابله با انتشار ویروس کرونا در فرانسه، با اعتراض عمومی مواجه شده است و بیش از 100هزار نفر در اعتراض به این تصمیم‌ دولت، در سراسر کشور به خیابان‌ها ریختند. به گزارش گاردین، اعتراض اصلی آنها، اصرار شدید دولت برای اجباری کردن تزریق واکسن در این کشور است. در پاریس، بیش از 18هزار نفر از دو طیف کاملا متضاد احزاب سیاسی به خیابان‌ها آمدند و همراه با سیاستمداران راست افراطی و چپ افراطی تجمع کردند. به‌گفته آنها، اجباری کردن تزریق واکسن، نقض آزادی‌های آنهاست. اعتراض‌ها در برخی نقاط به خشونت کشیده شد و پلیس برای متفرق کردن مردم از گاز اشک‌آور استفاده کرد. در پاریس، مردم علیه امانوئل ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه شعار می‌دادند. دولت گفته است که تزریق واکسن برای کارکنان بخش درمان اجباری است و کسی که با زدن واکسن مخالفت کند، باید استعفا کند و برود. همچنین دولت می‌خواهد برای شهروندان پاسپورت سلامت صادر کند تا مشخص شود چه کسانی واکسن زده‌اند و چه کسانی نزده‌اند. همزمان با سختگیری‌های بیشتر دولت، آمار مبتلایان جدید به کرونا هم در فرانسه بالا می‌رود؛ در روز شنبه اعلام شد که 41مورد جدید در 24ساعت منتهی به این روز شناسایی شده و تعداد مبتلایان در یک روز، به 10هزارو949نفر رسیده است. همچنین اعلام شد که 16نفر هم جان خود را به‌خاطر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌اند و 890نفر هم به همین‌خاطر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

چه محدودیت‌هایی لغو می‌شود؟
از امروز، تغییراتی بنیادین در انگلیس و اسکاتلند روی می‌دهد و تقریبا تمامی محدودیت‌های دوران کرونا، لغو خواهند شد. ولز بعد از 2روز لغو محدودیت‌ها را شروع کرده و ایرلند‌شمالی هم از 28جولای اقدام مشابهی خواهد کرد. برخی از این تغییرات اینها هستند:
  مردم می‌توانند بدون محدودیت در تعداد نفرات بالا با هم ملاقات کنند.
  فاصله‌گذاری یک متر به جز مواردی مانند صف کنترل پاسپورت و بیمارستان لغو می‌شود.
  پوشاندن صورت دیگر از نظر قانونی اجباری نخواهد بود.
  کلاب‌های شبانه دوباه باز می‌شوند.
  مراسم عروسی و ترحیم بدون محدودیت تعداد نفرات برگزار می‌شود.
  محدودیت تعداد نفرات در کنسرت‌ها، تئاترها و استادیوم‌ها لغو می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید