«موزه انتقال خون» به شرط استفاده عمومی
شهردار تهران با دوچرخه به سازمان انتقال خون رفت و خون اهدا کرد
شهردار تهران در ادامه پویش سهشنبههای بدون خودرو، دیروز به ساختمان سازمان انتقال خون رفت و خون اهدا کرد. به گزارش همشهری، پیروز حناچی با تأکید بر اینکه اهدای خون بخشی از مسئولیت اجتماعی است، گفت: «هرکسی در زندگی خود یا بستگانش زمانی را بهخاطر دارد که نیاز به دریافت خون پیدا کرده است، به همین دلیل روند اهدای خون نباید قطع شود.»
حناچی همچنین به بناهای قدیمی سازمان انتقال خون اشاره کرد و گفت: «شهرداری موافق تبدیل ساختمان قدیمی سازمان انتقال خون به موزه است و هیچ شرطی هم برای این کار ندارد جز اینکه موزه به روی عموم شهروندان باز باشد.» او در بازدید از بنای 110ساله سازمان انتقال خون در خیابان وصال در نزدیکی دانشگاه تهران، تأکید کرد که شهرداری جز کاربری عمومی، اصراری برای استفاده از کلمه موزه یا اجرای برنامههای خاص گردشگری در این بنا ندارد و برای تبدیل این ساختمان و مناسبسازی آن بهعنوان یک اثر تاریخی، با سازمان انتقال خون همکاری خواهد کرد. حناچی با اشاره به ساختمانهای تاریخی که درون محوطه ادارات و سازمانها واقع شده است،گفت: «برای اینکه بتوان ساختمانهای ارزشمند را حفظ کرد، باید پیش از هر کار آنها را ثبت میراثی کرد. پس از این کار میتوان مراحل اجرایی مختلف از بازسازی تا ایجاد کاربریهای مرتبط را انجام داد. درصورتی که یک بنا در فهرست میراث ثبت شده باشد، ارزشهای آن در معرض تهدید قرار نمیگیرد و از حمایت قانون هم بهرهمند میشود. شهرداری هم میتواند مطابق قوانین از حفظ و مرمت آن حمایت کند. تلاش ما همیشه این است که ثبت و مرمت یک بنا با موافقت مالکان انجام شود. بعضی از مالکان توان مالی حفظ این بناها را ندارند. اگر ساختمانی اثر فاخر محسوب شود و در طرح نهایی به روی مردم باز شود، شهرداری میتواند کمکهایی برای بازسازی و حفظ بنا انجام دهد.» در این بازدید، پیمان عشقی، مدیرعامل سازمان انتقال خون نیز حضور داشت.
سقف بلند، گچبریها و درهای دولنگه چوبی در ساختمان قدیمی سازمان انتقال خون نشان از سابقه تاریخی آن دارد. این بنا در حدود یک قرن پیش محل سکونت احمد قوامالسلطنه از سیاستمداران وقت بود و بعد از انقلاب توسط بنیاد مستضعفان مصادره شد. اکنون موضوع مالکیت، نوسازی و کاربری آن باید مورد توافق قرار بگیرد.