• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
شنبه 22 خرداد 1400
کد مطلب : 132785
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/82Drj
+
-

یادی از علی‌ مرادخانی، مدیر موزه موسیقی در گفت‌ و گو با لوریس چکناواریان، رهبر ارکستر:

او موسیقی ارکسترال را زنده کرد

او موسیقی ارکسترال را زنده کرد


مرضیه موسوی

 خبر کوتاه بود و جانکاه؛ «علی مرادخانی» مدیر موزه موسیقی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. اهالی موسیقی مرادخانی را با قدم‌های بزرگش در این حوزه می‌شناسند؛ از زمانی که مدیر مرکز موسیقی وزارت ارشاد بود و کنسرت و اجرای کر را در تهران زنده کرد. «لوریس چکناواریان» رهبر ارکستر و آهنگساز درباره او می‌گوید: «20 سال پیش علی مرادخانی مرا به ایران، دعوت و برای نخستین بار به‌صورت کامل اپرای رستم و سهراب را در تالار وحدت اجرا کرد. آقای مرادخانی در دوران مدیریتش در تالار وحدت به من کنسرت‌ها واجراهای زیادی دادند. نه تنها من، بلکه موزیسین‌های زیادی در این دوران دوباره روی صحنه برگشتند. می‌توان گفت موسیقی ارکسترال در این دوره از نو زنده و تقویت شد. او برای نگهداری کر و ارکستر خدمت بزرگی در راه موسیقی ایران انجام داد.» .



 ایده راه‌اندازی موزه موسیقی نخستین بار توسط علی مرادخانی در شهرداری تهران مطرح شد. مدیریت این موزه را خودش برعهده گرفت و از سال 1387 آن را اداره می‌کرد. چکناواریان که در مراسمی رسمی آثار خود در حوزه موسیقی را به موزه اهدا کرد می‌گوید: «با افتخار می‌توان گفت موزه موسیقی ایران موزه‌ای درجه یک است که به وسیله آقای مرادخانی تأسیس و مدیریت شد. حفظ و نگهداری آثار قدیمی موسیقی ایران تنها یکی از کارهایی بود که در این موزه انجام گرفت. همچنین آشنا کردن مخاطبان موزه با موسیقی اقوام و موسیقی‌های نواحی. علی مرادخانی در زمان حیات خود خدمات بسیار زیاد و ارزنده‌ای در حوزه موسیقی انجام داد و این فعالیت‌ها را در سمت‌های مختلفی که برعهده داشت به انجام رساند. درگذشت او جامعه موسیقی را غمگین کرد. برای خانواده او و دوستدارانش آرزوی صبر می‌کنم.»


لوریس چکناواریان / رهبر ارکستر و آهنگساز

علی مرادخانی در 63 سالگی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت. او از سال ۱۳۵۹ وارد کارهای اجرایی در حیطه هنری شد. نخستین سمت او مدیرکل تولید فیلم و عکس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهریور سال ۱۳۵۹ بود. مشاور معاون سیاحتی و زیارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی وزارت فرهنگ و ارشاد، توسعه جشنواره موسیقی فجر، طراحی و اجرای جشنواره موسیقی جوان، جشنواره فصلی موسیقی جوان، جشنواره موسیقی نواحی ایران، جشنواره ذکر و ذاکرین و انتشار مجموعه ۹۶ساعته از موسیقی نواحی ایران، طراحی و اجرای نخستین جشنواره موسیقی پاپ، جشنواره بانوان (گل یاس) و جشنواره ملل مسلمان و بنیانگذاری ارکستر ملی ایران با همکاری استاد فخرالدینی از دیگر فعالیت‌های او در حوزه موسیقی بود.


راه‌اندازی موزه موسیقی و خانه موسیقی را در کارنامه‌کاری خود دارد و همچنین جشنواره موسیقی شمسه که در سال‌های 1390 و 1391 با شرکت حدود ۷ هزار نفر از هنرمندان در محله‌های تهران برگزار شد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید