• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
شنبه 20 دی 1399
کد مطلب : 121320
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/J6Awl
+
-

در ششمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت مطرح شد

حرکت به سمت اجماع اصلاح‌طلبانه

ششمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی به‌دلیل شیوع کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌صورت مجازی برگزار شد.
در جلسه افتتاحیه حسین کاشفی، رئیس هیأت‌رئیسه موقت ضمن یادآوری سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، عملیات تروریستی علیه او را محکوم کرد و همچنین یاد و خاطره‌ مسافران هواپیمای اوکراینی را نیز ‌گرامی داشت. در ادامه نیز پیام سیدمحمد خاتمی، رهبر جریان اصلاحات توسط رئیس هیأت‌رئیسه موقت قرائت شد.
در این کنگره علاوه بر ارائه گزارش فعالیت‌های حزب در یک سال گذشته، خط‌مشی حزب برای فعالیت‌‌های سال آینده و چارچوب استراتژی حزب برای نحوه حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال1400 مطرح شد. در این وادی آنطور که از سوی قائم‌مقام دبیرکل این حزب مورد تأکید قرار گرفت، حزب اتحاد ملت به‌عنوان یکی از تشکل‌های استخواندار این جریان در تکاپوست در ماراتن سیاسی1400 رویکرد انتخاباتی معمول را کنار گذاشته و به جای آن به سمت هم‌افزایی و اجماع اصلاح‌طلبانه گام بردارد.

خود را در معرض نقد مردم بگذاریم
با آغاز رسمی مراسم کنگره، در غیاب علی شکوری‌راد، دبیر‌کل حزب که به‌دلیل ابتلا به بیماری و طی روند درمان فرصت حضور در نشست را نداشت، آذر منصوری، قائم‌مقام دبیر‌کل به سخنرانی پرداخت. او گفت: ما اصلاح‌طلبان اگر بخواهیم همچنان مورد اعتماد و وثوق ملت باشیم و پرچم تحول‌خواهی را به نیابت از اکثریت ملت در دست داشته باشیم، ناگزیریم که صادقانه و صریح، مسیر طی‌شده‌مان را بی‌پرده و در معرض‌ دید ملت به تازیانه نقد بسپاریم.
به‌گزارش همشهری، قائم‌مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با طرح این سؤال که جامعه و کشور در این مقیاس از نظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در کدام نقطه قرار دارد؟ ادامه داد: صاحب‌نظران و فعالان حوزه سیاست نگران شکاف‌ها و گسست‌های سیاسی، کم‌شدن نقش و سهم مردم در حکمروایی و تهدیدهای بین‌المللی‌اند. جامعه‌شناسان و آینده‌پژوهان نگران روندهای تضعیف همبستگی اجتماعی، تنزل سرمایه اجتماعی، تغییر نظام ترجیحات ارزشی و تزلزل هنجارهای اخلاقی و قانونی و به تعبیر روشن‌تر بی‌افقی و نگرانی جامعه از آینده‌اند.
منصوری ادامه داد: اقتصاددانان نگران دشواری معیشت مردم به‌ویژه طبقات و گروه‌های اجتماعی نابرخوردار، کاهش قدرت تولید ثروت و رفاه ملی، رشد فقر و نابرابری، حاشیه‌نشینی، بیکاری، بی‌ثباتی شغلی، فساد فراگیر و بروز ابعاد مختلف تحریم ظالمانه بر زندگی عموم شهروندان و اقتصاد ملی هستند.

ما نگران جمهوریت نظام هستیم
وی تصریح کرد: به این اعتبار، ما هم نگرانیم. ما نگران جمهوریت نظام برآمده از انقلاب اسلامی‌۵۷ و تقویت‌شده در اصلاحات سال۷۶ هستیم. ما نگران ویژه‌گزینی به جای شایسته‌گزینی به شیوه‌های مختلف و تحت عنوان نظارت استصوابی هستیم؛ شیوه‌ای که ناکارآمدی آشکار خود را در اداره کشور و افزایش تبعیض و فساد و نارضایتی همه‌جانبه نشان داده است.
وی خطاب به اصلاح‌طلبان گفت: اصلاح‌طلبی دوم خردادی رو به گذشته داشت و امروز تحول گفتمانی اصلاح‌طلبان باید رو به آینده داشته باشد. این بدان معنا نیست که آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلامیت، حق حاکمیت ملی، عدالتخواهی و توسعه و پیشرفت از فهرست آرمان‌ها و مطالبات ملت ایران کنار گذاشته شده است. طبیعی است که ماحصل کارنامه 42ساله انقلاب و‌ گذار نسلی و عصری و تحولات بشری و علمی همه و همه دست به‌دست هم داده است تا فهم جامعه را از آن مفاهیم آرمانی متحول کند و اصلاح‌طلبان ناگزیرند که فهمی نوین و رو به آینده از آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی را که پوشش‌دهنده خواست و مطالبه ملت بزرگ ایران است، چارچوب‌بندی و ارائه کنند. توقف و سکون در گفتمان گذشته سرنوشتی جز عبور ملت از آن نخواهد داشت.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: بر این اساس به همه کنشگران اصلاح‌طلب و در مرتبت نخست خویشتن خویش یادآور می‌شویم که بی‌آنکه دچار تعصب و جزم و جمود و خودشیفتگی شویم، باید فهم و درکمان را نسبت به «گفتمان اصلاحات» روزآمد کنیم.
منصوری همچنین گفت: ما اصلاح‌طلبان اگر بخواهیم همچنان مورد اعتماد و وثوق ملت باشیم و پرچم تحول‌خواهی را به نیابت از اکثریت ملت در دست داشته باشیم، ناگزیریم که صادقانه و صریح، مسیر طی‌شده‌مان را بی‌پرده و در معرض ‌دید ملت به تازیانه نقد بسپاریم و نسبت به خطا‌ها‌ و قصورها و تقصیرات، مسئولیت‌پذیرانه پاسخگو باشیم. بپذیریم که تشخیص‌های نادرست، عملکردهای نابهنگام، تندروی‌ها و کندروی‌ها، فاصله افتادن میان ما و پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان را سبب شده است. فرصت‌طلبی‌ها، قدرت‌طلبی‌ها، سهم‌خواهی‌ها و کناره‌گیری‌ها از پیگیری بهنگام و اثربخش مطالبات ملت، اصلاح‌طلبان را کمابیش دچار چنین عارضه‌ای کرده است.

‌‌ملت به‌دنبال سیاستمداران اصلاح‌گر می‌گردند
وی سپس گفت: بپذیریم که ملت اصلاح‌طلب به‌دنبال سیاستمداران اصلاح‌گر می‌گردند؛ کسانی که بتوانند در عرصه عمل، مطالبات ملت را به منصه ظهور و اثر برسانند. صرف واگویه‌کردن مطالبات ملت و حتی کانونی‌کردن آن اگر‌چه لازم است، اما کافی نیست. یقین داریم که قدرت و فشار مطالبات اصلاح‌طلبانه چنان زیاد است که حتی اگر اقتدارگراترین سیاستگذاران نیز در مصدر امور باشند، ناچارند که برای بقا، در برابر مطالبات ملت پاسخگو باشند. اما چه خوش است که حاملان باورمند به مطالبات بنیادین ملت با تدبیر و درایت، سازمان سیاسی و قدرت اجرایی‌‌شان را تجدید کنند که در عمل اصلاح‌گرانی برای «جنبش اصلاح‌طلبی ملت ایران» باشند.
منصوری همچنین گفت: از این روی معتقدیم که جبهه اصلاح‌طلبان پیش و بیش از آنکه در اندیشه ائتلاف و اجماع بر سر اشخاص و افراد برای انتخابات۱۴۰۰ باشند، باید بر مبنای اجماع و ائتلاف بر برنامه عمل و باورهای روزآمد از حرکت اصلاح‌‌طلبانه به اتحاد و عمل همنوا و هم‌افزا دست یابند.

این خبر را به اشتراک بگذارید