• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
سه شنبه 28 فروردین 1397
کد مطلب : 12384
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/7pMw
+
-

کم‌لطفی اصفهانی‌ها در پرداخت عوارض شهری

شهروندان برای پرداخت عوارض نوسازی 50 درصد و در پرداخت عوارض کسب و پیشه 20 درصد مشارکت داشتند

شهری
کم‌لطفی اصفهانی‌ها در پرداخت عوارض شهری




اکرم کیانی | اصفهان- خبرنگار:


پرداخت به‌موقع عوارض قانونی شهرداری، توسعه زیرساخت‌های شهر را به دنبال دارد و پرداخت نکردن عوارض شهرداری، ارائه خدمات به‌موقع از سوی شهرداری به مردم را با مشکل مواجه می‌کند. از سویی پرداخت عوارض، نوعی مشارکت عمومی در اداره شهر به شمار می‌آید و عوارضی که توسط شهروندان پرداخت می‌شود در زمینه انجام وظایف شهرداری هزینه می‌شود. 


توزیع یک مرحله‌ای فیش در سال 96

مدیر امور درآمد شهرداری اصفهان با اشاره به میزان همکاری شهروندان در پرداخت عوارض نوسازی در 6 ماه دوم سال 96 به همشهری می‌گوید: 96 سال ویژه‌ای بود و شاهد تغییرات در بخش مدیریت کلان شهرداری و مدیریت شورای اسلامی شهر اصفهان بودیم. برای دستیابی به ثبات در حوزه‌های متفاوت نیازمند برنامه‌ریزی‌های منظمی بودیم و این امر به بخش درآمد شهری هم تعمیم پیدا کرده و شاهد تغییرات سیستمی در این بخش بودیم. 
 «نادر آخوندی» می‌افزاید: سال‌های گذشته دو مرحله توزیع فیش برای پرداخت عوارض وجود داشت و شهروندان برای پرداخت عوارض به سهولت اقدام می‌کردند، اما در سال 96 یک مرحله توزیع فیش انجام گرفت. سال گذشته به دلیل متفاوت بودن شرایط و نزدیک شدن پایان سال، توزیع فیش برای عوارض یک مرحله شد و در حوزه‌هایی مثل عوارض خودرو توزیع فیش وجود نداشت و شهروندان خودشان عوارض را پرداخت کردند. 


وصول عوارض کسب و پیشه نگران‌کننده است

آخوندی توضیح می‌دهد: سال گذشته در زمینه عوارض خودرو با شرایط بسیار بهتری روبه‌رو بودیم و توانستیم 70 درصد بودجه پیش‌بینی‌شده را وصول کنیم و همکاری شهروندان در این زمینه بسیار خوب بود. در حوزه عوارض نوسازی هم شرایط تا ‌اندازه‌ای متفاوت‌تر بود و به عدد 50 درصد نزدیک شدیم، اما انتظار داشتیم شرایط بهتری را داشته باشیم. البته به دلایل متفاوت همکاری شهروندان در این زمینه کم‌رنگ‌تر شده بود. 

وی ادامه می‌دهد: تلاش بر این است تا با توزیع دومرحله‌ای فیش تا ‌اندازه‌ای شرایط را برای مردم تسهیل کنیم و در صورت امکان جوایز و تشویق‌هایی برای همشهریان بگذاریم تا انگیزه‌ای برای پرداخت به‌موقع عوارض شود. 
مدیر امور درآمد شهرداری اصفهان تاکید می‌کند: متاسفانه در بخش پروانه کسب و پرداخت عوارض کسب، شرایط ایده‌آل و مناسب نیست و رقم نزدیک 20 درصد در جذب بودجه بسیار نگران‌کننده است. با توجه به این که عوارض کسب و پیشه اصفهان نسبت به سایر شهرها، عدد بسیار ناچیزی است، انتظار می‌رود کسبه همکاری کنند تا حداقل این رقم ناچیز به شهرداری پرداخت شود تا شهرداری بتواند خدمات خود را به صورت مستمر ارائه دهد. 
وی اضافه می‌کند: پرداخت عوارض به جمع‌آوری و حمل و نقل بهتر زباله، توسعه شهر و رونق اقتصادی در اصفهان کمک جالب توجهی می‌کند. 


نگاه مشارکتی شهروندان به توسعه شهر

رفع‌ کردن نیازهای شهروندان و انجام وظایف متنوع فقط با تأمین منابع مالی امکان‌پذیر خواهد بود. اداره مطلوب شهر اصفهان، ارائه خدمات مناسب و کنترل و هدایت پروژه‌های عمرانی علاوه بر اعمال مدیریت صحیح، مستلزم کسب اعتبارات کافی و هزینه صحیح آن است. شهرداری اصفهان برای انجام وظایف خود باید از امکانات مناسب مالی برخوردار باشد. نگاه مشارکتی شهروندان به توسعه شهر می‌تواند به آبادانی و رونق شهر منجر شود و مدیریت شهری اصفهان را در اجرای برنامه‌های افق ۱۴۰۰ اصفهان مصمم‌تر کند. 

این در حالی است که رئیس اداره ممیزی درآمد شهرداری اصفهان به همشهری می‌گوید: عوارض، منبع مالی شهرداری‌ها برای جبران هزینه‌هایی است که برای توسعه و آبادانی هر چه بیشتر شهر صرف می‌شود و عوارض نوسازی، عمران شهری، خودرو، کسب و پیشه و موارد دیگر را در بر می‌گیرد. 
 «مهدی زارعی» بیان می‌کند: تلاش بــرای کسـب درآمـد مناسب برای ساختن بهینه شهر اصفهان است و تأمین مالی و ثبت درآمــدها نیـز در این حــوزه انجام می‌شود. پیش‌بینی‌های انجام‌شده در حوزه مسکن و اقتصاد سبب شده در ماه‌های گذشته با شـــرایط بهتری روبه‌رو شویم. 

وی اظهار می‌کند: در شهرداری‌ها بیش از ۶۰ ردیف فعال درآمدی به شکل‌های مختلف وجود دارد و همه آن‌ها در مجموع بودجه شهرداری را تشکیل می‌دهد که صرف عمران و آبادانی شهر می‌شود. بسیاری از شهروندان با عوارض نوسازی و عمران شهری، خودرو، کسب و پیشه و برخی عوارض ساختمانی آشنا هستند. زارعی تأکید می‌کند: رقمی که در قبوض عوارض سالانه نوشته شده، برای آن سال خاص است که باید پرداخت شود.
 هر سال عوارض در دو مرحله توزیع می‌شد و سال 96 فقط یک مرتبه توزیع قبوض در دستور کار قرار گرفت. عوارض دوره‌ای در دوره‌های قبل به دلیل دو مرحله‌ای بودن، نصف عوارض سالانه در نظر گرفته می‌شد که در سال گذشته به دلیل یک مرحله‌ای شدن به ‌اندازه عوارض سالانه منهای ۱۰ درصد خوش‌حسابی لحاظ شده  بود. 


تخفیف عوارض برای بافت فرسوده

شهر اصفهان ۲۳۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد. بافت‌های فرسوده اغلب در زمره مناطق محروم شهر از نظر اجتماعی، اقتصادی و کالبدی هستند و این امر باعث نارضایتی ساکنان، عدم پویایی و رونق حیات شهری در آن‌هاست. در بافت‌های فرسوده معمولاً ساختمان‌های قدیمی، معابر کم‌عرض و نفوذناپذیر وجود دارد و این امر مهم مشکلات بزرگی برای ساکنان این بافت‌ها به وجود می‌آورد. شهرداری اصفهان در زمینه احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده، تخفیف ۷۰ درصدی عوارض شهری به منظور نوسازی منازلی که در این بافت قرار دارد، در نظر گرفته است.

این خبر را به اشتراک بگذارید