ذکر مصیبت یا نیش سیاست؛
حمله به ظریف در لیالی قدر
محمد بیاتی- خبرنگار
ماجرای حمله مداحان به سیاستمداران و مسئولان دولتی هرچند وقت یکبار در فضای رسانهای کشور غوغایی میسازد. از وقتی که در آستانه دوم خرداد 1376 و نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری، حاجمنصور ارضی، مداح اهل بیت، یکی از مجالس مداحی را تبدیل به محفلی برای تبلیغ و تعریف از نامزد جناح مقابل خاتمی کرد تا شب قدر امسال که محمود کریمی با خواندن نوحهای به محمدجواد ظریف حمله کرد، بارها پیشآمده که اهالی سیاست به بهانههای مختلف هدف اشعار تند مداحان قرار گرفتهاند؛ از خاتمی و هاشمی بگیرید تا روحانی و ظریف. حتی محمدباقر قالیباف هم از گزند این حملات در امان نبوده است.
زمانی منصور ارضی به حسن روحانی حمله کرد و با اشاره به رابطه او و آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «آن یارو آخرش در استخر مرد، این یارو هم آخرش در استخر میمیرد.» بعدها میثم مطیعی در مداحی معروفی در روز عید فطر درباره صف اولنشینان که روحانی هم در همان صف بود، نوحهای خواند و در همین ایام قدر دو مداح معروف کشور مصاحبه صوتی ظریف را بهانه ای برای حمله به او قرار دادند.
حاج منصور ارضی زمانی در واکنش به انتقاد از سیاسیشدن منابر و جلسات ذکر مصیبت اهلبیت گفته بود:«ما اینگونه خط گرفتهایم اگر این مسائل را ما در مداحیمان نگوییم پس کجا باید بگوییم.»
حمله محمود کریمی به محمدجواد ظریف
درست یک سال از زمانی که محمود کریمی در حرم امام رضا(ع) با تعریفکردن داستان مرد قمارباز مستی که پس از تختهنرد بازیکردن با امام معصوم، دچار تحول شد و نفسش حق شد، میگذرد. ماجرایی که حاشیههای بسیاری ایجاد کرد و در آخر کریمی واکنش نشان داد که منظور من را نفهمیدهاید. محمدتقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه، حمله به ظریف با اشعار مذهبی و در لیالی قدر را گناه کبیره دانست و گفت: «اخیراً دیدم یکی از مداحان در هجویاتی که سروده، وزیر امور خارجه را مورد حمله قرار داده است، همه میدانند که تأثیر و خدمت ظریف چندین برابر بیشتر از چنین افرادی است، وزن ظریف کجا و این افراد کجا؟ بسیار باعث تأسف است که یک فرد برای فریب مردم، به یک انسان بزرگ و خدمتگزار حمله میکند. اینکه نشر مصاحبه ظریف به مذاق برخی خوش نیاید را حق میدهم اما حمله به ظریف با اشعار مذهبی و در لیالی قدر گناه کبیره است. تعجب میکنم از مسئولین که هیچ برخوردی با این افراد نمیکنند. جوان مذهبی که به این اشعار گوش میدهد چه توقعی از او میرود که دیندار باشد؟!» بسیاری دیگر در فضای مجازی به انتقاد از توهین به ظریف برخاستند و حتی برخی جوانان مذهبی که خبرنگار و یا اهل رسانه هستند در کلابهاوس اتاقهایی را برای نقد این جریان راه انداختند و اغلب معتقد بودند که این رفتارها باعث پیادهشدن جوانان از قطار دین و دینداری میشود.
اما اتفاق جالبتر وقتی افتاد که مداح جوان مهدی رسولی که چندسالی است معروف شده، از قافله حمله به ظریف عقب نماند و درست دو روز بعد از حاجمحمود کریمی، در مراسم عزاداری هیأت ثارالله زنجان در قالب نوحهای با عنوان «مرد میدان» به وزیر امور خارجه تاخت.
محمدجواد ظریف که خود در شب لیالی قدر از مردم، دوستداران حاجقاسم سلیمانی و خانواده او عذرخواهی کرده بود، در همان پست نوشته بود تهمتزنندگان را میبخشد.