• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 27 بهمن 1399
کد مطلب : 124461
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Dk2Pn
+
-

از حفظ هویت خیابان ولیعصر تا لزوم مبارزه با فساد

نطق پیش از دستور
از حفظ هویت خیابان ولیعصر تا لزوم مبارزه با فساد


روز گذشته 3عضو شورای شهر تهران مطالبی را در قالب نطق پیش از دستور قرائت کردند که خلاصه‌ای از آنها را در زیر می‌خوانید.

علی اعطا: کاهش تراکم‌فروشی در خیابان ولیعصر(عج)

ولیعصر یک باغ-خیابان، چنارستان  و میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی پایتخت است و نیاز به حفاظت دارد. از تابستان امسال پیگیر بررسی طرح ساماندهی این محور بودم و به‌تازگی و با اتمام فرآیند تهیه طرح ساماندهی توسط مشاور طرح، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران درصدد ارسال آن به کمیسیون ماده5 شهر تهران جهت سیر مراحل تصویب است. اقدام این دوره مدیریت شهری در راستای حفاظت از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی پایتخت می‌تواند برای آیندگان به یادگار بماند. موضوع حفاظت از درختان خیابان ولیعصر به‌عنوان میراث طبیعی مهم شهر تهران، اولویت اصلی در فرآیند تدوین طرح ساماندهی معرفی شده است. اگر در طرح ساماندهی خیابان ولیعصر، اولویت حفاظت از میراث طبیعی است، نباید در کاهش تراکم مجاز ساخت‌وساز در جداره‌های خیابان ولیعصر، تردید کرد. نمی‌توان از اولویت حفاظت از چنارهای قدیمی چنارستان تهران سخن گفت، اما در عمل، همچنان شاهد رونق ساخت‌وساز در پلاک‌های مجاور بود. اگرچه در ضوابط پیشنهادی تراکم ساختمانی و ارتفاع مجاز ساخت‌وساز، نیم‌نگاهی به حفاظت از چنارها وجود داشته است اما بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد برای امر حفاظت از این میراث طبیعی، آنچه پیش‌بینی شده، هدف حفاظت را محقق نمی‌کند. در این طرح حدود 70درصد از ساخت‌وسازهای خیابان ولیعصر از تقاطع انقلاب تا میدان تجریش، دارای ۶ طبقه و ارتفاع ۲۵متر خواهد بود؛ در حالی که متوسط ارتفاع چنارهای ولیعصر ۱۵متر است و ارتفاع ۲۵متری ساختمان‌ها بر درختان ولیعصر سایه می‌اندازد و برخورداری آنها از نور کافی را با چالش مواجه می‌کند. از سوی دیگر در این طرح گودبرداری در ساخت‌وسازهای جدید با عمق ۱۰متر مجاز دانسته شده که با درنظر گرفتن عمق حداکثر ۴متری ریشه درختان چنار، مانع بهره‌بردن درختان از منابع آب زیرزمینی ازجمله قنات‌های باقی‌مانده خواهد شد. بنابراین از شهردار تهران انتظار می‌رود براساس دانش و تدبیر و تجربه‌خود، محافظه‌کاری در کاهش تراکم خیابـــان ولیعــصر را پـایـان دهـد.

 مجید فراهانی: توسعه پایدار با مشارکت همگانی

تحول‌خواهی مستمر امروز نه یک شعار سیاسی بلکه ضرورت ملی و میهنی برای رشد توسعه کشور است. راز توسعه کشورهای دیگر در پنج‌ضلعی تکنولوژی، تجارت، یکپارچگی، دوستی و تعامل است. تجربه دوران پرآشوب جنگ و صلح کشورمان و مسیر توسعه سایر کشورها به ما آموخته که راه آبادانی ایران از راه هدف‌گذاری آگاهانه، هوشمندانه و اتخاذ مدیریت علمی و برنامه‌ریزی گام‌به‌گام مبتنی‌بر منابع و داشته‌های کشور است و باید عملکردها به‌طور مداوم و براساس برنامه‌ها و اصلاح عقب‌ماندگی‌ها پایش شود. اگر نتوانیم با قرار دادن کشور در ریل توسعه از یک‌سو و صلح و تعامل بین‌المللی و حرکت در مسیر شاه‌راه‌های سازندگی از دیگر سو پیش برویم، ناکام می‌مانیم و قطعا فرزندان‌مان از ما به نیکی یاد نمی‌کنند و به عبرتی دردناک در تاریخ ایران کهن تبدیل خواهیم شد. لزوم تحقق 3اصل بنیادی تعامل و مدارا، اصلاحات گام‌به‌گام و توسعه پایدار جز با مشارکت همگانی و پایداری خستگی‌ناپذیر در مسیر توسعه و سازندگی محقق نمی‌شود.

محمدجواد حق‌شناس: مبارزه با فساد با شفافیت

مدیریت شهری تهران در دوره پنجم می‌توانست به سهولت با ادامه همان روند آمیخته به فساد شهر را اداره کند. می‌شد همچون گذشته شهر را بفروشد و از بانک‌ها قرض کند و با زدوبندهای گوناگون با صاحبان قدرت و ثروت پروژه‌های بزرگ بسازد. می‌توانست چندهزار نفر نیروی جدید استخدام کند و با بذل و بخشش‌ و البته  حاتم‌بخشی‌ها از جیب مردم برنامه‌ریزی سیاسی و انتخاباتی کند. تردیدی نیست که فسادی چنین عمیق در سازمانی گسترده را به سادگی و به سرعت نمی‌توان زدود. آن هم در جامعه‌ای که ریشه‌های فساد بسیار عمیق‌تر از وسعت مدیریت شهری و به گستردگی ابعاد ساختاری و سیستماتیک کشور است. چه‌بسا که در همین دوره از مدیریت شهری نیز مصادیقی از فساد وجود داشته و خواهد داشت. اما این شورا از همان آغاز تلاشی سیستماتیک برای مبارزه با فساد سیستماتیک و جایگزینی شفافیت در شهرداری را در دستور کار خود قرار داده است.
براین اساس انتظار می‌رود شهرداری تهران و سازمان‌ها و شزکت‌های تابعه آن گزارش شفاف را از عملکرد خود ارائه کنند

این خبر را به اشتراک بگذارید