• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13153
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/rmOK
+
-

شعار روزجهانی زمین؛ به آلودگی‌های پلاستیکی پایان دهیم

دوم اردیبهشت‌ماه را روز جهانی زمین نامیده‌اند تا به ما یادآوری کند که زمین و بوم‌سازگان‌های آن، حیات را برای بشر و سایر زیستمندان ممکن می‌سازد. امسال روز جهانی زمین در سراسر جهان با شعار «به آلودگی‌های پلاستیکی پایان دهیم» برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به‌منظور دستیابی به تعادل درست میان نیازهای اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی نسل‌های حال و آینده و ترویج هماهنگی انسان با طبیعت و زمین، در سال۲۰۰۹ تصمیم گرفت روز ۲۲ آوریل را به‌عنوان روز بین‌المللی مادر زمین، تعیین کند. این مناسبت مهم همه‌ساله در سراسر جهان، در حمایت از محیط‌زیست و افزایش سطح آگاهی برای حفاظت از آن و مراقبت از سیاره زمین، جشن گرفته می‌شود.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد از طریق این نامگذاری، از همه سازمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای، جامعه مدنی، سازمان‌های غیردولتی و همه‌ ذی‌نفعان مرتبط دعوت می‌کند تا درصورت تمایل به افزایش سطح آگاهی‌های عمومی درباره‌ روز جهانی زمین، اقدام کنند.

زمین و بوم سازگان‌های موجود درآن، خانه‌ ماست. به‌منظور حفاظت از زمین از یک سو و تامین نیازهای نسل امروز و فردا از دیگر سو، ناگزیر از هماهنگی انسان با طبیعت و زمین هستیم. روز جهانی زمین می‌خواهد به ما یادآوری کند که زمین و بوم‌سازگان‌های آن، حیات را برای بشر و سایر زیستمندان ممکن می‌سازد. نامگذاری این روز، فرصتی برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در سراسر جهان، نسبت به چالش‌هایی است که سیاره‌ ما هم‌اکنون، برای تامین رفاه و آسایش انسان‌ها با آن روبه‌روست. ما روز زمین را جشن می‌گیریم تا یادمان نرود که زندگی و تغذیه‌ ما، به این سیاره وابسته است.

از بین بردن منابع طبیعی و تخریب سریع محیط‌زیست، نتیجه‌ الگوهای نادرست مصرف و تولیدات ناپایدار است که به پیامدهای نامطلوب برای زمین، سلامت و رفاه عمومی بشرمنجر شده است. شواهد علمی نشان داده است که شیوه‌ زندگی فعلی ما (به‌ویژه الگوهای مصرف و تولیدمان) به‌شدت بر تحمل تاب‌آوری زمین تأثیر گذاشته است.

از دست دادن تنوع زیستی، بیابان‌زایی، تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین و اختلال در برخی از دوره‌های طبیعی، ازجمله هزینه‌های نادیده گرفتن فرصت تجدید حیات برای طبیعت و یکپارچگی بوم‌سازگان‌های آن است.
 


پلاستیک تهدید جدی برای بقای زمین

پلاستیک‌ها، تهدیدی جدی برای بقای سیاره‌ ما هستند. از آسیب رساندن به بوم سازگان‌های آبی و موجودات دریایی، بسیاری از حیوانات و پرندگان گرفته تا چالش سخت و مهم تولید زباله و مسئله دفن، بازیافت و به‌طور کلی خلاصی از شر آلودگی‌ها و عوارض ناشی از انباشت آنها در جهان. زباله‌های پلاستیکی، یکی از چالش‌های دشوار بشر امروزی است که حل مشکلات و خطراتی که به‌وجود آورده‌اند، در عین آنکه منابع مالی بسیاری را به‌خود اختصاص می‌دهد، اغلب کشورها در مدیریت آن، موفقیت‌های قابل ملاحظه‌ای به‌دست نیاورده‌اند. بنابراین یکی از راهکارهای سودمند و آسان، کمتر استفاده کردن از پلاستیک به‌ویژه یک‌بار مصرف و تولید زباله کمتر است. ضمن آنکه لازم است تولیدات و بسته ‌بندی‌ها در بخش صنعت و تجارت نیز، به سمت استفاده کمتر از این مواد حرکت کنند.قرار همیشگی‌مان یادمان باشد که: از خودمان شروع کنیم.

این خبر را به اشتراک بگذارید