• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
شنبه 29 خرداد 1400
کد مطلب : 133449
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/n59BD
+
-

رکود کشاورزی در چهارمحال و بختیاری

رکود کشاورزی در چهارمحال و بختیاری

یک دهه خشکسالی و کاهش بارندگی موجب شده است استان چهارمحال و بختیاری توان حفظ جایگاه گذشته خود در تولید محصولات کشاورزی را نداشته باشد.
مدیر روابط عمومی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به همشهری می‌گوید: روزگاری چهارمحال و بختیاری قطب تولید برخی از محصولات گیاهی و کشاورزی کشور بود،‌ اما در حال حاضر به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی حفظ این جایگاه از توان استان خارج است.
«حمیدرضا حبیبیان» با بیان اینکه ۹ دشت ممنوعه در استان وجود دارد که برای ادامه فعالیت کشاورزی با کمبود آب روبه‌رو هستند، می‌افزاید: با توجه به این شرایط کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفته تا از این طریق ضمن صرفه‌جویی در منابع آبی، بحران اقتصادی کشاورزان جبران شود. 

کاهش سطح کشت محصولات
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری هم در گفت و گو با همشهری توضیح می‌دهد: خشکسالی و کمبود آب موجب شده است ۳۵درصد از سطح زیر کشت محصولات کشاورزی استان کاهش پیدا کند.
«حسین برزگر» می‌افزاید: جهاد کشاورزی طی چندسال اخیر با اجرای طرح‌هایی مانند راه‌اندازی سیستم آبیاری نوین، توسعه گلخانه‌ها و تغییر الگوی کشت توانست کشاورزی استان را از شرایط بحرانی پیش آمده خارج کند. در حال حاضر سطح ۲ هکتاری گلخانه‌های استان به ۳۲ هزار هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه گندم، جو، علوفه دامی، سیب زمینی و دیگر محصولات جالیزی از عمده تولیدات گیاهی استان هستند، اظهار می‌کند:‌ اکنون به دلیل خشکسالی سطح کشت این محصولات کاهش یافته است. روزگاری چهارمحال و بختیاری از قطب‌های تولید سیب زمینی بود که اکنون این جایگاه را به دلیل کاهش سطح کشت از دست داده است.

تنش‌ آبی در 5 شهرستان 
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سطح زیرکشت سیب زمینی امسال در استان ۲۰ درصد کاهش یافته است، می‌گوید: این فقط شامل کشت این محصول نمی‌شود، زیرا میزان آبدهی منابع تأمین آب بخش کشاورزی در استان کاهش یافته و روی کشت همه محصولات اثر گذاشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری همچنین با بیان اینکه شهرستان‌های بروجن، اردل، شهرکرد، لردگان و خانمیرزاد به دلیل خشکسالی با کمبود و تنش آبی مواجه هستند، می‌گوید: خشکسالی به‌جز بخش زراعی به بخش باغ‌داری استان هم آسیب زده و موجب کاهش بارآوری درختان مثمر شده است.
برزگر توضیح می‌دهد که سرمای بهاره امسال موجب شده است ۷۰درصد از باغ‌های سامان دچار سرمازدگی شود و محصول‌شان از بین برود و این مساله درکنار خشکسالی، خسارت‌ بیشتری به بخش کشاورزی استان زده است.
 

این خبر را به اشتراک بگذارید