ترانه ایران
حمید حامی از آن خوانندههای ذاتی موسیقی پاپ ایران است؛ خوانندهای که سابقه کار با بزرگانی چون بابک بیات را در کارنامهاش ثبت کرده. صدای او وسعت خاصی دارد؛ وسعتی که در هر خواننده پاپخوانی نمیشود سراغ گرفت. اما حامی به آنچه لایقاش بوده نرسیده؛ هرچند هر قطعهای که منتشر میکند خودش یک اتفاق خاص است. ترانه ایران از این خواننده که به تازگی منتشر شده، نشان میدهد که با چه خواننده خوشصدا و با شخصیتی از حیث هنری روبهروییم. آهنگساز این قطعه سعید رضایی و ترانهسرایش سعید غیاثی است. به واقع این قطعه را هم باید میان قطعههای وطنیه ایرانی جای دهیم. در ترانه غیاثی برای این قطعه آمده است: «سر میکشم من از سر دلتنگی/ آرامش عمیق جنوبت را/ هر عصر شانه میزنم آهسته/ امواج گیسوان غروبت را...»
لبخند بیدلیل
زیبای منی
این روزها برنامه معارفی «دعوت» از شبکه اول سیما در حال پخش است. طبیعی است که تیتراژهای برنامههای رمضانی، هم برای خوانندهها میتواند برند خوبی ایجاد کند و هم میتواند برای شنوندگان جذاب و گوشنواز باشد. حجت اشرفزاده با آن صدای سنتیمحور و خاص خودش، سعی کرده که در تیتراژ برنامه دعوت اتفاق جدیدی را رقم بزند و کمی حالمان را خوب کند. او در این قطعه، روی شعری از احمد امیرخلیلی و البته با آهنگسازی خودش، ما را مهمان صدای خودش کرده است. علاقهمندان موسیقی نیز از این قطعه استقبال خوبی کردهاند. در ترانه این قطعه میخوانیم: «لبخند بیدلیل/ زیبایی اصیل/شبگریههای مست/ صبح خمار من/ دار و ندار من/ دریاکنار من/ ابر بهار من/ از گریههام تویی/ راه فرار من...»
ابر مهربان صدایت
هوای زمزمههایت
همایون شجریان این روزها، قطعهای برای سریال نمایش خانگی «میخواهم زنده بمانم» خوانده که انصافا روح را جلا میدهد و ثابت میکند که موسیقی سنتی ایرانی، هنوز توان زیادی برای جذب مخاطب دارد. نام این قطعه «هوای زمزمههایت» است و در آن نیز از شعرهای حسین منزوی و هوشنگ ابتهاج بهره برده شده است. آهنگساز کار نیز غلامرضا صادقی است. در شعر زیبای این تصنیف میخوانیم: «کجاست بارشی از ابر مهربان صدایت/ که تشنه مانده دلم در هوای زمزمههایت/ تهی است دستم اگر نه برای هدیه به عشقت/ تهی است دستم اگر نه برای هدیه به عشقت/ آخ چه جای جسم و جوانی که جان من به فدایت/ به قصه تو هم امشب درون بستر سینه/ هوای خواب ندارد دلی که کرده هوایت/ هزار عاشق دیوانه در من است.»
روزهای سخت نظافت
من نظافتچی بودم
نگاه شما به یک نویسنده چطور نگاهی است؟ کسی که دست به سیاه و سفید نمیزند، سنگینتر از قلم چیزی بر نداشته و در یک اتاق آرام پشت میز تحریر یا رایانهاش نشسته و دارد مینویسد، نه؟ اگر چنین است، پس چطور میتوانند این نویسندهها این همه خوب شرایط مختلف را توصیف کنند؟ در این پادکست، الی گلدستون، که یک نویسنده است، از روزهایی میگوید که برای زنده ماندن، ناچار بود که خانههای دیگران را تمیز کند و به قول خودش صاحب همه تهماندهها بود. این پادکست و البته مقاله اصلیاش را هم میتوانید در سایت ترجمان پیدا کنید. گلدستون که بعدها توانست با نویسندگی امرار معاش کند، بهخوبی شرایط روزهای سخت نظافتچی بودنش را توصیف میکند.
در قلب فوتبال جهان
پادکست فوتبال لب
شاید بعضی وقتها دوست باشید که با پادکستها، به دنیای فوتبال سفر کنید و چندان به برنامههای فوتبالی تلویزیون و... هم علاقهمند نباشید یا حال و حوصله اینکه سایتها را زیر و رو کنید، ندارید. در این صورت است که میتوانید به پادکست فوتبال لب فکر کنید؛ پادکستی درباره فوتبال اروپا و دانستنیهای جذاب درباره آن. در قسمت آخر این پادکست چنین آمده است: «تو این قسمت سه تا پرونده ویژه داریم. اول در مورد بازی تاتنهام و منچستریونایتد صحبت میکنیم که روند صعودی یونایتد و روند نزولی تاتنهام بررسی میشه، بعد در مورد علل افت لیورپول در این فصل حرف میزنیم و در بخش لالیگا هم بهطور مفصل ال کلاسیکو رو زیر ذرهبین میبریم...».
گریز از اخبار
از اخبار فرار کنید
این فایل صوتی یا پادکست را میشود به همه سفارش کرد. البته مقاله مفصل این پادکست هم در سایت ترجمان نشر یافته است و حالا فایل صوتی آن را پیش رو داریم. دوبلی در این پادکست، میگوید که در یک سال گذشته، کدام خبر بوده است که از طریق سایتها و روزنامهها و تلویزیونها و... کسب کردهاید و اگر در جریانش قرار نمیگرفتید، واقعا ضرر میکردید؟ خودش پاسخ میدهد که هیچچیز؛ البته شاید پاسخ درستتر این باشد که خیلی خیلی کم. او سپس دلایلی میآورد که چرا باید از اخبار دور باشیم؛ از این قالبهای اطلاعاتی که عملا باعث شدهاند معتادشان بشویم و همانطور که از هروئین فرار میکنیم، از آنها هم باید بگریزیم. شاید برای شما شما پادکست آرامبخشی باشد.
خدایا بیپناهم
مناجات علیرضا افتخاری
یکی از قطعههای مناجاتی که میتوانید در این روزها به آن مراجعه کنید و از آن حسابی لذت ببرید و وارد فضاهای معنوی شوید، همین قطعه مناجات از علیرضا افتخاری است. افتخاری مدتهاست که از اوج خودش دور افتاده است؛ اما هنوز هم قطعههایی که در اوج خودش خوانده شنیدن دارد و کمنظیر است. در این قطعه با تکنوازی جلال ذوالفنون و نیز همراهی فریدون شهبازیان روبهرو هستیم. افتخاری قطعه را روی این شعر خوانده است: «خدایا عاشقان را با غم عشق آشنا کن/ ز غمهای دگر غیراز غم عشقت رها کن/ تو خود گفتی که در قلب شکسته خانه داری/ شکسته قلب من جانا به عهد خود وفا کن/ خدایا بیپناهم/ ز تو جز تو نخواهم/ اگر عشقت گناه است/ ببین غرق گناهم...».
سلام کمانچه به ربنا
ربنای روزبه استغفاری
یکی از قطعههای خاصی که این روزها حسابی سر و صدا کرده است، کمانچهنوازی روزبه استغفاری بر مبنای نوای ربنای معروف استاد شجریان است؛ قطعهای که این روزها حسابی دارد دست به دست میچرخد و شنیده میشود. استغفاری یک هنرمند دهه هفتادی است که هماکنون هم درگیر آموزش کمانچه بهصورت حرفهای است. تنظیم این قطعه با امیر آشنا بوده است. البته پیش از این هم هنرمندانی سعی کردهاند که ربنای معروف استاد را بازآفرینی کنند که از آن جمله میتوان به بازآفرینی آن با ساز کلارینت توسط سعید کرمی اشاره کرد. اما ظاهرا که این بازآفرینی خاص توسط این هنرمند لرستانی، با روحیه مردم سازگارتر درآمده است و حسابی دارد شنیده میشود. این قطعه را میتوانید در سایتها و اپهای مختلف موسیقی دانلود کنید.
ربنایی دیگر
ربنای ولیزاده
با فرا رسیدن ماه مبارک، شاهد تولد یک ربناخوانی دیگر هم بودیم که این روزها از تلویزیون و رادیو در حال پخش است. این ربنا را حامد ولیزاده، قاری بینالمللی کشورمان قرائت کرده است. ولیزاده در اینباره گفته است: «این اثر آیات ۱۹۳ سوره مبارکه آلعمران است که با رویکرد جدیدی در موسیقی و لحن تولید شده است. به این صورت که در این اثر همه نکات موسیقایی عربی رعایت شده اما با حس و حال مقام سهگاه آذری اجرا شده است. ساخت این قطعه حدود ۸ماه زمان برد، زیرا پیش از این چنین اثری را نداشتیم که بتوانم از آن الهام بگیرم از اینرو بیش از
۳۰۰ ساعت آثار مختلف آذری را استماع کردم تا بتوانم ضمن رعایت قواعد تجویدی، اصالت و فصاحت تلفظ کلمات حس اجرای کار برگرفته از موسیقی آذری باشد».
به روایت خیام
رباعیات خیام
بهتازگی کتابی منتشر شده است با عنوان «رباعیات خیام و خیامانههای پارسی». کتاب را سیدعلی میرافضلی نگاشته و در واقع پژوهشی است درباره رباعیات خیام و نیز سنت خیامسرایی در زبان فارسی؛ در واقع قالب شعری رباعی، با خیام آغاز و تمامشده است و هر کسی که در این حوزه میخواهد ورود کند، عملا زیرسایه خیام قرار میگیرد و چارهای جز پذیرش این امر ندارد. میرافضلی در این کتاب، درباره این چهره علمی و ادبی ایرانزمین، پژوهش جامعی انجام داده که حسابی هم مورد توجه قرار گرفته است. خیام تا پیش از اینکه به رباعیاتش معروف شود، به دانشی که در ریاضی و فلسفه و نجوم داشت، مطرح بود. برای کسانی که دنبال اثری جالب و جامع در حوزه خیامپژوهی هستند، این کتاب ارزش زیادی دارد.
طنازی و زبان انگلیسی
فرهنگ گفتههای طنزآمیز
آیا دوست دارید که هم طنز بخوانید، هم جمله قصار و هم زبان انگلیسیتان را تقویت کنید؟ پس در این صورت کتاب «فرهنگ گفتههای طنزآمیز» میتواند برای شما گزینه بسیار خوبی باشد. این کتاب را رضی هیرمندی جمعآوری و ترجمه کرده است. در بالای صفحهها، ترجمه گفتهها از شخصیتها و کشورهای مختلف وجود دارد. پایین آن هم که این جملهها بهصورت انگلیسی وجود دارد. میتوانید برای تقویت زبانتان هم که شده، اول جملههای انگلیسی را بخوانید و درک کنید. بعد هم سری به بالای صفحه بزنید تا ببینید که اوضاع از چه قرار است. فهرست کتاب هم که موضوعی است؛ یعنی مثلا درباره زنان یا مردان یا روزنامهنگاران یا ثروت یا فقر و... میتوانید جملهها را انتخاب و مرور کنید.
داستان مافیا
گزارش یک آدمربایی
اگر دوست دارید که یک کتاب جنایی و پرهیجان بخوانید، میتوانید به «گزارش یک آدمربایی» گابریل گارسیا مارکز فکر کنید. این کتاب، یک کتاب واقعی است و حتی یک جمله در آن هم پیدا نمیکنید که لفاظی باشد بلکه از اطلاعات واقعی سود برده است. این کتاب در واقع، ماجرای ربودهشدن برخی از چهرههای سرشناس کلمبیایی در دهه90 میلادی توسط کارتل مدلین است که رعب و وحشت زیادی در این کشور به راه انداخت. این کارتل، جزو مافیاهایی بود که پابلو اسکوبار ایجاد کرده بود. یکی از شخصیتهای سیاسی کلمبیا که نزدیکانش توسط این کارتل ربوده شده بودند، از این نویسنده درخواست کرد که این واقعه را بنویسد و حاصل این کار، کتابی به نام گزارش یک آدمربایی شد.
جهان از نگاه من
من، شماره سه
با یک رمان ایرانی چطورید؟ پس میتوانید به رمان «من، شماره سه» فکر کنید. این رمان را عطیه عطارزاده نوشته و مورد استقبال خوبی هم قرار گرفته است. اما در این رمان با چه چیزی روبهرو خواهید شد؟ در این رمان، شما با داستان زندگی پسری روبهرو خواهید شد که در یک تیمارستان است. این پسر قدرت حرفزدن ندارد و بیسواد هم هست. پس با دیگران چطور صحبت میکند و ارتباط میگیرد؟ این همان سؤالی است که هر خوانندهای مطرح میکند؟ او نقاشی میکند و با نقاشی، دیگران را متوجه مقصود خودش میکند؛ در واقع از این طریق، مخاطب میتواند از دریچه این شخصیت، به جهان نگاه کند. او آرام و بیدردسر دارد زندگیاش را میکند تا اینکه اتفاقاتی برایش میافتد.
این مرد سرخورده
داییجان ناپلئون
کتاب ماندگاری که ایرج پزشکزاد نوشت و حتی ناصر تقوایی هم سریال آن را ساخت و بیش از پیش ماندگار شد.
محل زندگی شخصیتهای این کتاب، باغی اشرافی در تهران است که در گوشههای آن چند خانه وجود دارد.
داییجان ناپلئون هم یکی از شخصیتهایی است که به واسطه علاقه وافری که به ناپلئون دارد، به این نام شهرت یافته.
با درجه پایینی از ارتش بازنشسته شده، با این حال به او سرهنگ میگویند.
او نمونه یک انسان سرخورده در زندگی است که میخواهد خودش را در حد ناپلئون بالا ببرد و باشکوه سازد و تصور میکند که انگلیسیها قصد نابودیاش را دارند.
داستان موشها
شش شاگرد تازه
باورتان میشود که یک کتاب در حوزه کودک و نوجوان، تا به حال 215هزار نسخه چاپ شده باشد؟ این کتاب در دهمین مرحله چاپ خودش توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به این تیراژ رسیده است.
جالب اینکه نخستین چاپ آن هم به سال 1365بازمیگردد و تصویرسازی آن را هم زندهیاد وجیهالله فردمقدم بازسازی کرد.
کتاب را فرانتس براندنبرگ نوشته و ترجمهاش را وحید نیکخواهآزاد انجام داده.
کتاب، داستان شش بچه موش را در پنج بخش روایت میکند که در نخستین روز مدرسه، باباموشه صبح زود بیدارشان میکند اما در این میانه یکی از بچه موشها کارهایی که باباموشه میگوید را انجام نمیدهد؛ مثلا از خواب بیدار نمیشود و نقاشی نمیکشد و... .
تحسینبرانگیز
شیرجه بزرگ
به تازگی فیلمی با کارگردانی کریم لکزاده و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی، به هفدهمین دوره جشنواره «فنتسپوآ» در برزیل راه یافته است. جالب اینکه یکی از روزنامههای بزرگ برزیل نیز با تماشای این فیلم، نظر داده است که این فیلم بدون شک جزو هفت فیلم برتر این جشنواره محسوب میشود. حتی یک منتقد آمریکایی به نام استیون کوپین، درباره فیلم نگاشته است: «این فیلم من را تسخیر کرد، وقتی به تماشای «شیرجه بزرگ» نشستم، بهخود گفتم که این چه فیلم عجیبی بود که من دیدم! پس از مدتها این نخستین فیلمی بود که حتی پس از پایان آن، ذهن من همچنان مبهوت صحنههای آن بود و مشتاق دیدن مجدد فیلم شدم و طی ۱۲ ساعت گذشته ۲ بار آن را دیدم!»
در دل حیاتوحش
زندگی به سبک بازماندگان نخستین
در این مجموعه از مستندها که از شبکه مستند سیما پخش میشود، هیزن ادل شما را با خودش به دل طبیعت و حیاتوحش میبرد. او در واقع یک مربی نجات و راهنمای حیاتوحش است و در این مجموعه مستندهای خودش، سعی کرده است که به دل طبیعت برود تا تمام توان و دانش و مهارت خودش را به چالش بکشد. او در این مستندها نزد قبایل ابتدایی میرود تا درک کند که آنها چگونه دارند با زندگی و سختیهای آن کنار میآیند و در دل طبیعت وحش زنده میمانند. پنجشنبهها ساعت 21میتوانید این مستندهای تماشایی را نگاه کنید. اگر هم جا ماندید که بازپخش آن از خود شبکه مستند و نیز از تلوبیون میتواند کار شما را راه بیندازد.
بهسوی دلخوشی
شاید دوباره
این روزها شبکه مستند سیما میزبان مستندی است که شاید بهشدت بتواند از زندگیهای شما گرهگشایی کند. مستند «شاید دوباره»، هر دو قسمت یک بار، شما را با مشکلات زوجی آشنا میکند و البته سعی میشود که با کمک مشاوران، مشکلات این زوج حل شود؛ در واقع این زوج در این مستندها، با مهارتهای فردی و همسرداری آشنا میشوند تا بتوانند زندگی خوبی را پیشرو داشته باشند. تماشای چنین مستندی در چهارشنبهها، خاصه در این روزهای کرونایی که غالبا خانوادهها و همسران زمان زیادی را با هم سپری میکنند، میتواند مهارتهای خوبی را در اختیار زوجها قرار دهد. محمدرضا کریمیراد، تهیهکننده این مجموعه است و اگر بخشی از آن را از دست دادید، میتوانید بازپخش آن را در خود شبکه مستند یا در تلوبیون تماشا کنید.
جهان قصهها
چهلقصه
دوست دارید که فرزندان شما با قصههای خوب و قصهگویان خوبتر آشنا شوند؟ پس این مجموعههای «چهل قصه» کانون پرورش فکری کودک و نوجوان میتواند گزینه خوبی برایتان باشد. نسخه اول آن ابتدای سالجاری منتشر شده و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. همین چند روز پیش هم نسخه دوم آن منتشر شده است که در آن، میتوانید هم قصهگویان مطرح را مشاهده کنید، هم پای قصههای خوبی بنشینید. نسخه اول آن شامل 4دیویدی و عروسک کلاغ قصهگو بهعنوان یک بسته آموزش قصهگویی از طرف کانون ارائه شده است. والدین هم از این بسته میتوانند بهره زیادی برده و تبدیل به قصهگوی خوبی شوند؛ که در این روزهای کرونایی حسابی کارساز است.
قهرمان واقعی
مستند عالیجناب
فیلم مستند سینمایی «عالیجناب» از ایران، در پانزدهمین دوره جشنواره فیلمهای قومنگارانه اتنو سینکاری وین اتریش به نمایش درخواهد آمد تا با دیگر فیلمهای حاضر رقابت کند. این فیلم را سجاد ایمانی کارگردانی کرده و همچنین رضا دانشپژوه تهیهکنندگیاش را عهدهدار بوده. این فیلم قبلا نامزد بهترین کارگردانی مستند بلند جشنواره سیام سینماحقیقت هم بود و در جشنواره فیلم فجر سیام هم به نمایش درآمد. این اثر در استان کهگیلویه و بویراحمد ساخته شده و 72دقیقه است. داستان زندگی یک قهرمان بوکس را روایت میکند که برای نجات خانوادهاش مجبور میشود که دست به هر کاری بزند. او در واقع یک قهرمان واقعی است و در رینگ زندگی، بدون هیچ تماشاگری دارد بیشترین تلاشاش را میکند.
گنجشکک معروف ما
نمایش اینترنتی گنجشکک اشیمشی
نمایش «گنجشکک اشیمشی» به نویسندگی داوود کیانیان و طراحی و کارگردانی حسن دادشکر، از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اکران اینترنتی میشود. جالب اینکه این نمایش از تولیدات مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون در 23سال گذشته بوده که این روزها در قالب طرح «نمایشنما»، در پایگاه مجازی کانون به آدرس th.kpf.ir به نمایش درآمد و بهنوعی بازسازی شده این نمایش برای ارائه اینترنتی است. داستان درباره گنجشکک اشیمشی است که برخلاف توصیه دوستانش، میخواهد به دنیای آدمها نزدیک شود، اما از بیتفاوتی آنها سرخورده میشود. این نمایش 12بازیگر و عروسکگردان هم دارد که در کنار هم، این نمایش دلپذیر اینترنتی را شکل دادهاند؛ نمایشی که در این روزهای کرونایی میتواند برای فرزندان شما حسابی جذاب باشد.
پنج شنبه 2 اردیبهشت 1400
کد مطلب :
128851
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/pYlj6
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved