• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 18 فروردین 1400
کد مطلب : 127475
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XDRZ5
+
-

شهرری با قدمتی حدود ۳ هزار سال یکی از قطب‌های گردشگری پایتخت است

این گنجینه‌های ارزشمند

این گنجینه‌های ارزشمند

رضانیک نام

 ری یکی از شهرهای باستانی و تاریخی ایران در استان تهران و در منطقه۲۰ واقع شده که از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوانی برخوردار است. قدمت سکونت و سابقه تاریخی این شهر تاریخی به دوره قبل از اسلام حدود ۳ هزار سال پیش بازمی‌گردد. آتشکده‌های قدیمی، تپه‌های باستانی، قلعه‌های قدیمی، امامزاده‌ها و... شهرری را به یکی از قطب‌های گردشگری پایتخت تبدیل کرده است. در گزارش تصویری پیش رو به اختصار برخی از این اماکن را معرفی کردیم.

زندان هارون‌الرشید‌ـ بنایی به‌جای مانده از دوران آل‌بویه است که برخلاف نامش کاربری زندان نداشته و علت نامگذاری آن ریشه در افسانه‌ها دارد. محققان بر این باور هستند که این بنای دو طبقه که نزدیک به ۱۰‌متر ارتفاع دارد، در گذشته آتشکده‌ای باستانی بوده که در زمان ساسانیان ساخته شده است.


تالاب عشق‌آباد‌ـ یکی از بهترین مراکز تهران در شهرری برای پرنده‌نگری است. در حال حاضر نزدیک به ۱۴۰‌گونه پرنده از این تالاب ثبت شده است.


بی‌بی ‌شهربانو‌ـ آرامگاه بی‌بی شهربانو بر فراز صخره‌ای کوهستانی در دامنه جنوبی کوه بی‌بی شهربانو در محوطه‌ای با دیوار سنگی جای گرفته است. کتیبه‌ای در این آرامگاه وجود دارد که اهالی معتقدند مربوط به «شهربانو» همسر  امام حسین(ع) است.


آرامگاه ابن‌بابویه‌ـ مدفن «ابوجعفر محمد‌‌ بن‌ علی‌ بن حسین» ملقب به «شیخ صدوق» است. این آرامگاه بنایی 8 ضلعی دارد که از ایوانی با قوس بزرگ رومی و تزیینات آینه‌کاری تشکیل شده است. همچنین کتیبه‌ای حاوی آیات قرآن کریم، به خط نستعلیق شیوای «میرزاعمو» از خوشنویسان نامی دوره سلطنت «ناصرالدین شاه» در این آرامگاه دیده می‌شود.


جوانمرد قصاب‌ـ یک شخصیت نیمه افسانه‌ای و نیمه تاریخی است که بقعه‌اش در نزدیکی شهرری واقع شده است. بعضی از اهالی منطقه اعتقاد دارند که این مکان مقبره «ابوالعباس قصاب آملی» معروف به «ابوالعباس قصاب جوانمرد» است.


چشمه‌علی‌ـ این چشمه عمری به درازای هشت هزار سال دارد و یکی از نقاط باستانی، دیدنی و تفریحی شهرری در جنوب تهران به شمار می‌رود. چشمه‌علی از میان صخره‌ای بزرگ خارج شده و به سوی جنوب و سپس به جنوب‌شرقی جاری می‌شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید