• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13164
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JN3P
+
-

جهانگیری: دولت تصمیمی درباره کازرون نگرفته است

سکوت مسئولان کازرون عاملی بر پردامنه شدن اعتراض‌ها

فرزانه آیینی|خبرنگار:

7روزی می‌شود که موج جدیدی از اعتراض‌های کازرونی‌ها در واکنش به جدایی بخش‌هایی از این شهرستان و تشکیل یک شهرستان جدید،  آغاز شده است. در ارزیابی این اعتراضات، تحلیل‌ها و شاید‌ها و بایدهای بسیاری گفته شده، اما استمرار آن ابهامی است که همچنان بی‌پاسخ مانده است. البته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اعتراضات مردمی در کازرون، گفته که دولت تصمیمی در این رابطه نگرفته است. باید حرف مردم را شنید و به آنان اطمینان داد. دولت که قصد ندارد تصمیمی مغایر با منافع مردم اتخاذ کند. ماجرا از این قرار است که در روزهای گذشته کازرونی‌ها در اعتراض به پیشنهادی که خبر از تقسیم کازرون به 2شهرستان می‌داد به خیابان‌ها آمدند و مستمرا صدایشان را به گوش مسئولان استانی رساندند. آنها با تجمع در مقابل فرمانداری این شهرستان و تعطیلی بازار و راهپیمایی در سطح شهر بارها و بارها اعلام موضع کرده‌اند.  به‌رغم اهمیت موضوع، مسئولان محلی، استانی و نمایندگان مجلس، همگی در حاشیه ماجرا نظاره گرند و تا این لحظه ترجیح داده‌اند سکوت اختیار کنند. موید این امر خاموش‌بودن یا از دسترس خارج شدن موبایل هایشان است و به همین دلیل تماس‌های مکرر خبرنگار همشهری با آنها در 2روز اخیربی پاسخ و بی‌نتیجه ماند. مشروح گفت‌وگوی ما با مسعود رضایی، نماینده شیراز و عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پی می‌آید.

از اعتراضاتی که این روزها شهرستان کازرون را به صدر اخبار آورده است، اخبار مختلفی به گوش می‌رسد، کازرونی‌ها چه می‌خواهند؟

در ابتدا اجازه بدهید به این نکته اشاره کنم که در هر استان شهرستان‌ها حوزه‌های انتخابیه مستقلی هستند که نمایندگان به‌صورت تخصصی به آنها رسیدگی می‌کنند. در مورد بررسی اخبار شهرستان کازرون هم حسین رضازاده، نماینده محترم آن شهرستان که همزمان ریاست دوره‌ای مجمع استان فار س را هم برعهده دارد بیشتر از هرکس دیگری صاحب صلاحیت است. چرا که نمایندگان دیگر آنچنان که باید شناخت دقیق و مستقلی درباره آن شهر یا شهرستان ندارند؛ به همین دلیل تحلیل من از اعتراضات کازرون برداشت شخصی خودم از موقعیت شهرستان است و فکر می‌کنم هراس از دست دادن موقعیت اقتصادی و تاریخی کازرون عامل این اعتراضات است.

منظورتان از موقعیت اقتصادی و تاریخی کازرون چیست؟

باز هم تأکید می‌کنم این قضاوت من از دور است و قطعا نمی‌تواند  صحیح باشد،  اما فکر می‌کنم علت پردامنه بودن این اعتراضات این است که مشکل اصلی در پیشنهاد جداشدن شهر قائمیه از شهرستان کازرون باشد. شهر قائمیه موقعیت منحصر به فردی در کازرون دارد و شهری است که بر سر 3راهی ارتباطی 3 استان فارس،  خوزستان و بوشهر قرار دارد. رفت‌وآمد و نقش مواصلاتی قائمیه سبب رشد جمعیتی، ‌سازمانی و ساختاری قائمیه شده، به‌نحوی که این شهر کوچک خود جمعیت ساکن 30هزار نفره دارد. رشد قائمیه سبب شده که این شهر داعیه دار داشتن فرمانداری و تبدیل شدن به شهرستان باشد. حالا اما من فکر می‌کنم کازرونی‌ها تصور می‌کنند با از دست‌دادن قائمیه به‌عنوان شاهراه ارتباطی شهرستانشان تحلیل می‌رود.

در تحلیل‌ها آمده است که ریشه اعتراضات مردم کازرون مباحث معیشتی و مشکلات اقتصادی است، شما این نگاه را قبول دارید؟

ببینید در مثلثی که نارضایتی‌های مردم را شکل می‌دهد و سبب نمایان شدن آن در سطح جامعه می‌شود، در کنار نارضایتی‌های اجتماعی و شکست‌های سیاسی حتما یک بازوی این مثلث مباحث اقتصادی و مشکلات معیشتی است. من بدون تعارف تأکید می‌کنم که مشکلات اقتصادی هر انسان آزاده‌ای را به انسانی پرخاشگر تبدیل می‌کند،  به همین دلیل مسئولان پیش از بلندشدن صدای مردم برای مشکلات معیشتی و اقتصادی آنها تمهیدات جدی بیندیشند و پاسخ مناسبی برای نقد‌های معترضان در این مورد داشته باشند.

اما در مورد اینکه اعتراضات کازرون ریشه در مشکلات معیشتی دارد باید بگویم که کازرونی‌ها عموما مردمی هستند که در استان فارس به افراد متمول و ثروتمند شهره‌اند.

پس چه چیزی اعتراضات کازرونی‌ها را دامنه‌دار کرده است؟

اعتراض به تقسیم یک شهرستان گاهی اوقات شکل گرفته، اما در این حد و شکل مسبوق به سابقه نیست. کازرون شهری با سابقه تاریخی قابل ملاحظه است و مردمش جمعیتی مستقل با رفتار و فرهنگی کاملا مستقل هستند و حس ناسیونالیستی شدیدی هم بین کازرونی‌ها رواج دارد. در کنار این حال و هوای کازرونی اما مستقل شدن قائمیه این احساس را به آنها منتقل می‌کند که قرار است به کازرون لطمه اقتصادی وارد شود وهم اینکه قسمتی از تاریخ آنها از آنها جدا شود.

نماینده کازرون در این مدت که ناآرامی‌ها رخ داده، آیا از دیگر اعضای مجمع برای حل این ناراحتی‌ها کمک و مشورت خواسته است؟

تا‌کنون درخواستی نه از طرف او در مقام نماینده کازرون و نه حتی از طرف رئیس مجمع نمایندگان استان فارس برای هم‌اندیشی از ما نشده است و متأسفانه دیگر نهادهای مسئول چون استاندار فارس و وزرات کشور هم از مجمع نمایندگان استان دعوتی برای هم‌اندیشی و چاره یابی نداشته‌اند. چون این موضوع در جمع بررسی نشده خود ماهم به‌صورت دقیق نمی‌دانیم همه ماجرا چیست و نیازمند بررسی دقیق‌تری هستیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید