• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
پنج شنبه 29 آبان 1399
کد مطلب : 116223
+
-

نیاز 2هزار میلیارد تومانی برای اتصال روستاها به اینترنت


طبق برنامه ششم توسعه 80درصد روستاها باید به پهن‌باند دسترسی داشته باشند و 4خدمت آموزش از راه دور، کشاورزی از راه دور، خرده بانکداری و سلامت الکترونیک برای روستاییان فراهم باشد.
مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با همشهری به این موضوع اشاره و اظهار می‌کند: «هم‌اکنون 90درصد روستاها از طریق تلفن ثابت، اپراتور همراه یا اپراتور روستایی به پهن‌باند دسترسی دارند. در مجموع از روستاهای بالای 20خانوار که 39هزار و 500روستا هستند، 35هزار و 500روستا به پهن‌باند متصل شده‌اند.» «مهرداد ترابیان» با بیان اینکه کرونا نیاز به اینترنت در سراسر کشور به‌ویژه روستاها را افزایش داده است، می‌گوید: «وزارتخانه در ابتدای شیوع کرونا در برنامه کوتاه‌مدت لینک‌های بین استانی و بین شهری را تقویت کرد و اگر در منطقه‌ای به‌صورت موردی مشکلی وجود داشته باشد، تیم‌های بهینه‌سازی ما مشکل را حل می‌کنند.»
وی درباره قطعی اینترنت در برخی مناطق روستایی نیز توضیح می‌دهد: «گاهی قطعی فیبر یا سرقت تجهیزات مخابراتی باعث قطعی اینترنت می‌شود. اگر تجهیزات سرقت شده، کلیدی نباشد به سرعت جایگزین و اصلاح می‌شود، اما ممکن است تجهیزات سرقت‌شده درون استان به تعداد کافی موجود نباشد. در این شرایط مجبوریم تجهیزات مورد نیاز را از استان‌های دیگر بفرستیم و تأخیری در اصلاح سایت اتفاق می‌افتد که گاهی به یک روز هم می‌رسد.» ترابیان ادامه می‌دهد: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تمایل دارد هرچه زودتر دسترسی همه روستاها و دانش‌آموزان و دانشجویان به اینترنت فراهم شود، اما به هر حال منابع در قالب اهداف برنامه ششم تخصیص می‌یابد و ما از نظر اعتباری امکان تسریع کار را نداریم.»
مجری طرح ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حداقل مبلغ مورد نیاز برای تکمیل کار روستاها را 2هزار میلیارد تومان می‌داند که باید با کمک مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه تامین شود تا خرداد سال آینده صددرصد روستاها به اینترنت متصل شوند. او البته به نکته دیگری هم اشاره می‌کند و آن، مشکلات دسترسی روستاهای دورافتاده یا محرومیت برخی از روستاها از برق است. باتوجه به این موارد ترابیان تأکید می‌کند دسترسی همه روستاها به اینترنت نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌ها نیز هست.
ترابیان ادامه می‌دهد: «برای هر سه روستا یک سایت ایجاد کردیم، اما روستاهای باقیمانده پراکنده هستند و از شهر و روستاهای بزرگ فاصله دارند و مجبوریم برای هر یک روستا یک سایت ایجاد کنیم که موجب می‌شود سیستم انتقال پیچیده، هزینه‌ها بیشتر و زمان طولانی‌تر شود.» به گفته وی، بهینه‌سازی سرویس اینترنت در روستاهایی که سرویس را در اختیار دارند در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر است، اما برای سرویس‌دهی در روستاهای جدید هر روستا 2‌ماه زمان نیاز دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید