• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 25 خرداد 1400
کد مطلب : 133183
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/68AZn
+
-

آماده شدن جهان برای واکسیناسیون کودکان

رسیدن به ایمنی کامل برای عبور از کرونا بدون واکسیناسیون کودکان ممکن نیست و باید کشورها به این گروه سنی هم توجه کنند

پزشکی
آماده شدن جهان برای واکسیناسیون کودکان

ویروس‌شناسان معتقدند رسیدن به ایمنی جمعی بدون واکسیناسیون کودکان علیه کووید- 19 امکان‌پذیر نیست. به گزارش سایت ان‌پی‌آر، برخی از ابتدای پاندمی کودکان را بمب انتقال ویروس می‌دانستند؛ در بسیاری از موارد آنها بدون بروز هیچ‌گونه علائمی فقط ناقل ویروس بودند و منجر به بیماری اطرافیان می‌شدند. اما برخلاف این ایدئولوژی، واکسن‌ها از ابتدا برای بزرگسالان و با اولویت سالمندان ساخته شد. با وجود این شرکت‌های آمریکایی فایزر و مدرنا، کودکان را نادیده نگرفته و مدتی است در حال کار و آزمایش بالینی روی گروه‌های سنی ۲تا۱۱سال هستند تا هرچه زودتر کودکان را نیز در کنار نوجوانان واکسینه کنند.
الوییس لاکور، یکی از 144کودکی است که پدرومادرش با شجاعت او را در فاز بالینی آزمایش واکسن کووید-19 برای کودکان ثبت‌نام کرده‌اند. در شرایطی که هنوز بسیاری از افراد برای زدن واکسن تردید دارند، والدین این کودک 3ساله از اینکه در این آزمایش شرکت کرده‌اند خوشحال هستند. مادر این کودک می‌گوید: یک کشور به ایمنی جمعی نمی‌رسد مگر کودکان آن کشور واکسینه شوند. ما اثرات بلندمدت این ویروس را نمی‌دانیم. اما می‌دانیم این واکسن آنقدر خوب است که برای نجات جان ما کافی است. ما مسئول جان کودکانمان هستیم و می‌توانیم با واکسیناسیون آنها جانشان را نجات دهیم.
الوییس بعد از دریافت دوز اول واکسن هیچ عوارض جانبی نداشت اما 3هفته بعد و با دریافت دوز دوم، کمی سردرد و احساس درد در بازو داشت اما به‌گفته مادرش همچنان با انرژی در حال بازی کردن و جنب و جوش بود. حالا حتی پیش از آنکه پدرش دوز دوم واکسن خود را دریافت کند، الوییس یکی از معدود کودکان آمریکایی است که به‌طور کامل علیه کووید-19 واکسینه شده است. خانواده او برای شروع یک سفر تابستانی آزادانه هیجان زیادی دارند.
دانشمندان دانشگاه استنفورد به‌مدت 2سال الوییس را زیرنظر خواهند داشت تا مطمئن شوند همه‌‌چیز خوب پیش می‌رود. در فاز بعد، شرکت فایزر کودکان بیشتری را درگیر آزمایش بالینی خواهد کرد و در نهایت هزاران کودک از سراسر جهان در این کارآزمایی شرکت داده خواهند شد تا دوز مناسب، ایمنی واکسن و پاسخ سیستم ایمنی و اثربخشی آن را مورد مطالعه قرار دهند.
اگر همه‌‌چیز خوب پیش برود، قرار است طبق برنامه، شرکت فایزر در‌ ماه سپتامبر به سازمان غذا و داروی آمریکا درخواست مجوز استفاده اضطراری از واکسن در گروه سنی ۲تا۱۱سال را بدهد. شرکت دارویی مدرنا نیز در حال برنامه‌ریزی فازهای کارآزمایی بالینی برای کودکان است. هم‌اکنون، سازمان غذا و دارو واکسیناسیون 12سال به بالا را با واکسن فایزر مجاز اعلام کرده است.
در کنار افرادی که تمایلی به واکسن ندارند، درخواست والدین برای شرکت در کارآزمایی بالینی کودکان بیش از حجم میزان پیش‌بینی شده است. از نظر تاریخی، جذب بچه‌ها برای مطالعات در هنگام شیوع بیماری فعال بسیار آسان‎تر است.
دکتر ایوان مالدونادو، متخصص بیماری‌های عفونی کودکان در استنفورد و پزشکی که این آزمایش را رهبری می‌کند، می‌گوید: در واقع کووید-19 یکی از 10علت اصلی مرگ‌ومیر حال حاضر در کودکان است. و هزاران کودک نیز به‌دنبال این بیماری در بیمارستان بستری شده‌اند. با وجود این همه والدین هم مایل به واکسینه کردن کودکانشان نیستند. بنیاد خانواده کایسر اخیرا نظرسنجی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد کمتر از یک سوم والدین گفته‌اند برنامه‌ای برای واکسیناسیون کودکانشان به محض صدور مجوز استفاده اضطراری ندارند و 32درصد نیز گفته‌اند منتظر می‌مانند تا نتیجه را ببینند.

این خبر را به اشتراک بگذارید