جولان مجدد کوویدـ19 در تهران و چند کلانشهر سبب به صدا درآمدن آژیر وضعیت قرمز کرونا شده است؛ وضعیت نگرانکننده و احتمالا فاجعهآفرینی که اگر برای آن تدبیری جدی اتخاذ نشود، کام ایران را تلخ خواهد کرد. ترس از تکرار روزهای سیاه پاییز گذشته و حتی احتمال درگیری شمار بیشتر مبتلایان در موج چهارم کرونا سبب طرح این پرسش شده است که در این روزهای حساس حاکمیت و بهصورت ویژهتر قوه مجریه چه وظیفهای در قبال مردم دارد و متقابلا مردم در این موج فراگیر چه وظیفهای بر عهده دارند؛ بهویژه اینکه تامین واکسن و اجرای طرح واکسیناسیون عمومی به دلایل متعدد حداقل تا اطلاع ثانونی در کشور ما شدنی نیست.
در همین راستا از عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات و استاندار اسبق کردستان، مجتبی توانگر، نماینده اصولگرای مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی و علیاصغر باقرزاده، نایبرئیس کمیسیون بهداشت پرسیدیم که «با شرایط پیشآمده چه باید کرد و چه اقدامی در شرایط بروزیافته مؤثرترین گام است؟» هر سه بهرغم تفاوت دیدگاههایی که در تحلیل موضوع داشتند، اما قرنطینه کامل دو هفتهای شهرهای قرمز را تنها راهحل برای جلوگیری از تشدید وخامت شرایط دانستند.
عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات: هجوم مردم به بازارها و مراکز خرید پیش از تعطیلات نوروز و پس از آن موج عظیم سفرهای نوروزی مردم که البته با مجوز عجیب دولت انجام شد، حکایت از این دارد که دولت و ملت کمر به قتل خود بستهاند و کسی به فکر عاقبت این روند نبود. اگر دولت را به تصمیم اشتباه، بیدرایتی و بیتدبیری و انفعال در تصمیمگیری درست متهم کنیم، سؤال اساسیتر این است که مردم چرا کمر به قتل خود بستند و با زیر پا گذاشتن پروتکلهای بهداشتی سلامت خود و عزیزانشان را چنین به مخاطره انداختند. درست است که دولت باید سختگیرانه و قاطعانه برخورد میکرد و وظیفهاش در قبال مردم را با وضع قوانین بجا و بموقع انجام میداد و مقصر اصلی این شرایط دولت است که مجوز سفرهای برونشهری را در تعطیلات نوروزی صادر کرد، اما به هر حال شرایط پیشآمده محصول روندی است که دولت و ملت گام به گام هم آن را ایجاد کردهاند. اما پاسخ این سؤال که در شرایط فعلی چه کاری برای کنترل این شرایط میتوان انجام داد که زیان و خسران آن کمتر باشد، این است که تهران و هر شهری که وضعیت قرمز دارد و جولان کرونا در آن قابل پیشبینی است باید هر چه سریعتر حداقل برای 2هفته قرنطینه کامل شود. این اقدام ضرورتی است که اگر به آن توجه نشود نتایج تلخ و پرهزینهای را برای کشور و مردم به ارمغان خواهد آورد.
علیاصغر باقرزاده، نایبرئیس کمیسیون بهداشت: از نظر کمیسیون بهداشت تنها راه خروج از وضعیت بروزیافته قرنطینه کامل است. ما نگران هستیم چراکه در روزهای آینده توفان سهمگینی از آمار مبتلایان، بستریها و فوتیها را خواهیم داشت. برای افرادی که امروز مبتلا هستند کاری نمیتوان کرد، اما حداقل کسانی که مسافرت نرفتند نباید بهدلیل مراوده با این افراد مبتلا شوند تا چرخه ادامهدار شود. تاجایی که من اطلاع دارم وزارت بهداشت هم با پیشنهاد قرنطینه کامل مخالف نیست، اما ستاد مقابله با کرونا باید تصمیم نهایی را بگیرد و پاسخگوی عواقب تصمیم خود باشد؛ چراکه آمار این روزها مرتبط با مبتلایان قبل و اوایل تعطیلات نوروز است. کسانی که در ایام عید مبتلا شدند هنوز وارد سیکل بیماران نشدهاند. براساس پیشبینی ما در روزهای آینده بهمراتب آمارها افزایش پیدا میکند و موج جدید کرونا، بیمارزایی و مرگومیر بالاتری نیز دارد. «گونه های ویروس» نیز در اغلب تستها از نوع انگلیسی است.
مجتبی توانگر، نماینده اصولگرای تهران: شرایط پیشآمده نتیجه عدمورود قاطعانه دولت برای کنترل شرایطی بود که پیشبینی بروز آن با سادهترین روشهای محاسباتی عیان میشد. به هر حال اما دولت که وظیفه دفاع از جان مردم را برعهده دارد، چشم بر خطر فزاینده کرونا و تحمیل خسارات ناشی از آن بست و در آستانه تعطیلات دوهفتهای نوروز بدون هیچ استدلال منطقی راه را برای سفرهای برونشهری باز کرد؛ مجوزی که حالا باید پاسخ بدهد چرا و بر چه اساسی شرایط حاضر را برای مردم به ارمغان آورده و درنهایت و در کمال ناباوری مردم را مقصر شرایط میداند و از پذیرش مسئولیت سر باز میزند، در این شرایط دولت باید 2 اقدام عاجل و اساسی را در دستور کار قرار دهد؛ اول قرنطینه کامل شهرهای قرمز بهمدت حداقل 10روز و دیگر برداشتن موانع بر سر راه تولید واکسن کرونا در داخل کشور.
ضرورت قرنطینه دو هفتهای شهرهای قرمز
در همینه زمینه :