نمره بهداشت: صفر
توجه به کیفیت مواد غذایی و بهداشت موضوع گزارش روزنامهها بود
احسان بهرام غفاری
آلودگی مواد غذایی، وجود سرب، میخ یا سوسک در شیشه نوشابه، آبیاری صیفیجات با فاضلاب شهری و انواع و اقسام حواشی بهداشتی در صنایع غذایی همواره یکی از ستونهای ثابت روزنامهها و در دهه اخیر، در فضای مجازی بوده است. در سال1379 نیز این ماجرای آلودگی تولید مواد غذایی یکی از بحثهای داغ رسانهها بود. شهریور این سال چند نوشته در روزنامه همشهری منتشر شد که در آن از آبلیموی تقلبی و کشتار غیربهداشتی مرغ گزارش شده بود. بهطور مثال تولید لواشک در یک گاوداری یا تولید سوسیس و کالباس از گوشت حیوانات متفرقه یا مرغ مرده همگی از گزارشهای پروپاقرص روزنامههای آن زمان بود. ترکیدن رب بهدلیل تولید گاز در داخل قوطی و مجروح شدن زن خانهدار و هشدار در مورد آبلیموهای تقلبی نیز گزارشهایی بود که بهچشم میخورد. از طرفی توصیههای فراوان کارشناسان میزگردهای تلویزیون، هشدارهای بهداشتی مسئولان و گزارشهایی از پلمب فلان کارگاه و بهمان تولیدی مواد غذایی دائما به مخاطبان نشان داده میشد و کماکان این پدیده درحال تکرار است تا وضعیت بهداشت تولید برخی از مواد غذایی معلوم شود. با وجود همه این هشدارها سودجویان همچنان مشغول بهکار هستند.