• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 28 آبان 1399
کد مطلب : 116154
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/v2JKn
+
-

وحشت عربستان و رژیم صهیونیستی از بازگشت بایدن به برجام

 2‌ماه قبل از پایان دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و در شرایطی که براساس نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور جو بایدن از حامیان برجام در کاخ‌سفید مستقر خواهد شد،  عربستان‌سعودی و رژیم صهیونیستی تقلا برای جلوگیری از بازگشت آمریکا به برجام را کلید زده‌اند.
رون دیرمر، سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن گفت: بازگشت دولت جو بایدن به توافق هسته‌ای ایران اشتباه خواهد بود. وی در بیانیه‌ای مشترک با سفیر امارات و بحرین نامزد دمکرات‌ها را به بررسی وضعیت خاورمیانه قبل از اتخاذ هر نوع تصمیم در رابطه با برجام تشویق کرد. دیرمر به جوبایدن پیشنهاد داد که رویکرد «مفید و مثبت» برای دولت جدید آمریکا این است که به جای نزدیک شدن به ایران به میانجیگری میان اسرائیل و همسایگان عربش ادامه دهد.
عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان هم در یک موضع‌گیری ضد‌ایرانی گفت: ما بر این باوریم که تنها فشار علیه ایران جواب داده است. او در رابطه با تغییراتی که ممکن است در زمان ریاست‌جمهوری جوبایدن اتفاق بیفتد، گفت: باید ببینیم. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی است خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از برجام با فشار و پیگیری او اتفاق افتاده است و از سوی دیگر عربستان و همپیمانانش هم از خروج آمریکا از برجام حمایت کرده‌اند. با این حال جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که در زمان توافق هسته‌ای معاون باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا بود در دوران تبلیغات انتخاباتی وعده بازگشت به برجام را داده است. در همین میان هایکو ماس و ژان ایو لودریان، وزرای امور خارجه آلمان و فرانسه در بخشی از یک یادداشت درباره سیاست‌های آتی کشورهای اروپایی درباره مسائل مختلف ازجمله توافق هسته‌ای ایران با وجود روی کار آمدن دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در ژانویه۲۰۲۱ نوشتند: ما به‌عنوان اروپایی‌ها می‌خواهیم به رویکردی مشترک برای اطمینان حاصل کردن از ماهیت منحصرا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ملحق شویم. وزرای خارجه آلمان و فرانسه همچنین این کار را برای کنار آمدن با به‌گفته آنها «چالش‌های دیگری که ایران برای امنیت اروپا، آمریکا و منطقه ایجاد می‌کند» مهم خوانده‌اند. از سوی دیگر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دومنیک راب، وزیر امور خارجه انگلیس هم شامگاه دوشنبه در گفت‌وگویی تلفنی درباره همکاری‌های 2طرف در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بحث و تبادل‌نظر کردند. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود: اگر طرف‌های برجامی اتحادیه اروپا به تعهداتشان برگردند و ایالات‌متحده به مسیر درست برگردد، ایران متناسب با آن جواب درست خواهد داد. او درباره احتمال شرط و شروط‌گذاری برای بازگشت به برجام از طرف بایدن هم گفته است: موضع ما اجرای بی‌کم و کاست برجام، نه یک کلمه اضافه و نه یک کلمه کمتر است و این کشورها باید به تعهدات خود پایبند باشند. با این حال پیش از خطیب‌زاده، سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران گفته بود، براساس برجام، آمریکا درصورتی می‌تواند به برجام برگردد که همه تحریم‌هایی که در دولت ترامپ اجرا شده لغو شوند. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید