همشهری از جزئیات کامل اجرای بستههای حمایتی دولت بین خانوارها همزمان با دور دوم تعطیلی فراگیر گزارش میدهد
چه کسانی مشمول بستههای حمایتی وزارت رفاه هستند؟
سخنگوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: سیاست دولت در دوره جدید حمایت از افرادی است که هیچ درآمد ثابتی ندارند / 29میلیونو700هزار نفر وام یکمیلیون تومانی و کمکیارانه معیشتی میگیرند / متقاضیان وام یکمیلیون تومانی میتوانند از فردا سهشنبه تقاضایشان را به شماره6369 پیامک کنند/ افرادی که وام یکمیلیون تومانی اردیبهشت را دریافت کردهاند در صورت نداشتن درآمد ثابت میتوانند در این دوره هم وام بگیرند
همزمان با دوره محدودیتهای جدید برای کاهش آمار ابتلا به کرونا و شکستن زنجیره انتقال، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی 2برنامه حمایتی را اجرا میکند. این دو برنامه شامل پرداخت یارانه کمکمعیشتی و همچنین پرداخت تسهیلات قرضالحسنه یکمیلیون تومانی با دوره بازپرداخت 30ماهه و کارمزد 4درصدی به 29میلیونو700هزار نفر است.
بهگزارش همشهری، حامد شمس، سخنگوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای سیاستهای حمایتی این وزارتخانه همسو با مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و به همشهری گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا در مصوباتش 2مسئولیت را به وزارت کار محول کرده است؛ نخستین برنامه پرداخت یارانه کمکمعیشتی به خانوارهای فاقد درآمد ثابت است و برنامه دوم پرداخت تسهیلات یکمیلیون تومانی است که در هر دو زمینه اقدامات لازم انجام شده و اجرای آنها از آخر آذر آغاز میشود.
به گفته شمس، منظور از کمکیارانه معیشتی، یارانهای است که از طرف دولت از آبان سال98 برای جبران افزایش قیمت بنزین پرداخت شده است. در برنامه جدید این وزارتخانه مقرر شده است که کمکیارانه معیشتی برای خانوارهایی که فاقد درآمد ثابت هستند به ازای هر نفر از اعضای خانواده به میزان 100هزار تومان افزایش پیدا کند.
سخنگوی وزارت رفاه در اینباره به همشهری توضیح داد: به این ترتیب خانوارهایی که دارای منبع ثابت درآمدی نباشند در 4ماهه آذر تا اسفند به ازای هر نفر 100هزار تومان کمکیارانه معیشتی دریافت میکنند؛ برای مثال این میزان برای یک خانواده 4نفره 400هزار تومان و برای یک خانواده 6نفر 600هزار تومان میشود.
او در عین حال تأکید کرد افرادی مشمول دریافت این کمکیارانه معیشتی هستند که هیچ منبع ثابت درآمدی نداشته باشند.
او گفت: این بار دولت از حدود 30میلیون نفر (عدد دقیق 29میلیونو700هزار نفر) از کسانی حمایت میکند که هیچ درآمد ثابتی ندارند و کسانی مشمول استفاده از این کمکیارانه معیشتی هستند که حقوقبگیر دولت، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی نباشند و ملاک برای تشخیص مشمولان بخش خصوصی فاقدان بیمههای تامین اجتماعی است.
شمس درباره اینکه شیوه شناسایی مشمولان در وزارت کار به چه صورتی خواهد بود، به همشهری گفت: افرادی مشمول دریافت این کمکیارانه هستند که 1- حقوقبگیر هیچ نهاد و سازمانی نباشند 2- بازنشسته هیچ صندوقی نباشند 3- بیمهپرداز هم نباشند؛ یعنی برای آنها از طریق شرکتهای بخش خصوصی یا غیره بیمهای بهطور ماهانه پرداخت نشده باشد.
او تأکید کرد: واجدین شرایط باید سرپرست خانوار باشند و افرادی که یکی از اعضای خانواده آنها کار میکند و درآمد ثابت دارد، مثل فرزندانشان مشمول دریافت این کمکیارانه 100هزارتومانی نخواهند بود.
به گفته شمس، دولت سعی داشته در دوره جدید در نحوه تخصیص کمکیارانه معیشتی مشخصا گروهی را هدف قرار دهد که از پوششهای بیمهای خارج هستند و درآمد ثابتی ندارند؛ برای مثال کارگران روزمزد، دستفروشها و حتی افرادی که شغل ثابت دارند، اما بیمه ندارند. این پرداختی کمک بلاعوض خواهد بود و پرداخت آن بهصورت ماهانه از آذر
شروع میشود.
تسهیلات یکمیلیون تومانی
بخش دیگری از برنامه وزارت رفاه پرداخت تسهیلات یکمیلیون تومانی به متقاضیان است. آنطور که سخنگوی این وزارتخانه میگوید، اقدامات لازم برای اجرایی شدن فرایند پرداخت این وام انجام شده و متقاضیان میتوانند با ارسال پیامک به شماره6369 تقاضای درخواست وام را ثبت کنند.
شمس در اینباره توضیح داد: وام یکمیلیون تومانی با کارمزد 4درصد خواهد بود و اجرای آن احتمالا از اواخر آذر آغاز میشود که متقاضیان فاقد درآمد ثابت میتوانند از فردا سهشنبه تقاضای دریافت وام را به شماره اعلام شده پیامک کنند.
به گفته شمس، افرادی که در اردیبهشت امسال نیز از وام یکمیلیون تومانی استفاده کرده بودند هم میتوانند درصورت نداشتن درآمد ثابت دوباره برای استفاده از وام جدید اقدام کنند. نحوه بازپرداخت این وام 30ماهه و از محل بسته حمایتی یا همان بسته کمکهزینه معیشتی خواهد بود.