رئیسکل سازمان نظام پزشکی:
دولت برای خرید واکسن سریعتر اقدام کند
کل هزینه تهیه واکسن مورد نیاز برای مردم کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار میشود
رئیسکل سازمان نظام پزشکی گفت: هزینه واکسنهای تولید شده در دنیا بین ۴ تا ۴۰ دلار برای هر واکسن است، اگر دولت ۲۰۰ میلیون دلار برای خرید واکسن هزینه کند میتوانیم اقتصاد کشور را راه بیندازیم و هرگونه تأخیر در این زمینه و منتظر ماندن تا تابستان به زیان کشور است و دولت باید هرچه سریعتر اقدام کند.
به گزارش همشهری، محمدرضا ظفرقندی دیروز در نشست خبری در محل سازمان نظام پزشکی گفت: برای خرید واکسن نهتنها بخش دولتی بلکه بخش خصوصی نیز باید وارد عمل شود و همه باید همکاری کنند و اتفاقاً با وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی بهنظر میرسد بخش خصوصی بهتر میتواند عمل کند.
او ادامه داد: واکسنهای تولید شده در دنیا بین ۴ تا ۴۰ دلار قیمتگذاری شدهاند بنابراین کل هزینه تهیه واکسن مورد نیاز برای مردم کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار میشود و این هزینهای نیست که یک دولت یا حکومت را فلج کند، بلکه باعث میشود که هرچه سریعتر معیشت و اقتصاد مردم به حالت عادی برگردد و قطعاً هزینههای اقتصادی کمتری به کشور تحمیل میشود.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: تاکنون دولت برای خرید ۲۰ میلیون واکسن که برای ۱۰ میلیون نفر کافی است ۵۲ میلیون دلار پرداخت کرده است اما این میزان واکسن کافی نیست و معلوم نیست چه زمانی وارد کشور میشود.
وی گفت: البته در مرحله اول همه مردم به واکسن نیاز ندارند زیرا عده زیادی از مردم تاکنون مبتلا شدهاند و نباید فعلا واکسن بزنند و فعلاً در اولویت تزریق واکسن نیستند، تعدادی نیز مشمول تزریق واکسن نمیشوند بنابراین برای تعداد باقیمانده کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار لازم است. کشور توانایی تأمین این اعتبار را دارد؛ بهعنوان مثال با دستوری که داده شد مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی تامین شد که اگر بخشی از این اعتبار در زمان مناسب برای خرید واکسن اختصاص پیدا کند اقتصاد کشور راه میافتد.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی گفت: در مورد واکسن حرف ما این است که تامین واکسن برای مردم یک اولویت حیاتی، قطعی و قهری است و باید هر چه سریعتر در ابعاد وسیع برای مردم در یک بازه مشخص و محدود تامین شود اما تامین واکسن نباید به هشتماه بعد موکول شود بلکه باید در طول سهماه آینده آماده و تزریق شود و اگر فاصله آن طولانی شود زنجیره انتقال ویروس قطع نمیشود.
ظفرقندی افزود: مسئولان دولت باید هر چه سریعتر برای خرید واکسن اقدام کنند و در اسرع وقت برای کادر درمان و افراد آسیب پذیر تزریق شود، طبیعی است که برای این کار باید همه امکانات کشور بسیج شود. در این زمینه فقط بخش دولتی تعیینکننده نیست و باید بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد نیز وارد عمل شوند.
او افزود: پیشنهاد سازمان نظام پزشکی که بهصورت کتبی به وزیر بهداشت نیز اعلام شده، این است که بخش خصوصی هم برای خرید واکسن وارد عمل شود. سازمان نظام پزشکی برای همکاری در انجام واکسیناسیون آمادگی دارد.
این اتفاق باید هر چه سریعتر بیفتد تا کشور به وضعیت عادی برگردد.
رئیسکل سازمان نظام پزشکی افزود: اکنون همه کشورهای برای دسترسی هر چه سریعتر به واکسن مسابقه گذاشتهاند و هر کشوری که زودتر این کار را انجام دهید، زودتر اقتصادش راه میافتد و میتواند رفتوآمدها و حتی توریسم را راه بیندازد.
ظفرقندی گفت: اقدامی که دولت برای تامین واکسن تاکنون انجام داده، تامین واکسنهای تأیید شده در سازمان بهداشت جهانی یا سازمان غذا و داروی آمریکاست که از طریق برنامه کوواکس انجام میشود و هماکنون تامین واکسن از چین یا واکسن آکسفورد انگلیس در دستور کار است.