• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 26 خرداد 1400
کد مطلب : 133237
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4xyN6
+
-

شورایاران مناطق جنوبی از مصوبه دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران و اجرای پروژه‌های خردمقیاس می‌گویند

قدم‌های بلند در روزهای سخت

قدم‌های بلند در روزهای سخت

گروه خبرنگاران پهنه جنوب
 

  در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران، اجرای پروژه‌های کوچک‌مقیاس محلی در دستورکار قرار گرفت و مقرر شد در حد امکان از اجرای طرح‌های بزرگ که نیازمند هزینه‌های سنگینی است، اجتناب شود. با این وجود مدیران و کارشناسان شهری معتقدند که اجرای این پروژه‌ها تأثیر زیادی در شهر دارند و می‌توانند گره‌های بزرگ را باز کنند. این طرح برای نخستین بار از سوی اعضای شورای پنجم اسلامی شهر تهران در تبصره۳۵ بودجه و ماده۴۰ برنامه توسعه سوم شهرداری تهران گنجانده شد و اکنون شهروندان شاهد آثار ارزشمند آن هستند. سراغ تعدادی از شورایاران مناطق جنوبی تهران رفتیم تا درباره این طرح و تأثیرات آن در محله‌ها برای ما صحبت کنند.  

دبیر شورایاری محله باغ آذری:
توجه شهرداری به محله‌های محروم بیشتر شده است

«تا قبل از این کمتر مدیریت شهری توجهی به محله باغ آذری می‌کرد، اما انصافاً در دوره‌ای که سیاست شهرداری تحقق شعار «تهران شهری برای همه» است، توجه مسئولان به محله‌های محروم بیشتر شده است.»
«ایوب بوچانی» دبیر شورایاری محله باغ آذری با بیان این مطلب می‌گوید: «اجرای پروژه‌های خرد، نقش زیادی در بهبود شرایط ساکنان این محله داشته است که می‌توان به ساماندهی بازار بزرگ بلورفروشان، احیای باغ زیتون در بوستان میثاق و از همه مهم‌تر مرمت و بازسازی اصولی پله‌های گود باغ آذری اشاره کرد که تا پیش از این‌ تردد اهالی به‌ویژه سالمندان از آن دشوار بود.»

دبیر شورایاری محله ابوذر غربی:   
خردمقیاس‌ها تأثیر کمتری از مگاپروژه‌ها نداشتند

«محسن آقاجانی» دبیر شورایاری محله ابوذر غربی با ابراز خرسندی از اجرای آزمایشی طرح «توسعه محله‌ای» در منطقه ۱۷ می‌گوید: «این طرح برای نخستین بار در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران مطرح و در منطقه ۱۷ اجرا شد. فعالیت‌های انجام شده به مذاق مسئولان شهری و اهالی خوش آمد و خوشبختانه در همه مناطق اجرا شد و اثرات ارزشمندی به همراه داشت. تنها منطقه‌ای هم که شورایاران همه محله‌ها در جلسات این طرح شرکت داشتند، همین منطقه بود و با جذب ۶۳ میلیارد تومان بودجه، بین ۴۷ تا ۵۳ پروژه اجرا شد.» وی ادامه می‌دهد: «اگرچه اوایل این طرح جدی گرفته نمی‌شد و بعضی افراد احساس می‌کردند فعالیتی تکلیفی و شامل کارهایی است که در طی سال اجرا می‌شود، ولی بعدها مشخص شد که فواید بسیار زیادی برای رفع نیازهای محله ها دارد.


اتفاقاً اجرای این طرح‌ها در جنوب تهران اثر و نمود بیشتری داشت.» وی به برخی از این طرح‌ها اشاره و عنوان می‌کند: «مشکل بسیاری از محله‌های منطقه ۱۷ آب‌های سطحی بود. به‌عنوان مثال آب وارد منازل محله وصفنارد می‌شد. رفع این مشکل در پروژه‌های خردمقیاس پیگیری شد و به سرانجام رسید. چنین طرحی اگرچه جزو مگاپروژه‌ها نبود، اما اجرای آن در منطقه ۱۷ بسیار مهم بود، همچنین بسیاری از این طرح‌ها چندین دستاورد داشت و سبب حل چندین مشکل در منطقه ۱۷ شد. به‌عنوان مثال با جمع‌آوری نهرهای فرسوده، مشکل لایروبی، جانوران‌موذی، بوی تعفن و... از محله‌های آذری، امامزاده حسن(ع) بلورسازی، باغ خزانه، ابوذر شرقی و مقدم رفع شد.» آقاجانی ادامه می‌دهد: «با اجرای طرح‌های کوچک‌مقیاس، آسفالت خیابان‌های عارف قزوینی و عبید زاکانی پس از ۱۵ سال به سرانجام رسید. ساکنان ضلع جنوبی محله بلورسازی که بیش از ۲۰ سال با مشکل دسترسی نامناسب خودروهای امدادی به این بخش از منطقه مواجه بودند، از این معضل رهایی پیدا کردند و ۲۵ کیلومتر نهر در این منطقه بازسازی شد. در سال جاری هم ۷۸ میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح‌های کوچک‌مقیاس منطقه ۱۷ اختصاص پیدا کرده و بدون شک منجر به رضایتمندی ساکنان محله‌های مختلف خواهد شد.»

دبیر شورایاری محله بلورسازی:    
همخوانی نیاز مردم با رویکرد مدیریت شهری

«مسئولان شهرداری در دوره‌های گذشته اقدام به اجرای طرح‌های بزرگی می‌کردند و ممکن بود بودجه یک سال شهرداری صرف اجرای فقط یک پروژه شود، اما این رویکرد در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران تغییر کرد و قرار شد هزار پروژه کوچک‌مقیاس با بودجه ۲هزار میلیارد تومانی در محله‌های مختلف شهر
اجرا شود.» اینها بخشی از صحبت‌های «سمیه ستوده» دبیر شورایاری محله بلورسازی است.
وی می‌گوید: «شاید برخی افراد فکر کنند پروژه‌های کوچک‌مقیاس فایده کمی برای مردم دارد و اثر آنها به چشم نمی‌آید، اما این طرح‌ها در نقاطی اجرا شده که مردم همه روزه با مشکلات آن درگیر بودند. این کار باعث شد شهروندان در کوتاه‌ترین زمان شاهد حل مشکلاتی در محله‌های خود شوند که شاید ده‌ها سال درانتظار آن بودند.»
وی اضافه می‌کند: «جنس دغدغه‌های مردم با این رویکرد مدیریت شهری در توجه به محله‌ها همخوانی دارد و این امر در ترسیم مسیر و چشم‌انداز آینده شهر بسیار مؤثر است، چراکه با توجه به گسترش شهرنشینی و ممکن نبودن جامع‌نگری برای حل پایدار مسائل، توجه و تأکید مدیریت شهری به سطوح محله‌ای افزایش پیدا کرده است.»

دبیر شورایاری محله ولی‌عصر(عج) شمالی:  
راهی که با کوچک مقیاس باز شد

به نظر «ناصر بداغی» دبیر شورایاری محله ولی‌عصر(عج) شمالی، تلاش شهرداری منطقه ۱۸ در اجرای برخی پروژه‌ها بسیار چشمگیر بوده است. او برای نمونه از تعیین تکلیف برخی از مغازه‌ها و املاک معارض در بلوار شهیدان بهرامی صحبت می‌کند که اهالی بیش از نیم قرن منتظر چنین اقدامی بودند. او عنوان می‌کند که مدیریت شهری کنونی خاطره خوبی در ذهن مردم به یادگار گذاشته است و ادامه می‌دهد: «اگر در گذشته به این بلوار می‌آمدید، اوضاع آشفته‌ای در آن می‌دیدید. مردم با دشواری زیاد از پیاده‌روهای باریک آن‌ تردد می‌کردند و احتمال برخورد خودروها با آنها زیاد بود. اکنون با تلاش ماموران اجرایی نواحی یک و ۲ شهرداری منطقه بخش عمده‌ای از این املاک تملک و با تخریب آنها فضای رفت‌وآمد شهروندان در پیاده‌روها به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. امیدوارم تا پایان فعالیت مدیریت شهری کنونی، املاک معارض باقیمانده هم تعیین تکلیف شود.»

دبیر شورایاری محله بهداشت:   
کمبودها با اجرای طرحی نو جبران شد

به نظر «ناصر بداغی» دبیر شورایاری محله ولی‌عصر(عج) شمالی، تلاش شهرداری منطقه ۱۸ در اجرای برخی پروژه‌ها بسیار چشمگیر بوده است. او برای نمونه از تعیین تکلیف برخی از مغازه‌ها و املاک معارض در بلوار شهیدان بهرامی صحبت می‌کند که اهالی بیش از نیم قرن منتظر چنین اقدامی بودند. او عنوان می‌کند که مدیریت شهری کنونی خاطره خوبی در ذهن مردم به یادگار گذاشته است و ادامه می‌دهد: «اگر در گذشته به این بلوار می‌آمدید، اوضاع آشفته‌ای در آن می‌دیدید. مردم با دشواری زیاد از پیاده‌روهای باریک آن‌ تردد می‌کردند و احتمال برخورد خودروها با آنها زیاد بود. اکنون با تلاش ماموران اجرایی نواحی یک و ۲ شهرداری منطقه بخش عمده‌ای از این املاک تملک و با تخریب آنها فضای رفت‌وآمد شهروندان در پیاده‌روها به نحو قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. امیدوارم تا پایان فعالیت مدیریت شهری کنونی، املاک معارض باقیمانده هم تعیین تکلیف شود.»

دبیر شورایاری محله بهداشت:   
کمبودها با اجرای طرحی نو جبران شد

دبیر شورایاری محله بهداشت درباره پروژه‌های کوچک‌مقیاس که با هدف توسعه محله‌ای در منطقه ۱۸ اجرا شده، می‌گوید: «مدیریت شهری در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران، ‌اجرای پروژه‌های کوچک‌مقیاس را در اولویت کارها قرار داد. به نظر من با این کار توسعه و آبادانی در مناطق ایجاد و منجر به حل مشکلات محله‌ها شده است.» «علیرضا نوری» به یکی از پروژه‌های خردمقیاس اشاره می‌کند که در محله بهداشت به اجرا درآمده است. وی می‌گوید: «به اعتقاد من، در اجرای برنامه‌های شهری ابتدا باید فرصت‌های محلی و نیاز شهروندان را شناخت و بعد وارد عمل شد؛ ‌کاری که در شهرداری منطقه ۱۸ انجام شده و آثار آن را شهروندان احساس می‌کنند.


به‌عنوان مثال اجرای پروژه «خیابان کامل» یکی از طرح‌های توسعه محله‌ای بود که در منطقه ۱۸ اجرا شد. در این اقدام موضوع‌های متنوعی لحاظ شد از جمله توجه به اوقات فراغت سالمندان، آماده کردن محله‌ها برای حضور معلولان و جلوگیری از انزوا و گوشه‌گیری آنها، حذف فضاهای بی‌دفاع شهری و تبدیل آنها به فضاهای مفید و کارآمد، کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی و...»  وی اضافه می‌کند: «متأسفانه در چند دهه گذشته شهر و محله‌هایش آنقدر توسعه و گسترش یافته که دیگر فضایی برای استفاده عمومی شهروندان باقی نگذاشته و به هرجا که نگاه می‌کنیم آپارتمان‌ها و ساختمان‌های سنگی و سیمانی بیش از همه به چشم می‌خورد. در چنین شرایطی اجرای طرح‌های نو از جمله خیابان کامل که متولی اصلی آن معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران است، می‌تواند بخشی از این کمبودها را جبران و این وضعیت بغرنج را تعدیل کند.»  نوری دورنمای اجرای این پروژه را موفقیت‌آمیز می‌داند و می‌گوید: «کارشناسان حوزه حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه۱۸ قبل، حین و پس از اجرای پروژه خیابان کامل، دیدگاه و نظر شهروندان ساکن در محله را جویا شده اند.»

رابط شورایاران منطقه ۱۹:   
به مطالبات مهم اهالی پاسخ داده شد

رابط شورایاران منطقه ۱۹ می‌گوید: «سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای طرح توسعه محله‌ای به منطقه ۱۹ اختصاص یافت و ۸۰ پروژه قابل توجه در محله‌ها اجرا شد. طبق ارزیابی شهرداری تهران، این منطقه رتبه بسیار مطلوب را در اجرای پروژه‌های توسعه محله‌ای به خود اختصاص داده و تخصیص بودجه قابل توجه ۱۰۸ میلیارد تومانی برای اجرای ۶۸ پروژه توسعه محله‌ای در سال جاری، نویدبخش‌ آبادانی بیشتر این منطقه است.»


«مرتضی آقامحمدی» ادامه می‌دهد: «اجرای طرح‌هایی مانند اتصال رینگ بوستان ولایت به خیابان شهید لطیفی با بازگشایی خیابان شهامت، تعریض خیابان‌های درختی و سبلان، بازگشایی تقاطع خیابان‌های ورزش و انقلاب به بزرگراه شهید چراغی، آسفالت و زیرسازی خیابان سهیل مرکزی در محله شهید کاظمی، ساخت مسیر در پل شهید کاظمی، بازسازی سرویس‌های بهداشتی، ساخت و تجهیز بوستان‌های محلی و فضاهای سبز و... اگرچه کوچک به نظر می‌رسند، اما هریک در پاسخگویی به مطالبات مهم شهروندان نقش داشته‌اند.»


وی به ساخت مقبره شهدا در بوستان‌های ۲۲ بهمن و شقایق اشاره و عنوان می‌کند: «این پروژه‌های کوچک‌مقیاس خوشحالی اهالی محله را به همراه داشت و از سوی دیگر با ساخت ۱۰ زمین چمن ورزشی در محله‌های مختلف، سرانه‌های منطقه افزایش قابل توجهی کرد.» آقامحمدی به راه‌اندازی پاتوق محله‌ها در خیابان طالقانی (مقابل مدرسه کیهانی)، خیابان جانباز (روبه‌روی مدرسه زندی‌نیا) و خیابان میثاق جنوبی (تقاطع خیابان آموزگار) اشاره می‌کند و می‌گوید: «شیطان‌بازار خیابان خلازیل نه تنها برای ساکنان محله شهید کاظمی، بلکه برای محله‌های همجوار هم مشکلاتی ایجاد کرده بود که جمع‌آوری آن در طرح‌های خرد محلی منجر به رضایت ساکنان محله‌های مختلف منطقه ۱۹ شد.» آقامحمدی می‌گوید: «ساخت، مناسب‌سازی و ساماندهی معابر شهرک وصال از دیگر درخواست‌های مهم شهروندان بود که آسفالت کوچه‌های آن بعد از قریب به ۱۰ سال اجرا شد و بخش‌های باقیمانده درحال انجام است، همچنین سال گذشته بودجه ساخت بوستان وصال مصوب شد که بیشتر کارهای عمرانی آن انجام شده و مراحل نهایی درحال اجراست.»

 

 

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید