• جمعه 5 بهمن 1403
  • الْجُمْعَة 24 رجب 1446
  • 2025 Jan 24
دو شنبه 18 اسفند 1399
کد مطلب : 126243
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0RB2L
+
-

ماسک‌سوزی آمریکایی

ماسک‌سوزی آمریکایی

سامان رضایی

تاریخ بدون گزارش خردستیزی و مخالفت باورهای ارتجاعی با عقلانیت، چیزی کم داشت. اگر در قرون‌وسطی اروپایی‌ها به جای هیزم کتاب نمی‌سوزاندند یا نازی‌ها کتاب‌های علمی را به آتش نمی‌کشیدند تاریخ چیزی کم داشت. چیزی برای عبرت آیندگان تا بدانند در گذشته افراد ناآگاهی وجود داشته‌اند که به دلایل گوناگون با تراوش‌های عقل محض و گزاره‌های عقلانی مخالف بوده‌اند.
شماری از آمریکایی‌ها در ایالت آیداهو هم طی 2 روز گذشته حسابی تاریخ‌ساز شدند و چند برگ از کتاب تاریخی را که آیندگان آن‌را ورق خواهند زد به‌خود اختصاص دادند. آنها این بار به جای کتاب‌سوزی برای مخالفت با عقلانیت، ماسکی را که دانشمندان آن ‌را نخستین و مهم‌ترین سد در برابر شیوع بیماری همه‌گیر کرونا دانسته‌اند به‌دست فرزندان‌شان دادند تا آن را در آتش بیندازند و شعله کشیدن جریان علم‌سوزی را جشن بگیرند. این جمعیت اهل ایالت آیداهو بودند، ایالتی که به گزارش ان‌بی‌سی‌نیوز و به‌گفته دانشمندان دانشگاه جان‌هاپکینز از هر 4نفر آنها نتیجه تست کرونای یکی مثبت بوده است.
در جامعه ما هم برخی افراد با مخالفت با ماسک زدن و ژست‌های ضدعلمی و گاه شهودی تلاش می‌کردند دیگران را از موضع دفاعی در برابر این ویروس مهلک بازدارند. شماری از آنها که به اختلال شخصیت نمایشی هم دچار بودند با توجه به جریان و اجماعی که در برابر این ویروس به‌وجود آمده بود تلاش می‌کردند با ضدجریان عمل کردن و برخلاف جهت آب شنا کردن، خود را برای دیگران برجسته کنند. این گروه که به جای علم و شبه‌علم به ضدعلم باور دارند با ماسک نزدن و رعایت نکردن توصیه‌های علمی، اطرافیان را به شیوه‌های درمانی توصیه شده توسط طریقت‌های عرفانی نه‌چندان معتبر رهنمون می‌شدند. ضدعلم و خرد بودن، آن هم در وضعیتی که علمای ادیان الهی مردم را به پیروی از توصیه‌های کارشناسان علم پزشکی توصیه می‌کنند به جز اختلال شخصیتی فقط می‌تواند نتیجه ناآگاهی و بی‌توجهی به بایسته‌های زندگی اجتماعی باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید