• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 13043
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/00xy
+
-

پس لرزه‌های زلزله بر سر صنایع

صاحبان صنایع مناطق زلزله‌زده چشم انتظار دریافت تسهیلات هستند تا دوباره قد علم کنند و‌ به چرخه تولید برگردند

صنعت
پس لرزه‌های زلزله بر سر صنایع




فاطمه کمانی | کرمانشاه- خبرنگار:

شهرک صنعتی سرپل‌ذهاب جزو مناطقی بود که بر اثر زلزله آبان سال گذشته بیشترین آسیب را دید و‌ بسیاری از واحدهای این منطقه از ۱۰ تا 100 درصد تخریب شدند. نه تنها واحدهای صنعتی سرپل‌ذهاب بلکه صنایع بسیاری از شهرستان‌ها از قصرشیرین و‌ ثلاث باباجانی تا اسلام‌آباد غرب تحت تاثیر زلزله قرار گرفتند.
صاحبان بسیاری از این صنایع که قبل از زلزله نیز درگیر بدهی بانک و سایر مشکلات بودند هنوز نتوانستند زیر بار این مشکلات قد راست کرده و اقدام به بازسازی واحد خود کنند. از سوی دیگر روند پرداخت تسهیلات این بخش نیز به کندی صورت می‌گیرد و به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و حتی استمهال وام‌ها نیز با مشکلاتی مواجه است.

بیش از 2هزار نفر در این واحدها مشغول به کار بودند که اکنون بسیاری از آن‌ها بیکار یا بلاتکلیف مانده اند. اگرچه قرار است ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات شامل ۴۰۰ میلیارد تومان برای بخش صنعت و ۲۰۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی به آسیب دیدگان پرداخت شوداما هنوز پرداخت‌ها آن‌طور که باید صورت نگرفته است. حال صاحبان این صنایع چشم انتظار دریافت تسهیلات هستند تا دوباره قد علم کنند و‌ به چرخه تولید برگردند. «بهروز نجفی» کارگر یکی از واحدهای مصالح ساختمانی در سرپل‌ذهاب است که از کار بیکار شده و هنوز کارخانه‌ای که در آن کار می‌کرده بازسازی نشده است. وی می‌گوید: صدها نفر در مناطق زلزله‌زده وضعیتی مشابه من دارند و منتظرند واحدها بازسازی شوند تا سر کار خود برگردند.ما در این مدت هیچ درآمدی نداریم و خانواده‌های ما چشم انتظارند.

این کارگر می‌افزاید: هر روز که به صاحبان کارخانه‌ها مراجعه می‌کنیم اعلام می‌کنند که پیگر وام هستند، اما تاکنون با گذشت حدود 6 ماه هنوز موفقیتی حاصل نشده است. نجفی معتقد است: با ادامه این وضعیت صدها نفر در کارخانه‌های اینچنینی بیکار می‌شوند و سرمایه‌گذاری که صاحبان صنایع از روز اول انجام داده‌اند همه از دست می‌رود.
وی یادآوری می‌کند: بازسازی واحدهای صنایع و مصالح ساختمانی باید در اولویت باشد، زیرا اگر این واحدها به تولید برسند می‌توانند حجم قابل توجهی از مصالح مورد نیاز بازسازی واحدها را تامین کنند.


تخریب دیوارهای کارگاه

«شهریار عسگری» صاحب یکی از صنایع آسیب دیده قصر شیرین است و‌ می‌گوید: همه دیوارهای اصلی ساختمان واحد ما ترک برداشته و در آستانه تخریب است و ‌جرأت‌ نمی‌کنیم کارگران را مشغول به کار کنیم، می‌ترسیم مبادا دیواری روی کسی بریزد و آسیب ببیند. وی ادامه می‌دهد: به این علت واحد را تعطیل کردیم که آسیبی به کارگران و دستگاه‌ها نرسد. عسگری با اشاره به پیگیری پرداخت تسهیلات برای بازسازی واحدها، می‌افزاید: هنوز با مشکل تضامین مواجهیم.
این فعال اقتصادی عنوان می‌کند: امهال وام نیز با مشکل مواجه است، زیرا بانک‌ها برای دوران پس از امهال 2 ساله مجددا بدهی‌ها را قسط بندی کرده و تضامین می‌خواهند و ما هرچه تضامین داشتیم برای وام‌های قبلی دادیم و اکنون دیگر چیزی نداریم. وی می‌گوید: از یک طرف توان بازسازی نداریم و از سوی دیگر، بدهی قبلی ما به بانک‌ها هنوز بلاتکلیف است. به گفته عسگری بسیاری از صاحبان صنایع همین شرایط را دارند و به‌نوعی ورشکسته شده و همه دارایی خود را از دست داده اند.


۱۸۰ واحد آسیب‌دیده

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان درباره واحدهای صنعتی آسیب‌دیده در زلزله می‌گوید: بیش از ۱۸۰ واحد در این زلزله آسیب دیدند که بیش از 2 هزار نفر در این واحدها کار می‌کردند.
«محسن رستمی» اضافه می‌کند: این واحدها برای بازسازی نیازمند حدود ۲۷۰ میلیارد تومان تسهیلات هستند که پرداخت تسهیلات به آن‌ها در دست پیگیری است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می‌افزاید: این واحدها از شهرستان‌های مختلف زلزله‌زده از جمله سرپل‌ذهاب، قصرشیرین، گیلان‌غرب، ثلاث باباجانی، اسلام‌آباد غرب و... هستند. رستمی یادآور می‌شود: این واحدها از قبل هم بدهی‌هایی به بانک داشتند. به گفته این مسئول، آسیب وارد شده به این صنایع متفاوت و از 10 تا 100 درصد است. رستمی می‌افزاید: البته حدود ۱۷ واحد تاکنون به چرخه تولید برگشته اند.


 تسهیلات ۶۰۰ میلیارد تومانی

استاندار نیز با اشاره به تسهیلات ۶۰۰ میلیارد تومانی که برای کمک به بخش صنعت و کشاورزی مناطق زلزله زده در نظر گرفته شده، می‌گوید: معادل همین مبلغ را بانک‌ها بر روی آن می‌گذارند و مبلغ تسهیلات حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان خواهد شد. «هوشنگ بازوند» می‌افزاید: روند پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی مناطق زلزله زده به کندی صورت می‌گیرد، بر عکس تسهیلات بخش عمرانی که روی روال افتاده است.‌وی خواستار رفع موانع پیش روی پرداخت تسهیلات می‌شود و می‌افزاید: این روند نیازمند اصلاحاتی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیزباید پیگیر این مهم باشد.


پیگیری مشکلات صنایع

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر اخیر خود به استان و بازدیدی که از واحدهای صنعتی مناطق زلزله‌زده داشت قول پیگیری راه رفع مشکلات صنایع را داد. «حسن یونس سینکی» گفت: نباید شرایط پرداخت تسهیلات مثل مواقع عادی باشد، بلکه باید بر اساس بحرانی که پیش آمده ساختارها را اصلاح کنیم تا روند پرداخت تسهیلات تسریع شود. وی عنوان کرد: پیگیر رفع مشکل واحدهای صنعتی و صنفی مناطق زلزله‌زده و پرداخت تسهیلات به آن‌ها خواهیم بود.

این خبر را به اشتراک بگذارید