• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
پنج شنبه 9 بهمن 1399
کد مطلب : 123128
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/R6ryK
+
-

پهنای باند یعنی مبارزه با فساد

رئیس‌جمهوری در نشست دیروز هیأت دولت اعلام کرد از وعده آزادی فضای مجازی کوتاه نمی‌آید

پهنای باند یعنی مبارزه با فساد

 «کسی را نمی‌توانند برای پهنای باند محاکمه کنند»، «دستور من بوده و اگر می‌خواهید محاکمه کنید، مرا محاکمه کنید»، «پهنای باند یعنی آزادی مردم در کسب‌وکار الکترونیکی و مبارزه با فساد»، «اگر می‌خواهید کسی را برای مبارزه با فساد احضار کنید باید من و نه وزیر من را احضار کنید.»
جملات فوق بخشی از سخنان رئیس‌جمهوری در نشست دیروز هیأت وزیرانش است؛ سخنانی که در کوتاه‌ترین زمان ممکن در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت و به حمایت روحانی از وزیر ارتباطاتش تعبیر شد. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری هفته گذشته به خاطر اخذ توضیحاتی درباره فضای مجازی به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد و در نهایت با صدور قرار التزام به محل کار خود بازگشت. سخنان دیروز رئیس‌جمهور شاید به‌دلیل قرابت در زمان احضار آذری جهرمی به حمایت از او تعبیر شود، اما حمایت از آذری‌جهرمی به‌عنوان یکی از 19وزیرش دم‌دستی‌ترین تعبیر و تحلیلی است که می‌توان بر آن زد. دفاع دیروز روحانی، دفاع از وعده‌های دولت در زمینه دسترسی آزاد به اطلاعات بود و تأکید‌های مکرر او بر ضرورت و اهمیت باز‌بودن فضای اینترنت، از عزم او در این میدان خبر می‌داد.  اگرچه که عملکرد روحانی   و دولتش در روزهای سخت اقتصادی آماج نقدهای منتقدان و رقبایش است، اما صراحت لهجه‌اش ‌نشان داد که همچنان در لابه‌لای نقدهای ریزو‌درشتی که روانه عملکرد اقتصادی کابینه‌اش می‌شود، همچنان تلاش می‌کند تا نشان دهد پای کار و عده‌هایی که داده، ایستاده است؛ پای کار ماندنی که از سوی رقبا به تلاش برای دوقطبی‌سازی‌ یا تکاپوی انتخاباتی و ایستادگی دیر‌هنگام تعبیر و توصیف شد. به هر روی، او دیروز در حوزه فضای مجازی تمام‌قد بر وعده‌ای که به مردم داده بود، ایستاد و گفت: نباید کسی را برای افزایش پهنای باند اینترنت محاکمه کرد، اگر قرار است کسی در این رابطه محاکمه شود، باید بنده را محاکمه کنند چرا‌که این اقدام به دستور شخص بنده انجام شده است. افزایش پهنای باند یعنی دیجیتال و شفاف‌شدن امور و این یعنی مبارزه با فساد؛ اگر قرار است کسی را بابت مبارزه با فساد محاکمه کنند، باید بنده را محاکمه کنند، نه وزیر بنده را. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در شرایط کرونا فضای مجازی، فضای تنفس برای مردم و به‌ویژه برای مدارس و دانشگاه‌ها و کسب‌وکارها شده است، ادامه داد: اگر وزیر راه ما جاده و اتوبان درست کرده و در این اتوبان تصادف می‌شود، وزیر راه را باید بگیرند؟ هر کسی وظیفه و مسئولیتی دارد که به مسئولیت خودش باید عمل کند. 
جاده، اتوبان و اتومبیل هم باید باشد و نمی‌توانیم اتومبیل را جمع کنیم و بگوییم خداوند خیلی چیزهای دیگر برای ما خلق کرده، مرکب‌ها، استر، اسب، قاطر و الاغ هست همه با اینها کارها را انجام دهند و چرا ماشین؟

مهم‌ترین محور سخنان روحانی در نشست دیروز هیأت دولت به شرح زیر است:
   ملت بزرگ ایران هیچ‌وقت اهداف بلند ملی، انقلابی و وظیفه ملی و شرعی خودشان را از یاد نمی‌برند، تا روزی که در حکومت جمهوری اسلامی ایران همه‌کاره رأی مردم است، شکست نمی‌خوریم اما اگر خدای ناکرده سرِ رأی مردم اما و اگر درست کردیم و گفتیم خیلی مهم نیست که پای صندوق 50درصد باشند یا 80درصد - که ان‌شاءالله آن روز هیچ‌وقت پیش نمی‌آید- ممکن است این لطف خدا را از دست بدهیم.
  همه باید دست به‌دست هم بدهیم و مشکلات را با هم حل کنیم؛ قرار نیست یک عده کنار بنشینند و چرتکه بیندازند و بدتر اینکه به نفع دشمن هورا بکشند.
  از آنهایی که با دولت قهر و یا در رقابت هستند، خواهش می‌کنم اجازه دهند در این 6‌ماه باقیمانده ما کارهای نیمه‌تمام خودمان را انجام دهیم. وزیر ما وقت ندارد بین سه قوه راه برود و این قوه و یا آن کمیسیون او را احضار کند.
  نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که کسانی که با لحن نادرست علیه دولت سخن می‌گویند، آزادی بیان و مصونیت داشته باشند و نه‌تنها کسی با آنها کاری نداشته باشد، بلکه گاهی پشت‌پرده تشویق هم بشوند که عالی بود، ‌خوب و محکم گفتید اما اگر کسی خواست از دولت تعریف کند، آزادی بیان و مصونیت نداشته باشد و حتی تحت فشار قرار گیرد.
  می‌ترسم یک روز بعضی‌ها به‌خاطر اینکه از دولت حمایت می‌کنند، تحت فشار قرار بگیرند.
  به حجم طرح‌هایی که در این روزها افتتاح می‌شوند نگاه کنید؛ این طرح‌ها در سخت‌ترین شرایط اقتصادی ناشی از تحریم و جنگ اقتصادی تمام‌عیار و در شرایطی که همه‌گیری کرونا وضعیت را سخت‌تر کرده بود، انجام شده و در حال افتتاح‌شدن هستند.
  هر‌چه متحد‌تر باشیم، دوران تروریسم و جنگ اقتصادی تمام‌عیار کوتاه‌تر خواهد شد. در عوض هر‌چه اختلافات بیشتر باشد و بیشتر با حیثیت یکدیگر بازی کنیم، سختی‌های جنگ اقتصادی طولانی‌تر خواهد بود.
  درست است که امروز توپ در زمین واشنگتن است، اما اگر خودمان در داخل یکصدا نباشیم، زمان پایان‌یافتن جنگ اقتصادی طولانی‌تر می‌شود.
  بودجه هفته آینده در مجلس بررسی می‌شود و من از همه می‌خواهم که بیایند درباره آن توضیح بدهند. بگویید بودجه عمومی که 841هزار میلیارد تومان بوده و الان 1140هزار میلیارد تومان شده، چگونه و چقدر زیادشده است. چه جوری بالا رفته؟ دوستان افزایش‌ها را توضیح بدهند و اینکه درآمدها و یا نفت چگونه بالا رفته را توضیح بدهند. وزرا و مسئولان و معاونان هم بیایند توضیح بدهند. این حق مردم است که بدانند. ظاهر بودجه به سرنوشت سال آینده دولت مرتبط است، ولی در داخل آن سرنوشت اقتصادی مردم هم هست. اگر شاکله و اهداف بودجه به هم نخورد ما می‌توانیم با مجلس همکاری کنیم. ولی اگر بخواهد به این صورت جلو برود، ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم.

 مردم عملکرد را می‌بینند

 احمد سالک/ عضو جامعه روحانیت مبارز

 بحثی که آقای روحانی در ارتباط با دفاع از وزیر ارتباطات مطرح کردند، از ابعاد مختلفی قابل بحث و بررسی است.
 چیزی که الآن در فضای مجازی مورد توجه ماست و گرفتارش هستیم، نداشتن مدیریت بومی فضای مجازی است؛ همان چیزی که در سایر کشورها اتفاق افتاده است. به جریان‌افتادن شبکه ملی اطلاعات نیز در کنار این مورد مهم است. طرح اینطور مسائل بحث‌های درستی نیست که به رسانه‌ها کشیده شود. اگر مطلبی بوده که قوه قضاییه درخواست داده، حتما جوابی داشته که وزیر ارتباطات ارائه کرده ‌و قضیه تمام‌شده است. حمایت از فضای مجازی یکی از شعارهای دولت بوده‌‌ و در عین حال مردم مجموعه عملکرد دولت را در کنار هم می‌سنجند. من جای کل ملت نیستم و نمی‌توانم درباره اهمیت دفاع دولت از شعارها و برنامه‌هایش درنظر مردم سخن بگویم ولی معتقدم همه اعمال دولت و مسئولان زیر رصد مردم است. آنها عملکرد را می‌بینند و قضاوت می‌کنند.

پیشروی علیه دلواپسان

 غلامرضا انصاری/ عضو حزب اتحاد ملت

 وظیفه آقای رئیس‌جمهور ایجاب می‌کند که از اقدامات مثبت همه اعضای کابینه و دولت با شجاعت و جسارت دفاع کند. آقای روحانی نشان داد که درصورت هر گام عقب‌نشینی دولت و شخص رئیس‌جمهور، 3گام دلواپسان و انزواطلبان پیشروی می‌کنند. این امر باعث دلسردی و بریدن مردم شده است و یأس حامیان ۲۴میلیونی دولت را مهیا کرده است، بستر نارضایتی عمومی را افزایش داده و زمینه حضور جدی‌تر و بیشتر نیروهای انزواطلب در عرصه اجتماعی و سیاسی را فراهم کرده است. امیدواریم که در ماه‌های پایانی دولت آقای رئیس‌جمهور در رابطه با شعارهای داده شده جدیت و قاطعیت بیشتری از خود نشان بدهد و موضوع رفع حصر محصورین را که وارد یازدهمین سال شده با پیگیری مؤثر به نتیجه برساند. در این ماه‌های باقیمانده تا انتخابات دولت باید تلاش کند آسیب‌های انتخاباتی را به حداقل برساند و بستر حضور مردم برای تأثیرگذاری رأی‌شان با انتخاب شخصیت‌های شناخته‌شده ملی را فراهم کند.

رئیس‌جمهور به میدان بیاید

 علی‌محمد نمازی/ عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران 

 آقای رئیس‌جمهور طبق اصل121قانون اساسی در پیشگاه ملت و قرآن سوگند یاد می‌کند که پاسدار قانون اساسی باشد. اصل سوم قانون اساسی هم عموما حقوق شهروندی است که وقتی اهداف را بیان می‌کند بر جریان آزاد اطلاع‌رسانی تأکید کرده است. اصل 122قانون اساسی هم اعلام کرده رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی است. انتظار از آقای رئیس‌جمهور این است که از حقوق ملت در قانون اساسی دفاع کند و پایش بایستد. آقای روحانی خیلی دیر وارد این عرصه شد و فشارها خیلی بر ذهنیت مردم اثر گذاشت و آن را خراب کرد. ولی باید این اتفاق را به فال نیک گرفت. باید از رئیس‌جمهور تشکر کرد که چنین موضعی گرفت. آقای رئیس‌جمهور باید خیلی محکم به میدان بیاید و از حقوق شهروندان در عرصه اطلاع‌رسانی دفاع کند. یکی از حقوق اولیه شهروندان هم داشتن سیستم اطلاع‌رسانی مطلوب، شبکه‌های به‌روز اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و ارتقای معلومات مردم است که از مصادیق آن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است.

فضای مجازی ضدانحصار صدا و سیماست

محمدرضا خباز/استاندار سابق سمنان  

وقتی استاندار سمنان بودم، در جلسه‌ای که قرار بود از حقوق شهروندی رونمایی شود، آقای رئیس‌جمهور 2 یا 3دفعه اعلام کردند که انگشت وزیر ما روی فیلتر فضای مجازی نخواهد رفت. مردم هورا کشیدند و وزیر هم که پایین نشسته بودند، با تکان‌دادن سر این مسئله را تأیید کرد.  صداوسیمای ما کاملا انحصاری است و هرچه دلش می‌خواهد پخش می‌کند یا جلوی آن را می‌گیرد. اهانت به رئیس‌جمهور در چند روز گذشته آنچنان زشت بود که صدای همه درآمد. عده‌ای در کشور ما دلشان می‌خواهد هر کاری که کردند، کسی نباشد که از آنها سؤال کند. فضای مجازی در ایران به‌علت همین انحصار رسانه ملی محل طرح و بحث نظرات واقعی مردم شده است. متأسفانه عده‌ای در کشور تلاش می‌کنند همین مقدار اندک فضای مجازی را هم محدود کنند. رئیس‌جمهور کار بسیار خوبی انجام داد و ای‌کاش از ابتدای دوره همین کار را می‌کرد و پای همه شعارهایش می‌ایستاد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید